Tabără Architecture Advanced Learning

Tabăra își propune valorificarea cunoștințelor și abilităților copiilor cu pasiune pentru arhitectură și design, prin lucrul cu instrumente specifice, crearea unor machete individuale și a unei structuri architecturale în natură, la scara 1:1, parcurgând etapă cu etapă de la desen la finalizarea proiectului.

Adolescenții noștri aspiră să devină artiști, arhitecți, designeri de interior, ingineri, designeri industriali, creatori de jocuri, designeri peisagist și alte meserii asemenea.

Tabăra se bazează pe metode de învățare și cunoaștere inovative cum ar fi schimbarea de viziune, joaca, munca fizică în echipă și surpriza obiectului creat cu propriile mâini.

Activitățile taberei pe parcursul celor 10 zile

 • Desen tehnic, desen de observație
 • Dezvoltarea unei machete arhitecturale la nivel de facultate
 • Proiectarea și construcția practică a unui labirint și a pavilioanele lui – ce constituie un pretext pentru a prezenta tinerilor adolescenți arhitectura modernă care depășește clișeele vizuale clasice și se bazează pe o cu totul altfel de abordare: închideri și deschideri care formează un traseu spațial, spații principalele și secundare conectate într-o compoziție spațială

Scopul exercițiului este experiența spațiului, a golului care se conturează prin intermediul pereților construiți și în care intrăm, pe care îl parcurgem. Mai întâi ne jucăm construind labirintul și apoi ne jucăm în interiorul lui, bucurându-ne de spațiul creat.

Este o provocare puternică pentru adolescenți, ce le va stârni interesul pentru frumusețea și înțelegerea spațiilor și formelor create în acest spațiu.

 • Dezvoltare personală prin explorarea lumii emoțiilor și relațiilor
 • Traseu montan de o zi
 • Jocuri și activități în natură și în sală, care presupun efort crescut și un grad de complexitate din ce în ce mai ridicat, cu atenție asupra emoțiilor și stimei de sine
 • Foc de tabără

Beneficii pentru adolescenți:

 • construirea unei experientț de viață prin valorificarea și explorarea inteligențelor vizual-spațiale, inter și intra personale, de mediu, integrative, estetice și existențiale
 • explorarea metodelor și strategiilor pentru înțelegerea și dezvoltarea gândirii spațiale
 • introduce adolescenții în reprezentarea grafică și construcția spațială, esențiale pentru o carieră profesională; tipurile de reprezentări includ desenul liber, atât din observație cât și din imaginație, reprezentarea 2D și 3D a unui proces
 • dezvoltarea și înțelegerea materialelor și ansamblurilor de bază a construcției, incluzând: pereți, acoperiș, uși, ferestre
 • înțelegerea procesului de construcție a spațiului interior
 • dezvoltarea sensibilității pentru explorarea manuală și lucrul cu materiale pentru a genera spații noi
 • însușirea și înțelegerea limbajului specific legat de arhitectură
 • integrarea în proiectul 3D a observațiilor, învățării și experiențelor de pe parcursul taberei
 • networking cu adolescenți cu aceleași pasiuni
 • experiență în lucrul individual și în echipă alături de alți adolescenți cu pasiuni și abilități similare și conștientizarea rolului fiecăruia și valorificarea unicității în diversitate pentru realizarea proiectelor taberei
 • valorificarea abilităților și a potențialelor proprii vizuo-spațiale
 • observarea și descoperirea inteligenței și pattern-urilor naturii și naturii umane și translatarea acestora în structuri arhitecturale în mărime naturală
 • reflectarea asupra progresului lor, asupra proceselor de gândire pe care le-au dezvoltat care vor genera curiozități suplimentare privind domeniul și crearea pasiunii pentru arhitectură

Anca Graur

Anca Graur – arhitect, doctorand în arhitectura, asistent universitar

Anca a absolvit Facultatea de Arhitectură în anul 2017 iar după un an a revenit în universitate începându-și doctoratul, pentru că, după părerea ei, „procesul de învățare nu se oprește niciodată”. Începutul doctoratului a dat startul și activității ei didactice, devenind asistent universitar în cadrul Facultății de Arhitectură. În arhitectura, Anca are experiență internațională, lucrând în Polonia și Olanda, în cea din urmă câștigând locul 1 în cadrul unui concurs internațional de mare anvergură. „Predarea de arhitectură, sub orice formă, îmbină cele două mari pasiuni ale mele și mă ajută să mă simt împlinită și să fac cu mare plăcere și dedicare cursurile Kogaion, unde pot să îndrum și să descopăr micii viitori arhitecți.”

George Grama

George Grama – arhitect, pasionat de natură și bioclimat

George face parte din grupul de inițiativă civica Next Space, propunând orașului Roman un proiect de mobilitate urbana durabila intitulat „Roman – un nou început”. Proiectul poate fi consultat AICI. Iubește copiii, pe care îi învață despre natura și mediu curat, despre ecologie și managementul crizelor. George este mentor permanent Kogaion din anul 2018.

Andreea Faur

Andreea Faur  – educator – învățător, asistent social, psiholog, doctor în sociologie

Andreea este licențiată în asistență socială și psihologie, doctor în sociologie, formator pe programe cognitiv- comportamentale, de grup și individuale. Andreea a acumulat o vastă experiență în psihodramă și medierea relației dintre adulți și copiii cu delincvență juvenilă. În prezent este consilier de probațiune, formator în lucrul cu persoanele cu adicții și expert internațional în cadrul de comunități terapeutice pentru persoanele cu adicții, copii și adulți. Andreea crede în schimbare și în potențialul uriaș pe care fiecare copil îl are, iar adultul trebuie să învețe să scoată la lumină copilul frumos din interiorul lui. Motto-ul Andreei: ,,Ceea ce dă sens vieții este să pui în inimă, în fiecare zi, un răsărit de soare”!

Constantin Căprioreanu

Constantin Căprioreanu

Constantin Căprioreanu – ghid montan

Costi este pasionat de natură și copii. Este ghid montan de peste 25 de ani. Îi place să creeze contexte de joc și joacă prin intermediul cărora copiii să fie provocați cu jocuri și activități în natură și în sală, care presupun efort crescut și un grad de complexitate din ce în ce mai ridicat, cu atenție asupra emoțiilor și stimei de sine.

Locație:

“Pensiunea Romantic” (3 stele), Păltiniș – http://www.cazarepaltinis.net/

Pensiunea Romantic este localizată la intrarea în stațiunea Păltiniș, cu o extraordinară panoramă spre Munții Cindrel. Pensiunea dispune de 2 clădiri. Camerele sunt de 3 și 4 locuri cu paturi matrimoniale, canapele extensibile și fotolii pat. Fiecare cameră este dotată cu baie proprie cu duș / cadă, TV cu televiziune prin cablu, internet wireless. Accesul cu animale de companie este interzis. În curtea pensiunii exista amenajata o terasa, un loc de joaca pentru copii, parcare, restaurant. Copiii vor fi cazați separat fete / băieți, indiferent de vârstă.

Meniul este prestabilit în 2 variante, una tradițională si una vegetariana. Mâncarea se gătește în bucătăria proprie a restaurantului. Solicitările speciale (eventuale alergii) va rugam să le menționați în formularul de înscriere.

Preț: 2.350 lei costuri educationale + 1.350 lei cost pensiune completă / copil

REDUCERI:

 • 10% pentru frate/sora (reducerea se aplică la prețul serviciului educațional)

Pozele și filmările vor fi urcate pe o platformă de stocare a informației timp de 7 zile după finalizarea taberei, perioadă în care pot fi downloadate.

Transportul – Transportul adolescenților în tabără se asigură de către părinți.