O CALATORIE SPRE VIITOR, COLABORARE SI DEZVOLTARE PERSONALA

Programul este dezvoltat pentru a susține și încuraja curiozitatea copiilor, a le lărgi orizontul de cunoaștere în domenii variate, a-i ajuta să-și potențeze și cultive abilitățile native, precum și pentru a dezvolta o serie de competențe specifice vârstei și ritmului  de evoluție, cum ar fi:

 • dezvoltarea abilităților de a comunica folosind tehnologia,
 • dezvoltarea abilităților de a fi selectivi și critici în raport cu informațiile descoperite în mediul online (siguranța sursei),
 • creșterea siguranței în capacitățile proprii de a gestiona procesul de găsire a solutiilor.

Programul este organizat pentru 2 grupe de varsta: copii intre 6 si 8 ani (inclusiv clasa a IIa) si copii intre 9 si 11 ani (inclusiv clasa a Va)  in 7 module/an, după cum urmeaza:

 

Modul 1 12.10 – 13.11.2020 Origini – Elemente primordiale ale vieții
Modul 2 16.11 – 11.12.2020 Copacul vieții – Formarea ecosistemelor, relații
Modul 3 14.12.2020 – 29.01.2021 Neamuri și graiuri
Modul 4 08.02 – 05.03.2021 Mari civilizații ale lumii
Modul 5 08.03 – 02.04.2021 Mari călători și călătorii care au schimbat lumea
Modul 6 05.04 – 29.04.2021 Descoperim Pământul și cosmosul
Modul 7 10.05 – 04.06.2021 Viitorul sună bine

Programul include activitati si proiecte transdisciplinare si respecta principiile gifted education.

Grupa de varsta: 6-8 ani (clasa 0-clasa a IIa) si 9-12 ani (clasa a IIIa-a Va)

Participanti: 15 copii/grupa

Mentori: 11 specialisti si psihopedagogi

Perioada: 12 octombrie 2020 – 11 iunie 2021

Program modular desfasurat in 7 module a cate 4 saptamani fiecare

Activitati: 28 ateliere / modul

ECHIPA EDUCATIONALA

Echipa educationala este cuprinsa din 11 mentori specializati in diverse domenii ale cunoasterii, cu pregatire psiho-pedagogica.

Prof. Dr. Florian Colceag, personalitate complexa, expert international in Gifted Education, specializare la University of Utah, SUA, promotor gifted education in Romania, doctor in economie, matematician, detinator al recordului mondial cu 84 de medalii la olimpiadele internationale de matematica obtinute de elevii pe care i-a instruit (din care 60 de aur), membru in renumite organizatii internationale: World Council for Gifted and Talented Children (WCGTC), European Council for High Ability (ECHA), Pacific Federation of the WCGTC, Clubul de la Roma, Australian Gifted Education (AUSTEGA). Desemnat personalitatea europeana a anului 2007, a fost si continua sa fie membru in diferite echipe de cercetare la nivel national si international, ca specialist in modelare matematica si consultant in multiple domenii de cercetare precum: biochimie, biofizica, biologie celulara, educatie, sociologie, teoria complexitatii, economie, dezvoltarea de curicule gifted education in diferite sisteme de educatie, sustenabilitate, dezvoltare, globalizare. Este fondator si mentor permanent Kogaion Gifted Academy.

Rodica Efros este psihopedagog, formator in psihopedagogia excelentei metoda prof. dr. Florian Colceag (formare de 3 ani), cu o experienta de peste 20 de ani in pedagogie primara si prescolara si in management educational.

Rodica este absolventa a Facultatii de Filosofie, specializare psiho-pedagogie, Trainer in Managementul resurselor umane, fiind specialist in dezvoltarea si implementarea de programe educationale pentru adulti si copii.

Rodica este mentor permanent Kogaion Gifted Academy incepand cu anul 2016.

Corina Anastasescu este profesoara de muzica, pedagog muzical, formator in psihopedagogia excelentei prin metoda prof. dr. Florian Colceag (formare de 4 ani), Director educational Kogaion Gifted Academy.

Corina este absolventă a Colegiului de Muzică si Pedagogie cu specializare educator muzical şi profesor de muzica, fiind de asemenea licentiaţă în Pedagogia Muzicii din cadrul Universitatii de Stat “Alecu Russo”.

Corina crede ca lumea modernă, prin diversitatea ei complexă, ne copleşeşte, ne ţine atat captivi incat omitem sa mai traim viata prin esenta ei. COPIII insa sunt cei care îi dau adevăratul sens. Ei sunt cei care ne arată simplitatea şi naturaleţea lucrurilor, ne provoacă să găsim noi căi în a le fi alături în marea călătorie a cunoaşterii lumii şi a propriei cunoaşteri. Iar MUZICA este una din cele mai frumoase si mai complexe modalitati de a-i insoti in acest demers.

Corina este mentor permanent Kogaion Gifted Academy din anul 2014.

Georgiana Vasile este psiholog si fotograf.

Georgiana este absolventa a Liceului Pedagogic si a Facultatii de Psihologie-Sociologie.

Activitatile cu copiii au inceput pentru Georgiana in primul an de facultate prin diverse proiecte de voluntariat, in cadrul carora a experimentat munca cu copii de diverse varste si niveluri sociale, consilierea parintilor si consilierea psihologica. Devenind mama a inteles mai bine nevoia experientiala in educarea copiilor.

Georgiana crede ca: “vibratiile inalte cresc oferind iubire, astfel poti emite siguranta si multa energie pozitiva”.

Este mentor Kogaion Gifted Academy din anul 2017.

Am terminat Facultatea de Arhitectură în anul 2017 (in cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”), iar după un an am revenit in universitate să încep doctoratul, pentru că, după părerea mea, procesul de învățare nu se oprește niciodată. Începutul doctoratului a dat startul și activității mele didactice, devenind asistent universitar în cadrul Facultății de Arhitectură, la departamentul „Bazele proiectării de Arhitectură”. Așa am descoperit că îmi place foarte mult acest lucru, să interacționez cu studenții, să îi ajut și să împărtășesc cunoștiințele mele pe înțelesul fiecăruia. Așadar am mers și dincolo de Universitate și am început să organizez pe cont propriu cursuri de desen și de softuri digitale de proiectare, extinzând și intervalul de vârstă al cursanților, de la adulți până la cei mai mici.

Înclinația mea pentru predare nu m-a lăsat, însă, să renunț la pasiunea mea, arhitectura. În paralel cu această activitate didactică, sunt arhitect. Am experiență internațională în acest domeniu, lucrând în Polonia și Olanda, în cea din urmă chiar câștigănd locul 1 în cadrul unui concurs internațional de mare anvergură.

Așadar, predarea de arhitectură, sub orice formă, îmbină cele două mari pasiuni ale mele și mă ajută să mă simt împlinită și să fac cu mare plăcere și dedicare cursurile Kogaion, unde pot să îndrum și să descopăr micii viitori arhitecți.

Andreea este licențiată în biologie (inclusiv modulul de Psihopedagogie). A absolvit masterul în Biochimie și Biologie Moleculară și alte formări adiacente, dar cel mai important  – are un mare drag de copii!

Lucrează în cercetare și dar are și activitate în teren, împletește partea teoretică și practică într-un mod armonios și simplu. Are experiență în diferite programe pentru copii (conferințe, cursuri și scoli de vară), fiind colaborator la Muzeul National G. Antipa.

Este pasionată de științele naturii și caută cu orice prilej să transmită această pasiune și copiilor.

Iulian Glita a absolvit Facultatea de Teatru si Televiziune, specializarea Artele Spectacolului din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Ca actor a jucat in numeroase piese de teatru: “Deformatii” la Teatrul Luni (2008), “Human animals”, “Obsession” la Teatrul in Culise (2013), “Kasa poporului” la Teatrul Godot (2011), “Te vei intoarce in Galapagos” la Teatrul de Comedie (2006) , “De veghe in lanul de secara” la Teatrul Mic (2004) si in filme ca: “Minunata nefericire” (2009), “Coridorul lui Statxovic” (2008), „Pumpkinhead: Ashes to Ashes / Furia monstrului 3: Tarana si cenusa” (2006).

A regizat recent spectacolul “Macbeth” cu oameni privati de libertate din penitenciarul Rahova Bucuresti la Teatru Nottara.

Iulian este mentor permanent Kogaion Gifted Academy incepand cu anul 2013.

Dragos Marinescu

Dragos Marinescu este doctor in stiinte istorice, profesor de istorie, formare psiho-pedagogica.

Dragos este licentiat in istorie, specializarea Istoria Medievala a Romaniei; a absolvit un Master in Istorie la Universitatea Bucuresti Specializarea Bizantinologie si este Doctor in stiinte istorice. Profeseaza la gimnaziu si liceu de peste 17 ani.

Dragos a urmat cursuri de gandire critica si formare psiho-pedagogica, fiind organizatorul a numeroase activitati legate de educatie cu copii si profesori din tara si Uniunea Europeana.

Dragos este mentor permanent Kogaion Gifted Academy din anul 2014.

Andra Nineta Nenciu este artist plastic, fondatoarea conceptului „Pictam vise”, specialist tehnica prelucrarii imaginii si design ambiental, fotograf

Andra este absolventa a Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, Master Sectia grafica, cu o experienta de peste 10 ani in pictura, concept graphic design, specialist tehnica prelucrarii imaginii cu Adobe Photoshop, design ambiental, pictura pe pereti, textile si piele, lemn, sticla, gravura, precum si in tehnici de reprezentare plastica: bazele compozitiei si analiza limbajului vizual. Este fondatorul si coordonatorul conceptului Pictam Vise. A participat la numeroase expozitii in tara si strainatate, intre care mentionam: Expozitia de grup si expozitie personala de gravura la “Casa de cultura Friedrich Schiller”, Bucuresti, Muzeul judetean de Arta Prahova, “Ion Ionescu Quintus”, Ploiesti, Expozitie de grup la Muzeul de Istorie Bucuresti, Premiul “Suvenir de Bucuresti”, Premiul I la concursul organizat de Patriarhia Romana “Icoana din sufletul copilului”. Este membra a Galeriei DanaartGallery, Fundatia Ileana Mustatza. Are o experienta de lunga durata cu copiii. Nineta este mentor permanent Kogaion Gifted Academy incepand cu anul 2013.

STRUCTURA PROGRAM

Programul primului modul cuprinde:

 • 4 ateliere de „Intalnire de proiect” cu Crina Popescu
 • 4 ateliere „Cunoastere integrata” cu prof. dr. Florian Colceag
 • 4 ateliere „Jocurile mintii” cu Corina Anastasescu
 • 4 ateliere „Arte plastice” cu Anca Muicu
 • 4 ateliere de „Cultura si civilizatie” cu Dragos Marinescu
 • 4 ateliere de „Cunoastere. Intalnire de proiect”
 • 4 ateliere „Prezentare de proiect”

Pe aceeași structură de program se vor desfășura și celelalte module. Atelierele de bază sunt cele de „Cunoastere integrata” si „Cultură și civilizație, care vor veni în asociere cu ateliere din diferite domenii de pasiune ale copiilor de 6–9 ani.

Descarca programul complet

Preț: 785 lei / copil / modul (4 saptamani)

Reduceri:

  • 10% pentru frate/soră sau dacă te înscrii cu un prieten
  • preț promoțional pentru Modulul 1: 675 lei

Modalitatea de înscriere

 1. Completarea formularului de înscriere online aici: https://kogaionacademy.ro/programe/ kogaion-online-academy/
 2. Plata avansului de 200 lei sau a sumei integrale, in contul:

SC KOGAION GIFTED EDUCATION SRL, CUI 36460930, J40/11309/25.08.2016

Cont IBAN: RO40 INGB 0000 9999 0602 9614

La detalii de plată se va menționa: „nume participant si KOA (de la denumirea programului)”. Plata diferenței se va face în contul menționat anterior cel mai târziu in prima zi a programului.

Locul se consideră rezervat si înscrierea efectuată în momentul primirii pe e-mail a documentelor de înscriere însoțite de dovada plații avansului. Avansul nu este returnabil.

Mai multe programe pentru copii de 6 - 9 ani