Python code

TABARA TECHNOLOGY ADVANCED LEARNING
Adolescenti pasionati de robotica, programare si tehnologie

Program academic experiential, intensiv, de dezvoltare a inteligentei logico-matematice prin explorarea abilitatilor specifice

9 – 18 iulie 2021, grupa 13-17 ani

Tabara isi propune realizarea unei experiente unice de viata, prin dezvoltarea si valorificarea cunostintelor si abilitatilor adolescentilor cu pasiune pentru tehnologie, prin dezvoltarea abilitatilor algoritmice, folosind limbajul de programare Python si robotii Lego Mindstorms, prin crearea unei piese de teatru folosing tehnica improvizatiei si prin construirea unei locuinte folosind Primitive technology.

Grupa de varsta: 12-16 ani

Nr. participanti: 20 adolescenti

Perioada: 9 – 18.07.2021

Locatie: Paltinis

Mentori: 5 specialisti si psihopedagogi

Activitati: 10 zile intensive cuprinzand 50 de ateliere de enrichment din domeniile: Programare Python, Robotica, Improvizatie si public speaking, Limbaj non-verbal si paraverbal, Autocunoastere si relatie la adolescenta, Primitive technology – constructia unei locuinte, Dans modern

OBIECTIVE

Technology Advanced Learning se adreseaza adolescentilor pasionati de tehnologie, dornici de a performa in domeniul de pasiune, dar si celor care inca nu si-au descoperit aceasta pasiune.

Obiectivele taberei:

 • construirea unei experiente de viata prin dezvoltarea si valorificarea inteligentei logico-matematice, inter si intra personale, de mediu, integrative, estetice si existentiale
 • dezvoltarea abilitatilor algoritmice, folosind limbajul de programare Python si robotii Lego Mindstorms; valorificarea abilitatilor si a potentialelor proprii din domeniul tehnologiilor, prin participarea la competitia “Robotics Kogaion Compete”;
 • constientizarea importantei colaborarii si a lucrului in echipa alaturi de alti adolescenti cu pasiuni si abilitati similare si constientizarea rolului fiecaruia; valorificarea unicitatii in diversitate prin crearea unei piese de teatru folosind tehnica improvizatiei, in proiectul “Kogaion Media Show”
 • observarea si descoperirea inteligentei si patternuri-lor naturii si naturii umane, prin participarea la proiectul Primitive technology “Kogaion House”

STRUCTURA PROGRAM

Programul cuprinde:

 • 10 zile intensive cuprinzand 50 de ateliere de enrichment din domeniile: Programare Python, Robotica, Improvizatie si public speaking, Limbaj non-verbal si paraverbal, Autocunoastere si relatie la adolescenta, Primitive technology-constructia unei locuinte, Dans modern
 • Grupa de varsta: 12-16 ani
 • Curricula gifted education, respectand nevoile de invatare specifice acestei grupe de varsta
 • 5 mentori specializati in diverse domenii ale cunoasterii, pasionati de ceea ce fac si cu drag pentru adolescenti
 • Foc de tabara in prima si ultima seara
 • Feedback – Parintii primesc la finalul taberei feedback personalizat intr-un Raport de observatie completat de mentori, ce va cuprinde inclinatia si abilitatile catre domeniul tehnologic, al artei spectacolului, aspecte comportamentale, de socializare si lucru individual si in echipa.

Kogaion Gifted Academy pune la dispozitia adolescentilor baza didactica si materiala profesionala necesara pentru desfasurarea activitatilor taberei: laptopuri, kituri robotica etc.

Ionut Ciocirlan

Ionuț Ciocîrlan – Arhitect software, trainer Python, pasionat de robotica, mentor Kogaion Gifted Academy (programare si robotica)

Ionuț a fost dintotdeauna curios cum functioneaza lucrurile: la 4 ani desfacea primul ceas desteptator (spre nemultumirea bunicului), si un an mai tarziu reusea sa il reasambleze pe cel de-al treilea. Acum este adult si ii sunt tare dragi copiii cu sete de cunoastere, pe care isi doreste sa ii ghideze catre intelegerea universului si a potentialului lor creator. Ionuț este mentor permanent Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

George Grama

George Grama

George Grama este arhitect, pasionat de natura

George face parte grupul de inițiativă civică Next Space, propunand orasului Roman un proiect de mobilitate urbana durabila intitulat “Roman – Un nou inceput” (proiectul poate fin consultat aici). George este colaborator Kogaion din anul 2018, fiind coordonator al proiectului de tehnologie primitiva cu adolescentii, cu care a construit deja 2 „casute in copac”. Iubeste copiii pe care ii invata despre natura si mediu curat, despre ecologie si managementul crizelor.

Iulian Glita

Iulian Glita

Iulian Glita, actor liber profesionist, regizor, scenograf, Mentor Coordonator Media Advanced Learning

Iulian a absolvit Facultatea de Teatru si Televiziune, specializarea Artele Spectacolului din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca. Ca actor a jucat in numeroase piese de teatru: “Human animals”, “Obsession” la Teatrul in Culise (2013), “Kasa poporului” la Teatrul Godot (2011), “Te vei intoarce in Galapagos” la Teatrul de Comedie (2006) si in filme ca: “Minunata nefericire” (2009), “Coridorul lui Statxovic” (2008). Iulian este mentor permanent KGA din anul 2013.

Andreea Faur

Andreea Faur  – educator – învățător, asistent social, psiholog, dr. în sociologie

Andreea este absolventă a Liceului Pedagogic, specializarea educator-învățător și cu definitivat în invățământul preșcolar, este licențiată în asistență socială și psihologie, doctor în sociologie, formator pe programe cognitiv- comportamentale, de grup și individuale. Andreea a acumulat o vastă experiență în psihodramă și medierea relației dintre adulți și copiii cu delincvență juuvenilă. În prezent este consilier de probațiune, formator în lucrul cu persoanele cu adicții și expert internațional în cadrul de comunități terapeutice pentru persoanele cu adicții, copii și adulți. Este psihoterapeut în cadrul programului Kogaion Family Mastery si a programelor Kogaion cu copii. Andreea crede în schimbare și în potențialul uriaș pe care fiecare copil îl are, iar adultul trebuie să învețe să scoată la lumină copilul frumos din interiorul lui. Motto-ul Andreei: ,,Ceea ce dă sens vieții este să pui în inimă în fiecare zi un răsărit de soare”!

Descarca programul complet

LOCATIE

Locatie: “Pensiunea Karola (3 stele), Paltinis. Masa va fi servita la Pensiunea Romantic” (3 stele), Paltinis, la 100 m distanta. Pensiunea este noua, fiind data in folosinta in anul 2018.

http://www.cazarepaltinis.net/

Pensiunea este localizata la intrarea in statiunea Paltinis, cu o extraordinara panorama spre Muntii Cindrel. Pensiunea dispune de o cladire. Camerele sunt de 4 locuri cu paturi matrimoniale, canapele extensibile si fotolii pat. Fiecare camera este dotata cu baie proprie cu dus / cada, TV cu televiune prin cablu, internet wireless. Accesul cu animale de companie este interzis. Adolescentii vor fi cazati separat fete / baieti, indiferent de varsta.

PRET PROGRAM

PRET1.950 lei costuri educationale + 1.350 lei cost pensiune completa / copil

REDUCERI

 • 10% pentru frate/sora (reducerea se aplica la pretul serviciului educational)
 • 5% pentru plata integrala a serviciilor educationale, in termen de 10 zile de la inscriere (nu se cumuleaza cu alte promotii)

Avans necesar la inscriere: 700 lei.

Detaliile de plata se primesc pe e-mail dupa completarea formularului de inscriere.

Pretul include:

  • 10 zile cazare si pensiune completa cu 3 mese / zi si o gustare
  • Cursurile si materialele sustinute de mentori
  • Baza didactica profesionala pentru atelierele de programare si robotica (laptopuri, kit-uri robotica)
  • Pozele si filmarile realizate pe parcursul programului
  • Realizarea celor 3 proiecte: “Robotics Kogaion Compete”, “Kogaion Media Show” si “Kogaion House”
  • Diploma de absolvire

Pozele si filmarile vor fi urcate pe o platforma de stocare a informatiei timp de 7 zile dupa finalizarea taberei, perioada in care pot fi downloadate. Informatia nu se transmite ulterior.

Transportul – Transportul copiilor in tabara se asigura de catre parinti.

Pentru inscrierea in programul Technology Advanced Learning completeaza formularul de inscriere

Program adresat adolescentilor intre 12 si 16 ani, pasionati de robotica, programare si tehnologie.

Alte programe Kogaion Gifted Academy