ȘCOALA DE VACANȚĂ KOGAION - Moieciu de sus
- tabere de primăvară desfasurate în luna aprilie 2021 -

Taberele de primăvară Kogaion sunt programe de vacanță, dezvoltate pentru a răspunde următoarelor nevoi actuale ale copiilor și părinților:

 • nevoia de continuitate a activităților școlare și a procesului educațional, de menținere a ritmului și atitudinii de învățare și cunoaștere după acest an extrem de fragmentat
 • nevoia de continuitate a activitatilor enciclopedice, de enrichment, prin intermediul carora isi descopera propria natura, isi cultiva pasiunile si isi largesc orizontul de cunoastere pe domeniile de interes specifice vârstei sau constatate în mod special; nevoia de a-si descoperi rostul pe care il au in viata
 • nevoia copiilor de socializare si dezvoltare a abilitatilor de relationare, de a se conecta cu prietenii lor si de a-si face noi prieteni, care se fundamenteaza la varsta de 6-9 ani
 • nevoia copiilor de echilibrare emotionala atat la nivel personal cat si relational, rolul echilibrant si vindecator al naturii fiind in acest caz decisiv

Grupa de varsta: 7-12 ani

Nr. locuri: 13 / profil tabara

Perioada: 18-23.04.2021, 27.06-02.07.2021

Locatia: Moieciu de Sus

Activitati: activități complementare curriculei școlare, activitati de enrichment, de descoperire a potentialelor proprii, de adaptare și relaționare

ECHIPA EDUCATIONALA

Echipa educationala este cuprinsa din mentori specializati in diverse domenii ale cunoasterii, cu pregatire psiho-pedagogica si formatori in psihopedagogia excelentei prin metoda fundamentata de prof. dr. Florian Colceag (formare 6 ani).

Corina Anastasescu este profesoara de muzica, pedagog muzical, formator in psihopedagogia excelentei prin metoda prof. dr. Florian Colceag (formare de 4 ani), Director educational Kogaion Gifted Academy.

Corina este absolventă a Colegiului de Muzică si Pedagogie cu specializare educator muzical şi profesor de muzica, fiind de asemenea licentiaţă în Pedagogia Muzicii din cadrul Universitatii de Stat “Alecu Russo”.

Corina crede ca lumea modernă, prin diversitatea ei complexă, ne copleşeşte, ne ţine atat captivi incat omitem sa mai traim viata prin esenta ei. COPIII insa sunt cei care îi dau adevăratul sens. Ei sunt cei care ne arată simplitatea şi naturaleţea lucrurilor, ne provoacă să găsim noi căi în a le fi alături în marea călătorie a cunoaşterii lumii şi a propriei cunoaşteri. Iar MUZICA este una din cele mai frumoase si mai complexe modalitati de a-i insoti in acest demers.

Corina este mentor permanent Kogaion Gifted Academy din anul 2014.

Ionut Ciocirlan – Arhitect software, trainer Python, pasionat de robotica, Mentor Kogaion Life-Learning Academy (Robotica)

Ionuț a fost dintotdeauna curios cum functioneaza lucrurile: la 4 ani desfacea primul ceas desteptator (spre nemultumirea bunicului), si un an mai tarziu reusea sa il reasambleze pe cel de-al treilea. Acum este adult si ii sunt tare dragi copiii cu sete de cunoastere, pe care isi doreste sa ii ghideze catre intelegerea universului si a potentialului lor creator. Ionuț este mentor permanent Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

Iulian Glita

Iulian Glita a absolvit Facultatea de Teatru si Televiziune, specializarea Artele Spectacolului din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Ca actor a jucat in numeroase piese de teatru: “Deformatii” la Teatrul Luni (2008), “Human animals”“Obsession” la Teatrul in Culise (2013), “Kasa poporului” la Teatrul Godot (2011), “Te vei intoarce in Galapagos” la Teatrul de Comedie (2006) , “De veghe in lanul de secara” la Teatrul Mic (2004) si in filme ca: “Minunata nefericire” (2009), “Coridorul lui Statxovic” (2008), „Pumpkinhead: Ashes to Ashes / Furia monstrului 3: Tarana si cenusa” (2006).

A regizat recent spectacolul “Macbeth” cu oameni privati de libertate din penitenciarul Rahova Bucuresti la Teatru Nottara.

Iulian este mentor permanent Kogaion Gifted Academy incepand cu anul 2013.

Dragos Marinescu

Dragos Marinescu este doctor in stiinte istorice, profesor de istorie, formare psiho-pedagogica.

Dragos este licentiat in istorie, specializarea Istoria Medievala a Romaniei; a absolvit un Master in Istorie la Universitatea Bucuresti Specializarea Bizantinologie si este Doctor in stiinte istorice. Profeseaza la gimnaziu si liceu de peste 17 ani.

Dragos a urmat cursuri de gandire critica si formare psiho-pedagogica, fiind organizatorul a numeroase activitati legate de educatie cu copii si profesori din tara si Uniunea Europeana.

Dragos este mentor permanent Kogaion Gifted Academy din anul 2014.

Gina Diculescu

Gina Diculescu, invatatoare

Gina a absolvit Facultatea de Stiintele Educatiei si este invatatoare la Scoala 5 Bucuresti. Are o experienta didactica de 42 de ani si o activitate susținuta pentru integrarea invatamantului romanesc in cel European (2002-2010), participand la Programul Educativ European „Comenius Socrates” inițiat de Franța, Scoala Publică „Jules Michelet”din Chateauroux, alaturi de alte școli din Europa. Gina isi doreste sa transmita copiilor intelegerea de a absobi concepte noi, uneori abstracte si de a le organiza adecvat, astfel incat sa obtina acea fundatie necesara in viata pentru cladirea piramidei propriei vieti. Gina este mentor KGA din anul 2017.

Andrei Stan

Andrei Stan – Artist multidisciplinar: Artist vizual – grafician si artist de colaje, fotograf, regizor film, editor, muzician, creativity coach

Andrei a cautat mereu o cale, mai apropiata de lumea lui interioara si a ales sa impartaseasca celorlalti gandurile, trairile si universul viselor lui, in imagine si sunet. A absolvit scoala de regie la Met Film School din Londra unde si-a confirmat pasiunea pentru film si arta.

Prima recunoastere pe plan profesional nu s-a lasat prea mult asteptata, Andrei castigand cu unul din primele sale proiecte ca scenarist si regizor de film premiul la Festivalul din Toronto. A lucrat cu artisti cunoscuti din industria muzicii (Serban Cazan, Alina Eremia, Alexandra Stan, Irina Rimes, Smiley, Feli) si a realizat documentarul „The pursuit of dreams” unde a colaborat cu speakeri internationali renumiti: Gregg Braden, Joe Dispenza, Bruce Lipton. Este fondatorul proiectului international de promovare a artei colajului „Dreaming in Collages” si a Festivalului de arte „Collage Festival”. Andrei studiaza creativitatea si imaginatia in colaj si in cartea ce va aparea recent, arata cum colajul poate fi folosit ca o filozofie de viata, ca un mod de a invata si a ne dezvolta pasiunile, curiozitatea si creativitatea.  Andrei lucreaza cu copiii si adultii in dezvoltarea aptitudinilor creative de aproximativ 7 ani, fiind mentor colaborator din anul 2016.

Anca Muicu

Anca Muicu – Arhitect, doctorand in arhitectura, asistent universitar

Anca Muicu a absolvit Facultatea de Arhitectură în anul 2017 (in cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”), iar după un an a revenit in universitate să încep doctoratul, pentru că, după părerea ei, „procesul de învățare nu se oprește niciodată”. Începutul doctoratului a dat startul și activității mele didactice, devenind asistent universitar în cadrul Facultății de Arhitectură, la departamentul „Bazele proiectării de Arhitectură”. Așa am descoperit că îmi place foarte mult acest lucru, să interacționez cu studenții, să îi ajut și să împărtășesc cunoștiințele mele pe înțelesul fiecăruia. Așadar am mers și dincolo de Universitate și am început să organizez pe cont propriu cursuri de desen și de softuri digitale de proiectare, extinzând și intervalul de vârstă al cursanților, de la adulți până la cei mai mici.

Înclinația mea pentru predare nu m-a lăsat, însă, să renunț la pasiunea mea, arhitectura. În paralel cu această activitate didactică, sunt arhitect. Am experiență internațională în acest domeniu, lucrând în Polonia și Olanda, în cea din urmă chiar câștigănd locul 1 în cadrul unui concurs internațional de mare anvergură.

Așadar, predarea de arhitectură, sub orice formă, îmbină cele două mari pasiuni ale mele și mă ajută să mă simt împlinită și să fac cu mare plăcere și dedicare cursurile Kogaion, unde pot să îndrum și să descopăr micii viitori arhitecți. Este mentor permanent Kogaion din anul 2017.

OBIECTIVE

 • consolidarea abilităților de învățare și a proceselor de gândire (ateliere pe domenii de cunoaștere și enrichment)
 • experimentarea diferitelor forme de relaționare în definirea mecanismelor proprii de a construi relații și a oferi feedback
 • dezvoltarea si consolidarea încrederii si stimei de sine
 • identificarea, potențarea si dezvoltarea abilităților native
 • dezvoltarea armonioasa a personalității fiecărui copil

ACTIVITĂȚI tabere MOIECIU DE SUS

18-23.04.2021, 27.06-02.07.2021 Arte vizuale și multimedia

18–23.04.2021, 27.06-02.07.2021 – Teatru, tehnică, tehnologie

Programele taberelor includ activități și proiecte transdisciplinare și respectă principiile gifted education.

Fiecare tabără include următoarele tipuri de activități:

 • Activități de cunoaștere și relaționare
 • Activități complementare curriculei școlare: Lingvistică și Brain Games
 • Activități specializate, pe domenii de cunoaștere, specifice vârstei: Arta colajului, Arta fotografiei, Electronica, Arta spectacolului (dicție, mișcare scenică, improvizație), Arta oratoriei
 • Activități de mișcare și jocuri dedicate în aer liber și în sală
 • Film și dezbateri
 • Drumeție și observarea naturii
 • Carnaval și foc de tabără

Programul detaliat și orarul activităților poate fi descărcat folosind butonul „Descarcă programul complet”

Descarca programul complet
si orarul activitatilor

PREȚ si ÎNSCRIERE tabere MOIECIU DE SUS

Pret

Preț / copil – 1.785 lei servicii educaționale + 635 lei pensiune completa /6 zile

Reduceri

 • 10% pentru al doilea frate/sora, respectiv 13% pentru al treilea frate/sora
 • 12% pentru copiii din comunitatea Kogaion – reducere de fidelitate

Masa

Meniul este trimis pe e-mail tuturor personelor inscrise.

Înscriere

 1. Completarea formularului de inscriere online.
 2. Plata avansului de 500 lei, folosind datele de plata trimise pe e-mail (va rugam sa verificati si in spam dupa completarea formularului de inscriere).
 3. Plata diferentei se va face in acelasi cont cel mai tarziu cu o zi inainte de inceperea programului.

Locul se considera rezervat si inscrierea efectuata in momentul primirii pe e-mail a documentelor de participare insotite de dovada platii avansului. Avansul nu este returnabil decat in cazul anularii programului.

LOCAȚIE și DOTĂRI tabere MOIECIU DE SUS

Locație

“Pensiunea Nicoleta” (3 stele), Moeciu de Sus – http://www.moeciu-nicoleta.ro

Pensiunea este localizata la poalele muntilor Bucegi, la 45 km. de Brasov, la 3 km. de intrarea in Parcul National Bucegi.

Pensiunea dispune de 2 cladiri. Camerele sunt de 2 locuri cu paturi matrimoniale, 3 locuri cu un pat matrimonial si un pat single si apartamente de 4 locuri. Fiecare camera este dotata cu baie proprie cu dus, balcon, TV cu televiune prin cablu, internet wireless. Accesul cu animale de companie este interzis. Unele camere duble pot fi completate cu un pat suplimentar. In curtea pensiunii exista amenajat un spatiu de joaca pentru copii, un foisor, o sala de jocuri cu biliard, ping-pong, terasa, parcare, foisor suspendat, restaurant. Exista posibilitatea de a inchiria ATV-uri. Pensiunea dispune de o alta locatie, la 50 m, unde se va face focul de tabara.

Pentru inscrierea in programul Școala de vacanță Kogaion Moieciu de Sus completeaza formularul de inscriere.

Tabere de primăvară multidisciplinare de continuitate si dezvoltare a activităților școlare si de dezvoltare a abilitatilor copiilor prin enrichment in contact cu natura, organizata pentru copii intre 6 si 10 ani.

Alte programe Kogaion Gifted Academy