CĂLĂTORIE ÎN JURUL PĂMÂNTULUI
6-8 ani, Marți și Joi (14.30-16.40) și Vineri (15.00-16.00)

Programul este dezvoltat pentru a susține și încuraja curiozitatea copiilor, a le lărgi orizontul de cunoaștere în domenii variate, a-i ajuta să-și potențeze și cultive abilitățile native, precum și pentru a dezvolta o serie de competențe specifice vârstei și ritmului  de evoluție, cum ar fi:

 • dezvoltarea abilităților de a comunica folosind tehnologia,
 • dezvoltarea abilităților de a fi selectivi și critici în raport cu informațiile descoperite în mediul online (siguranța sursei),
 • creșterea siguranței în capacitățile proprii de a gestiona procesul de găsire a solutiilor.

Programul este organizat pentru copii intre 6 si 8 ani (inclusiv clasa a IIa) in 6 module/an, după cum urmeaza:

 

Modul 1 19.10 – 19.11.2021 Europa – casa noastră
Modul 2 23.11 – 17.12.2021 Asia cea misterioasă
Modul 3 11.01 – 04.02.2022 Africa – leagănul civilizațiilor
Modul 4 08.02 – 04.03.2022 Australia și Antarctida – capătul lumii
Modul 5 08.03 – 01.04.2022 America de Nord – tărâmul făgăduinței
Modul 6 03.05 – 27.05.2022 America de Sud – lumi controversate

Programul include activitati si proiecte transdisciplinare si respecta principiile gifted education.

Grupa de varsta: 6-8 ani (clasa 0-clasa a IIa)

Participanti: 15 copii/grupa

Mentori: 6 specialisti si psihopedagogi

Perioada: 19 noiembrie 2021 – 27 mai 2022

Program modular desfasurat in 6 module a cate 4 saptamani fiecare

Activitati: 28 ateliere / modul

ECHIPA EDUCATIONALA

Echipa educationala este cuprinsa din 11 mentori specializati in diverse domenii ale cunoasterii, cu pregatire psiho-pedagogica.

Corina Anastasescu este profesoara de muzica, pedagog muzical, formator in psihopedagogia excelentei prin metoda prof. dr. Florian Colceag (formare de 4 ani), Director educational Kogaion Gifted Academy.

Corina este absolventă a Colegiului de Muzică si Pedagogie cu specializare educator muzical şi profesor de muzica, fiind de asemenea licentiaţă în Pedagogia Muzicii din cadrul Universitatii de Stat “Alecu Russo”.

Corina crede ca lumea modernă, prin diversitatea ei complexă, ne copleşeşte, ne ţine atat captivi incat omitem sa mai traim viata prin esenta ei. COPIII insa sunt cei care îi dau adevăratul sens. Ei sunt cei care ne arată simplitatea şi naturaleţea lucrurilor, ne provoacă să găsim noi căi în a le fi alături în marea călătorie a cunoaşterii lumii şi a propriei cunoaşteri. Iar MUZICA este una din cele mai frumoase si mai complexe modalitati de a-i insoti in acest demers.

Corina este mentor permanent Kogaion Gifted Academy din anul 2014.

Am terminat Facultatea de Arhitectură în anul 2017 (in cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”), iar după un an am revenit in universitate să încep doctoratul, pentru că, după părerea mea, procesul de învățare nu se oprește niciodată. Începutul doctoratului a dat startul și activității mele didactice, devenind asistent universitar în cadrul Facultății de Arhitectură, la departamentul „Bazele proiectării de Arhitectură”. Așa am descoperit că îmi place foarte mult acest lucru, să interacționez cu studenții, să îi ajut și să împărtășesc cunoștiințele mele pe înțelesul fiecăruia. Așadar am mers și dincolo de Universitate și am început să organizez pe cont propriu cursuri de desen și de softuri digitale de proiectare, extinzând și intervalul de vârstă al cursanților, de la adulți până la cei mai mici.

Înclinația mea pentru predare nu m-a lăsat, însă, să renunț la pasiunea mea, arhitectura. În paralel cu această activitate didactică, sunt arhitect. Am experiență internațională în acest domeniu, lucrând în Polonia și Olanda, în cea din urmă chiar câștigănd locul 1 în cadrul unui concurs internațional de mare anvergură.

Așadar, predarea de arhitectură, sub orice formă, îmbină cele două mari pasiuni ale mele și mă ajută să mă simt împlinită și să fac cu mare plăcere și dedicare cursurile Kogaion, unde pot să îndrum și să descopăr micii viitori arhitecți.

Andreea este licențiată în biologie (inclusiv modulul de Psihopedagogie). A absolvit masterul în Biochimie și Biologie Moleculară și alte formări adiacente, dar cel mai important  – are un mare drag de copii!

Lucrează în cercetare și dar are și activitate în teren, împletește partea teoretică și practică într-un mod armonios și simplu. Are experiență în diferite programe pentru copii (conferințe, cursuri și scoli de vară), fiind colaborator la Muzeul National G. Antipa.

Este pasionată de științele naturii și caută cu orice prilej să transmită această pasiune și copiilor.

Iulian Glita a absolvit Facultatea de Teatru si Televiziune, specializarea Artele Spectacolului din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Ca actor a jucat in numeroase piese de teatru: “Deformatii” la Teatrul Luni (2008), “Human animals”, “Obsession” la Teatrul in Culise (2013), “Kasa poporului” la Teatrul Godot (2011), “Te vei intoarce in Galapagos” la Teatrul de Comedie (2006) , “De veghe in lanul de secara” la Teatrul Mic (2004) si in filme ca: “Minunata nefericire” (2009), “Coridorul lui Statxovic” (2008), „Pumpkinhead: Ashes to Ashes / Furia monstrului 3: Tarana si cenusa” (2006).

A regizat recent spectacolul “Macbeth” cu oameni privati de libertate din penitenciarul Rahova Bucuresti la Teatru Nottara.

Iulian este mentor permanent Kogaion Gifted Academy incepand cu anul 2013.

Dragos Marinescu

Dragos Marinescu este doctor in stiinte istorice, profesor de istorie, formare psiho-pedagogica.

Dragos este licentiat in istorie, specializarea Istoria Medievala a Romaniei; a absolvit un Master in Istorie la Universitatea Bucuresti Specializarea Bizantinologie si este Doctor in stiinte istorice. Profeseaza la gimnaziu si liceu de peste 17 ani.

Dragos a urmat cursuri de gandire critica si formare psiho-pedagogica, fiind organizatorul a numeroase activitati legate de educatie cu copii si profesori din tara si Uniunea Europeana.

Dragos este mentor permanent Kogaion Gifted Academy din anul 2014.

Andra Nineta Nenciu este artist plastic, fondatoarea conceptului „Pictam vise”, specialist tehnica prelucrarii imaginii si design ambiental, fotograf

Andra este absolventa a Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, Master Sectia grafica, cu o experienta de peste 10 ani in pictura, concept graphic design, specialist tehnica prelucrarii imaginii cu Adobe Photoshop, design ambiental, pictura pe pereti, textile si piele, lemn, sticla, gravura, precum si in tehnici de reprezentare plastica: bazele compozitiei si analiza limbajului vizual. Este fondatorul si coordonatorul conceptului Pictam Vise. A participat la numeroase expozitii in tara si strainatate, intre care mentionam: Expozitia de grup si expozitie personala de gravura la “Casa de cultura Friedrich Schiller”, Bucuresti, Muzeul judetean de Arta Prahova, “Ion Ionescu Quintus”, Ploiesti, Expozitie de grup la Muzeul de Istorie Bucuresti, Premiul “Suvenir de Bucuresti”, Premiul I la concursul organizat de Patriarhia Romana “Icoana din sufletul copilului”. Este membra a Galeriei DanaartGallery, Fundatia Ileana Mustatza. Are o experienta de lunga durata cu copiii. Nineta este mentor permanent Kogaion Gifted Academy incepand cu anul 2013.

STRUCTURA PROGRAM

Programul primului modul cuprinde:

 • 8 ateliere de „Intalnire de proiect” – Cunoaștere aplicata cu Iuliana Marinescu
 • 4 ateliere „Literatură și lingvistică” – Poveștile lumii cu Georgiana Vasile
 • 4 ateliere „Jocurile mintii” – Logică și perspicacitate cu Corina Anastasescu
 • 4 ateliere „Arte plastice” – Forme și culori cu Anca Muicu
 • 4 ateliere de „Cultura si civilizatie” – Evenimente și oameni cu Dragos Marinescu
 • 4 ateliere de „Intalnire de proiect” – Prezentări și dezbateri cu Iuliana Marinescu

Pe aceeași structură de program se vor desfășura și celelalte module, prin extinderea ariei de cunoaștere și în alte domenii de pasiune ale copiilor de 6–8 ani.

Descarca programul complet

Preț: 695 lei / copil / modul (4 saptamani)

Reduceri:

  • 10% pentru frate/soră sau dacă te înscrii cu un prieten
  • preț promoțional pentru inscrierea la minim 3 module: 655 lei / copil / modul
  • preț promoțional pentru inscrierea la toate cele 6 module: 595 lei / copil / modul

Modalitatea de înscriere

 1. Completarea formularului de înscriere online regăsit pe această pagină.
 2. Plata avansului de 200 lei / modul, pentru numărul de module pentru care se dorește înscrierea sau a sumei integrale, in contul:

Asociatia Gifted Education for Family, CUI RO33768014

RO97INGB0000999904661082 deschis la ING Bank

La detalii de plata se va menționa: „KOA – nume participant”

Plata diferenței se va face în contul menționat anterior cel mai târziu cu 3 zile inainte de inceperea programului.

Locul se consideră rezervat si înscrierea efectuată în momentul primirii pe e-mail a documentelor de înscriere însoțite de dovada plații avansului. Avansul nu este returnabil decat in situatia anularii programului.

Alte programe Kogaion Gifted Academy