ȘCOALA DE VACANȚĂ KOGAION - APOULON
- program academic de învățare intensivă -

Școala de vacanță Kogaion Apoulon a izvorât din dorința unor oameni pasionați de educație și cultură, de copii, de frumos Kogaion Gifted Academy în colaborare cu Asociația Tradition Groupde a da mai departe din cunoașterea lor copiilor, cu predilecție celor din mediul rural, pornind ca program pilot din Județul Alba.

Școala de vacanță Kogaion – Apoulon este un program academic de învățare intensivă, desfășurat în premieră în localitatea Bucerdea Vinoasă, în județul Alba, în perioada 6-10 septembrie 2021 și este adresat copiilor de 6 – 12 ani.

Programul are ca obiectiv principal descoperirea abilităților copiilor, dezvoltarea personală și îmbogățirea cunoștințelor (“enrichment”).

ECHIPA EDUCATIONALA

Echipa educationala este cuprinsa din mentori specializati in diverse domenii ale cunoasterii, cu pregatire psiho-pedagogica si formatori in psihopedagogia excelentei prin metoda fundamentata de prof. dr. Florian Colceag.

Diana Antoci, Fondator si CEO Kogaion Gifted Academy, Formator in psihopedagogia excelentei fondata de prof. Florian Colceag

Mamă a doua fete, Diana provine dintr-o familie cu tradiție de generații în educație. Căutarea de sine și întrebările legate de educația lor, au condus-o către origini, către profunzimea vieții, către dorința de a descoperi și cerceta natura, natura umană și corelațiile inter și transdisciplinare. Licențiată în Economie, Diana și-a continuat studiile în Psihologie și, ulterior, în Psihopedagogie alaturi de prof. dr. Florian Colceag și a urmat numeroase cursuri de Wellbeing, Medicină holistică, Alimentație naturală, fiind autodidact. Dorința Dianei este de a scrie un Manual de bune practici în educație, care să definească o metoda educațională integrată, ce corespunde nevoilor copilului și adultului, pe fiecare grupă de vârstă.

Ionut Ciocirlan – Arhitect software, trainer Python, pasionat de robotica, Mentor Kogaion Life-Learning Academy (Robotica)

Ionuț a fost dintotdeauna curios cum functioneaza lucrurile: la 4 ani desfacea primul ceas desteptator (spre nemultumirea bunicului), si un an mai tarziu reusea sa il reasambleze pe cel de-al treilea. Acum este adult si ii sunt tare dragi copiii cu sete de cunoastere, pe care isi doreste sa ii ghideze catre intelegerea universului si a potentialului lor creator. Ionuț este mentor permanent Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

Andreea Faur – Educator – învățător, asistent social, psiholog, dr. în sociologie

Andreea este absolventă a Liceului Pedagogic, specializarea educator-învățător și cu definitivat în invățământul preșcolar, este licențiată în asistență socială și psihologie, doctor în sociologie, formator pe programe cognitiv- comportamentale, de grup și individuale. Andreea a acumulat o vastă experiență în psihodramă și medierea relației dintre adulți și copiii cu delincvență juuvenilă. În prezent este consilier de probațiune, formator în lucrul cu persoanele cu adicții și expert internațional în cadrul de comunități terapeutice pentru persoanele cu adicții, copii și adulți. Este psihoterapeut în cadrul programului Kogaion Family Mastery si a programelor Kogaion cu copii. Andreea crede în schimbare și în potențialul uriaș pe care fiecare copil îl are, iar adultul trebuie să învețe să scoată la lumină copilul frumos din interiorul lui. Motto-ul Andreei: ,,Ceea ce dă sens vieții este să pui în inimă în fiecare zi un răsărit de soare”!

Andreea este mentor colaborator Kogaion din anul 2020.

Anca Muicu, doctorand in arhitectura, asistent universitar

Anca a absolvit Facultatea de Arhitectură în anul 2017 (in cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”), iar după un an a revenit in universitate să încep doctoratul, pentru că, după părerea ei, „procesul de învățare nu se oprește niciodată”. Începutul doctoratului a dat startul și activității mele didactice, devenind asistent universitar în cadrul Facultății de Arhitectură, la departamentul „Bazele proiectării de Arhitectură”. Așa am descoperit că îmi place foarte mult acest lucru, să interacționez cu studenții, să îi ajut și să împărtășesc cunoștiințele mele pe înțelesul fiecăruia. Așadar am mers și dincolo de Universitate și am început să organizez pe cont propriu cursuri de desen și de softuri digitale de proiectare, extinzând și intervalul de vârstă al cursanților, de la adulți până la cei mai mici.

Înclinația mea pentru predare nu m-a lăsat, însă, să renunț la pasiunea mea, arhitectura. În paralel cu această activitate didactică, sunt arhitect. Am experiență internațională în acest domeniu, lucrând în Polonia și Olanda, în cea din urmă chiar câștigănd locul 1 în cadrul unui concurs internațional de mare anvergură.

Așadar, predarea de arhitectură, sub orice formă, îmbină cele două mari pasiuni ale mele și mă ajută să mă simt împlinită și să fac cu mare plăcere și dedicare cursurile Kogaion, unde pot să îndrum și să descopăr micii viitori arhitecți. Este mentor permanent Kogaion din anul 2017.

Iulian Glita

Iulian Glita a absolvit Facultatea de Teatru si Televiziune, specializarea Artele Spectacolului din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Ca actor a jucat in numeroase piese de teatru: “Deformatii” la Teatrul Luni (2008), “Human animals”“Obsession” la Teatrul in Culise (2013), “Kasa poporului” la Teatrul Godot (2011), “Te vei intoarce in Galapagos” la Teatrul de Comedie (2006) , “De veghe in lanul de secara” la Teatrul Mic (2004) si in filme ca: “Minunata nefericire” (2009), “Coridorul lui Statxovic” (2008), „Pumpkinhead: Ashes to Ashes / Furia monstrului 3: Tarana si cenusa” (2006).

A regizat recent spectacolul “Macbeth” cu oameni privati de libertate din penitenciarul Rahova Bucuresti la Teatru Nottara.

Iulian este mentor permanent Kogaion Gifted Academy incepand cu anul 2013.

Flavian Glonț profesionist în rezolvarea rapidă a cubului Rubik, inginer

Flavian este absolvent al Facultății de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor din cadrul Universității Politehnica București. Flavian a devenit cunoscut in 2015, dupa ce a castigat show-ul Romanii au Talent, fiind membru al echipei SPEEDCUBING si in 2016 cand a participat la Britain’s Got Talent. Cifrele de raiting l-au clasat pe primul loc in topul celor mai cunoscuti speedcube-ri ai Planetei. Dorinta lui Flavian este de a impartasi si celorlalti copii acest sport al mintii ce dezvolta capacitatile matematice, viziunea in spatiu, memoria si dexteritatea.  Motto-ul lui este „Imposibilul este Posibil”, Flavian fiind multiplu campion national la acest sport al mintii.

Flavian este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2016.

OBIECTIVE

 • largirea orizontului de cunoastere in domenii variate; consolidarea abilităților de învățare și a proceselor de gândire (ateliere pe domenii de cunoaștere și enrichment)
 • experimentarea diferitelor forme de relaționare în definirea mecanismelor proprii de a construi relații și a oferi feedback
 • dezvoltarea si consolidarea încrederii si stimei de sine
 • identificarea, potențarea si dezvoltarea abilităților native
 • dezvoltarea armonioasa a personalității fiecărui copil

STRUCTURĂ PROGRAM

 • Grupa de vârstă, curriculă: Programul este organizat pe 2 grupe de vârstă: 6-8 ani si 9-12 ani și are la baza un curriculum de enrichment integrat ce cuprinde ateliere specifice nevoilor de învatare pe fiecare categorie de vârstă, respectând principiile gifted education.
 • Perioadă: este desfășurat pe parcursul unei săptămâni (luni –vineri, 8.30 – 18.00) și
 • Conținut – este compus din șase activități din diferite domenii de cunoaștere și proiecte transdisciplinare
  • 28 ateliere de enrichment
  • 5 ateliere de Dezvoltare personală, de auto – descoperire
  • 5 ateliere în aer liber, de fortificare a corpului fizic
 • Tematici de referință pentru ateliere:
  • Dezvoltare personală – ”Cunoaște-te pe tine și vei cunoaște lumea!”
  • Design și arhitectură – ”Viața cotidiană în viitor: modul de viață determină formele de habitat și arhitectură”
  • Mișcare și dezvoltare motrică – ”Mișcarea – legătura dintre corp și minte”
  • Cubul Rubik – ”Prioritate, consecvență, relevanță – pașii în construirea ordinii și atingerea scopului”
  • Robotică – ”Tehnologiile viitorului: la vremuri noi – tehnologii noi (funcționalități generate de nevoile vieții)”
  • Teatru și arta dramatică – ”Esența umană și păstrarea ei în contextul evoluției tehnologice”

FEEDBACK PĂRINȚI

 • Feedback – Părinții primesc în termen de 30 de zile de la finalizarea programului Fișa de observație pentru copilul lor, completată de mentori, ce va cuprinde informații ce relevă înclinația unui copil către o disciplină sau alta de studiu. De asemenea, vor primi un set de fotografii si filmari făcute pe parcursul programului
 • Festivitatea de încheiere – are loc în ultima seara, on line, atât în sală cât și pe platforma Zoom, începând cu orele 17.00. În cadrul acesteia, copiii împreună cu mentorii vor prezenta părinților proiectele săptămânii.

Programul detaliat și orarul activităților poate fi descărcat folosind butonul „Descarcă programul complet”.

Descarca programul complet
si orarul activitatilor

PREȚ

Preț – 1285 lei / copil (1200 lei prețul serviciilor educaționale, la care se adaugă 85 lei masa de pranz si 2 gustari)

Dragi părinți, vă rugăm să ne ajutați în a susține accesul copiilor dornici de cunoaștere, care își permit cu greu participarea la astfel de evenimente educaționale. Kogaion Gifted Academy și Asociația Tradition Group vom acorda 3 burse educaționale pentru copii cu posibilități financiare reduse din județul Alba, și ne angajăm să acordăm paritate pentru orice sumă donată, până la 10 burse educaționale, după cum urmează:

 • 2 burse integrale în cuantum de 100% din pretul serviciilor educationale
 • 3 burse în cuantum de 70% din pretul serviciilor educationale
 • 5 burse în cuantum de 30% din prețul serviciilor educaționale

Reduceri

 • 10% pentru al doilea frate/sora (reducerea se aplică la prețul serviciului educațional) sau pentru grupuri de peste 8 copii
 • 13% pentru al treilea frate/sora

MENIU, TRANSPORT

Meniu

Meniul este asigurat in sistem catering, în 2 variante: traditional și vegetarian.

Transport

La cerere, se poate asigura transport pe ruta Alba Iulia – Bucerdea Vinoasă, contracost (prețul este în funcție de numărul de copii).

Pentru copiii cu posibilități financiare reduse se va pune la dispozitie gratuit mijloc de transport pe ruta Alba Iulia – Bucerdea Vinoasă.

ÎNSCRIERE

 

Înscriere

 1. Completarea formularului de inscriere online aflat pe această pagină.
 2. Plata avansului de 300 lei, folosind datele de plata trimise pe e-mail dupa completarea formularului de inscriere (va rugam sa verificati si in spam).
 3. Plata diferentei se va face in acelasi cont cel mai tarziu cu 3 zile înainte de începerea programului.

Locul se considera rezervat si inscrierea efectuata in momentul primirii pe e-mail a documentelor de participare insotite de dovada platii avansului. Avansul nu este returnabil decat in cazul anularii programului.

LOCAȚIE și DOTĂRI

Locație

Locul de desfasurare a activitatilor este situat in Bucerdea Vinoasă, nr. 80, jud. Alba, atât în locația asociației cât și în Muzeul Satului. Locația dispune de 4 camere generoase,  o curte de 320 mp și o terasă de 35 mp, accesorii și spații de joacă, livadă și vie de 350 mp, sistem de iluminat nocturn, zonă foc de tabără. Ca dotări: mobilier adecvat activităților educaționale, 3 videoproiectoare și ecrane de proiecție, 15 laptopuri, boxe și microfoane portabile, flipchart. Peisajul este minunat, în zonă aflându-se cetatea dacică Apoulon, Baile romane Cetea, Lacul Iezer Ighiel, Calcarele de la Ampoița.

Parintii vor aduce / prelua copiii la /de la locatia de desfasurare a activitatilor.

Pentru inscrierea in programul Școala de vacanță Kogaion Apoulon, completeaza formularul de inscriere de pe această pagină.

Program multidisciplinar de dezvoltare a abilitatilor copiilor prin enrichment, in contact cu natura, organizat pentru copii intre 6 si 12 ani.

Alte programe Kogaion Gifted Academy