Tabara Media Advanced Learning 2021

Adolescenti pasionati de fotografie, teatru si film

Program academic experiential, intensiv, de dezvoltare a inteligentei vizual-spatiale prin explorarea abilitatilor specifice

Tabara isi propune valorificarea cunostintelor si abilitatilor copiilor cu pasiune pentru arta fotografica si cinematografie prin crearea unui portofoliu de fotografii si a unui reportaj documentar despre oameni si natura din arealul Paltinisului, parcurgand etapa cu etapa de la scenariu la film.

Grupa de varsta: 12-16 ani

Nr. participanti: 20 adolescenti

Perioada: 24.07 – 02.08.2021

Locatie: Paltinis

Mentori: 5 specialisti si psihopedagogi

Activitati: 50 de ateliere de enrichment din domeniile: Fotografie si prelucrare imagine cu Adobe Photoshop, filmare si editare video cu Adobe Premiere, Autocunoastere si relatie la adolescenti

OBIECTIVE

Media Advanced Learning se adreseaza adolescentilor pasionati de fotografie, teatru si film, dornici de a performa in domeniul de pasiune, dar si celor care inca nu si-au descoperit aceasta pasiune.

Obiectivele taberei:

 • Construirea unei experiente de viata prin valorificarea si explorarea inteligentei vizual-spatiale, inter si intra personale, de mediu, integrative, estetice si existentiale; adolescentii vor afla din tainele crearii unui reportaj, fiind ei insisi parte la conceptie, realizare si prelucrare, vor invata care sunt conditiile realizarii unui interviu de succes;
 • Insusirea abilitatilor si deprinderii de a capta, edita, selecta si prelucra imaginile foto-video folosind soft-ul profesional de prelucrare a imaginii Adobe Photoshop si softul profesional de prelucrare a inregistrarilor video Adobe Premiere
 • Constientizarea importantei lucrului in echipa alaturi de alti adolescenti cu pasiuni si abilitati similare; constientizarea rolului fiecaruia si valorificarea unicitatii in diversitate pentru realizarea reportajului documentar
 • Valorificarea abilitatilor si a potentialelor proprii vizuo-spatiale prin observarea, surprinderea si filmarea imaginilor, prelucrarea si realizarea unui reportaj documentar;
 • Observarea si descoperirea inteligentei si patternuri-lor naturii si naturii umane, statice si in miscare si translatarea acestora in imagine
 • Dezvoltarea creativitatii, imbunatatirea fluentei in comunicare, a curajului si increderii de a se exprima in public prin implicarea directa la crearea reportajului.

STRUCTURA PROGRAM

Programul cuprinde:

Programul cuprinde:

 • 10 zile intensive cuprinzand 50 de ateliere de enrichment din domeniile: Prelucrare imagine Adobe Photoshop, Comunicare verbala si nonverbala, Arta fotografiei. Arta filmului. Prelucrare video Windows Media Pro, Autocunoastere si relatie la adolescenti
 • 3 drumetii organizate in zona Paltinisului, din care o drumetie Off-road la Lacul Iezer
 • Curricula gifted education, respectand nevoile de invatare specifice acestei grupe de varsta
 • 4 mentori si un asistent specializati in Fotografie, Cinematografie, Tehnici de prelucrare a imaginii foto-video, cu pasiune pentru domeniul de studiu ales
 • Realizarea unui portofoliu propriu de fotografii si a unui Reportaj documentar; postarea acestora pe canalele media
 • Foc de tabara in prima si ultima seara
 • Realizarea unei “Creatii literare” pe baza unui colaj de fotografii
 • Feedback – Parintii primesc la finalul taberei feedback personalizat intr-un Raport de observatie completat de mentori, ce va cuprinde inclinatia si abilitatile catre domeniul cinematografic, aspecte comportamentale, de socializare si lucru individual si in echipa.

Kogaion Gifted Academy pune la dispozitia adolescentilor baza didactica si materiala profesionala necesara pentru desfasurarea activitatilor taberei: (aparat foto, camere video, laptopuri cu licente pentru programele Adobe Photoshop si Adobe Premiere).

Andra Nenciu

Andra Nineta Nenciu – artist plastic, specialist tehnica prelucrarii imaginii si design ambiental, fotograf, Mentor Media Advanced Learning

Nineta este fondatoarea conceptului „Pictam vise”, specialist tehnica prelucrarii imaginii si design ambiental, fotograf. Andra este absolventa a Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, Master Sectia grafica, cu o experienta de peste 10 ani in pictura, concept graphic design, specialist tehnica prelucrarii imaginii cu Adobe Photoshop, design ambiental, pictura pe pereti, textile si piele, lemn, sticla, gravura, precum si in tehnici de reprezentare plastica: bazele compozitiei si analiza limbajului vizual. Este fondatorul si coordonatorul conceptului Pictam Vise. A participat la numeroase expozitii in tara si strainatate, intre care mentionam: Expozitia de grup si expozitie personala de gravura la “Casa de cultura Friedrich Schiller”, Bucuresti, Muzeul judetean de Arta Prahova, “Ion Ionescu Quintus”, Ploiesti, Expozitie de grup la Muzeul de Istorie Bucuresti, Premiul “Suvenir de Bucuresti”, Premiul I la concursul organizat de Patriarhia Romana “Icoana din sufletul copilului”. Este membra a Galeriei DanaartGallery, Fundatia Ileana Mustatza. Are o experienta de lunga durata cu copiii. Nineta este mentor permanent KGA din anul 2013.

Nineta Andra Nenciu

Iulian Glita

Iulian Glita – actor liber profesionist, regizor, scenograf, Mentor Coordonator Media Advanced Learning

Iulian a absolvit Facultatea de Teatru si Televiziune, specializarea Artele Spectacolului din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca. Ca actor a jucat in numeroase piese de teatru: “Human animals”, “Obsession” la Teatrul in Culise (2013), “Kasa poporului” la Teatrul Godot (2011), “Te vei intoarce in Galapagos” la Teatrul de Comedie (2006) si in filme ca: “Minunata nefericire” (2009), “Coridorul lui Statxovic” (2008). Iulian este mentor permanent KGA din anul 2013.

Iulian Glita

Andrei Stan

 

Andrei Stan – regizor de film, fotograf, mentor Media Advanced Learning

Andrei a absolvit in 2011 facultatea de Stiinte Politice la SNSPA. Ceva din interiorul lui l-a indemnat insa sa caute o alta cale, mai apropiata de lumea lui interioara. A ascultat cu curaj vocea interioara si a ales sa impartaseasca celorlalti gandurile, trairile si universul viselor lui, in imagine si sunet. A urmat licenta in regie la Met Film School din Londra unde si-a confirmat pasiunea pentru film si arta.

Prima recunoastere pe plan profesional nu s-a lasat prea mult asteptata, Andrei castigand cu unul din primele sale proiecte ca scenarist si regizor de film premiul la Festivalul din Toronto. A lucrat cu artisti cunoscuti din industria muzicii (Serban Cazan, Alina Eremia, Alexandra Stan) si a realizat documentarul „The pursuit of dreams” unde a colaborat cu speakeri internationali renumiti: Gregg Braden, Joe Dispenza, Bruce Lipton. De asemenea, a avut o expozitie de artwork-uri la Casa Hospice, urmand a finaliza in curand 2 albume muzicale. In prezent dezvolta un proiect de lung metraj despre viata lui Zalmolxis. Iulian este mentor permanent KGA din anul 2016.

Andrei Stan

Rodica Efros

Rodica Efros este psihopedagog, formator in psihopedagogia excelentei metoda prof. dr. Florian Colceag (formare de 3 ani), cu o experienta de peste 20 de ani in pedagogie primara si prescolara si in management educational.

Rodica este absolventa a Facultatii de Filosofie, specializare psiho-pedagogie, Trainer in Managementul resurselor umane, fiind specialist in dezvoltarea si implementarea de programe educationale pentru adulti si copii.

Rodica este mentor permanent Kogaion Gifted Academy incepand cu anul 2016.

Rodica Efros

Descarca programul complet

LOCATIE

Locatie: “Pensiunea Karola (3 stele), Paltinis. Masa va fi servita la Pensiunea Romantic” (3 stele), Paltinis, la 100 m distanta. Pensiunea este noua, fiind data in folosinta in anul 2018.

http://www.cazarepaltinis.net/

Pensiunea este localizata la intrarea in statiunea Paltinis, cu o extraordinara panorama spre Muntii Cindrel. Pensiunea dispune de o cladire. Camerele sunt de 4 locuri cu paturi matrimoniale, canapele extensibile si fotolii pat. Fiecare camera este dotata cu baie proprie cu dus / cada, TV cu televiune prin cablu, internet wireless. Accesul cu animale de companie este interzis. Adolescentii vor fi cazati separat fete / baieti, indiferent de varsta.

PRET PROGRAM

PRET1.950 lei costuri educationale + 1.350 lei cost pensiune completa / copil

REDUCERI

 • 10% pentru frate/sora (reducerea se aplica la pretul serviciului educational)
 • 5% pentru plata integrala a serviciilor educationale, in termen de 10 zile de la inscriere (nu se cumuleaza cu alte promotii)

Avans necesar la inscriere: 700 lei.

Detaliile de plata se primesc pe e-mail dupa completarea formularului de inscriere.

Pretul include:

 • 10 zile cazare si pensiune completa cu 3 mese / zi si o gustare
 • Cursurile sustinute de mentori
 • Toate materialele de curs
 • Pozele si filmarile realizate pe parcursul programului
 • Realizarea unui portofoliu propriu de fotografii
 • Realizarea unei “Creatii literare” pe baza unui colaj de fotografii
 • Realizarea unui reportaj documentar
 • Diploma de absolvire

Pozele si filmarile vor fi urcate pe o platforma de stocare a informatiei timp de 7 zile dupa finalizarea taberei, perioada in care pot fi downloadate. Informatia nu se transmite ulterior.

Transportul – Transportul copiilor in tabara se asigura de catre parinti.

Pentru inscrierea in programul Media Advanced Learning completeaza formularul de inscriere

Program adresat adolescentilor intre 12 si16 ani, pasionati de fotografie, teatru si film.

Mai multe programe pentru copii de 7 - 12 ani