Kogaion Life Learning Academy
Fotografie realizata de copii in cadrul programului Media Advanced Learning

TABARA DE CUNOASTERE EXPERIENTIALA

Kogaion Life Learning Academy este un program academic de cunoastere experientiala prin explorarea inteligentelor multiple.

 • 10 zile program intensiv de explorare si descoperire a patternurilor naturii si naturii proprii
 • 2 grupe de varsta: 7-9 ani si 10-12 ani; 16 copii in fiecare grupa
 • curriculum de enrichment integrat ce cuprinde ateliere specifice nevoilor de invatare pe fiecare grupa de varsta, respectand principiile gifted education
 • cuprinde 72 ateliere de enrichment ingloband 9 domenii ale cunoasterii, din care: Robotica, Aritmetica mentala japoneza, Pictura, Arhitectura, Teatru, Public Speaking, Civilizatii si tehnologii ale apei, aerului, focului si pamantului, Autocunoastere, Dans, Cultura si ecosisteme
 • 15 mentori si asistenti specializati in diverse domenii ale cunoasterii, cu pregatire psiho-pedagogica, dintre care 3 formatori in psihopedagogia excelentei prin metoda fundamentata de prof. dr. Florian Colceag (formare 4 ani) si 4 asistenti – stagiari in aceeasi metoda; un mentor specializare Feuerstein, un mentor specializare Robotica
 • Feedback – Parintii primesc la finalul taberei un Raport de observatie pentru copilul lor, completat de mentori, ce va cuprinde informatii ce releva inclinatia unui copil catre o disciplina sau alta de studiu, aspecte comportamentale, de socializare si lucru individual si in echipa.

Grupa de varsta: 7-12 ani

Participanti: copii

Locatie: Paltinis

Mentori: 15  specialisti si psihopedagogi

Activitati: ateliere de dezvoltare personala si enrichment

Tematica: 

– Elemente primordiale ale vietii – 10 – 19 iulie 2021

– Lumea in miscare – 24.07 – 02.08.2021

ECHIPA EDUCATIONALA

Echipa educationala este formata din mentori si asistenti specializati in diverse domenii ale cunoasterii, cu pregatire psiho-pedagogica, dintre care:

 • 3 formatori in psihopedagogia excelentei prin metoda fundamentata de prof. dr. Florian Colceag (formare 4 ani)
 • 4 asistenti-stagiari, profesori ce au urmat cursurile de formare in “Programul de Gandire Pedagogica Strategica” sustinute de prof. Dr. Florian Colceag in cadrul proiectului ARCA Education Center
 • 2 mentori specializare Aritmetica mentala
 • 1 mentor specializat in Arta spectacolului
 • 1 mentor specializat in Istorie, Geografie si Istoria religiilor
 • 1 mentor specializat in Psihoterapie
 • 1 mentor specializat in Arte plastice si decorative, Arhitectura, Photoshop, Fotografie

Rodica Efros

 psihopedagog, formator in psihopedagogia excelentei prin metoda prof. dr. Florian Colceag, Director educational Kogaion Gifted Academy, Project Manager Kogaion Life-Learning Academy

Rodica este psihopedagog, formator in psihopedagogia excelentei prin metoda fundamentata de prof. dr. Florian Colceag (formare de 4 ani), cu o experienta de peste 20 de ani in pedagogie primara si prescolara si in management educational.

Rodica este absolventa a Facultatii de Filosofie, specializare psiho-pedagogie, Trainer in Managementul resurselor umane, fiind specialist in dezvoltarea si implementarea de programe educationale pentru adulti si copii.

Rodica este mentor permanent KGA din anul 2016.

Corina Anastasescu

profesoara de muzica, pedagog muzical, formator in psihopedagogia excelentei prin metoda prof. dr. Florian Colceag, Director educational Kogaion Gifted Academy, Coordonator si Mentor Kogaion Life-Learning Academy grupa 7-9 ani (My Hour & Discovery Hour)

Corina este absolventă a Colegiului de Muzică si Pedagogie cu specializare educator muzical şi profesor de muzica, fiind de asemenea licentiaţă în Pedagogia Muzicii din cadrul Universitatii de Stat “Alecu Russo”.

Corina este formator in psihopedagogia excelentei alaturi de prof. Florian Colceag (formare de 4 ani).

Corina crede ca lumea modernă, prin diversitatea ei complexă, ne copleşeşte, ne ţine atat captivi incat omitem sa mai traim viata prin esenta ei. COPIII insa sunt cei care îi dau adevăratul sens. Ei sunt cei care ne arată simplitatea şi naturaleţea lucrurilor, ne provoacă să găsim noi căi în a le fi alături în marea călătorie a cunoaşterii lumii şi a propriei cunoaşteri. Iar MUZICA este una din cele mai frumoase si mai complexe modalitati de a-i insoti in acest demers.

Corina este mentor permanent KGA din anul 2014.

Ana Trancan

profesor invatamant primar si prescolar, facilitator, trainer educational, Coordonator si Mentor Kogaion Life-Learning Academy grupa 10-12 ani (My Hour & Discovery Hour)

Ana a absolvit Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, sectia Pedagogie si invatamant primar si prescolar, are specializare ca analist programator si a absolvit un Master in Management educational. In 2016 a urmat o formare in cadrul “The Trauma Healing Institute”.

Are o experienta de 9 ani in lucrul cu copiii si, asa cum singura spune: “De cand ma stiu eu stau intre copii. La 16 ani mi s-a oferit oportunitatea de a face voluntariat intre copii. De atunci, ma “hranesc” prin ei, prin aceste fiinte speciale, unice.”

“Sunt infinit” este deviza vietii Anei, considerand ca “a invatat ca poate face in viata orice isi doreste”.

Ana este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

Luminita Vasilescu

mediator, formator in psihopedagogia excelentei prin metoda prof. dr. Florian Colceag, mediator Feuerstein, Coordonator si Mentor Kogaion Life-Learning Academy pentru grupa 7-9 ani (My Hour & Discovery Hour)

Dupa o cariera de 10 ani in profesia de avocat a înțeles că legea, dreptatea și echitatea sunt concepte tangențiale si că această profesie nu este calea potrivită pentru a se face utilă cu adevărat semenilor. Catalizatorul trezirii la o nouă viață și reanalizării valorilor a fost venirea pe lume a fiului ei, acum în vârstă de 8 ani.

Pasionată de non-vizibil, de sensurile din spatele aparentei evidențe, de tot ceea ce se întâmplă în interiorul ființei umane, ca parte integrantă și oglindă a Universului și trecând printr-un proces de descoperire de sine, Luminita a înțeles că ceea ce i-ar da sens vieții ar fi să investească toată energia pe care o are de dăruit în educație, în cei în care sălășluiește esența nealterată a cine Suntem cu adevărat – COPIII.

Luminita este formator in psihopedagogia excelentei prin metoda prof. Dr. Florian Colceag (formare de 3 ani).

La începutul anului 2017 a devenit mediator Feuerstein, iar in prezent, este studentă în anul 2 a Facultății de Psihologie și Științele Educației – Pedagogia învățământului primar și preșcolar din cadrul Universității „Spiru Haret” și colaborator al unei scoli private din Bucuresti.

Luminita crede că lumea interioară a copilului este o lume fascinantă ce are nevoie doar să fie lăsată să iasă la lumină și să se manifeste, rolul adultului fiind doar să susțină acest proces.

Luminita este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

Dragos Marinescu

doctor in stiinte istorice, profesor de istorie, formare psiho-pedagogica, Coordonator si Mentor Kogaion Life-Learning Academy grupa 10-12 ani (My Hour & Discovery Hour, Culture & Civilization Hour)

Dragos este licentiat in istorie, specializarea Istoria Medievala a Romaniei; a absolvit un Master in Istorie la Universitatea Bucuresti Specializarea Bizantinologie si este Doctor in stiinte istorice. Profeseaza la gimnaziu si liceu de peste 17 ani.

Dragos a urmat cursuri de gandire critica si formare psiho-pedagogica, fiind organizatorul a numeroase activitati legate de educatie cu copii si profesori din tara si Uniunea Europeana.

Dragos este mentor permanent Kogaion Gifted Academy din anul 2014.

Iulian Glita

Iulian Glita

actor liber profesionist, regizor, scenograf, mentor Kogaion Life-Learning Academy (Connecting Time; Sound, Movement & Expression Hour)

Iulian a absolvit Facultatea de Teatru si Televiziune, specializarea Artele Spectacolului din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Ca actor a jucat in numeroase piese de teatru:

 • “Human animals”
 • “Obsession” la Teatrul in Culise (2013)
 • “Kasa poporului” la Teatrul Godot (2011)
 • “Te vei intoarce in Galapagos” la Teatrul de Comedie (2006)

si in filme ca:

 • “Minunata nefericire” (2009)
 • “Coridorul lui Statxovic” (2008).

Iulian este mentor permanent Kogaion Gifted Academy din anul 2013.

Andra Nineta Nenciu

artist plastic, specialist tehnica prelucrarii imaginii si design ambiental, fotograf, Mentor Kogaion Life-Learning Academy (Fine Arts & Geometry Hour)

Nineta este fondatoarea conceptului „Pictam vise”, specialist tehnica prelucrarii imaginii si design ambiental, fotograf.

Nineta este absolventa a Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, Master Sectia grafica, cu o experienta de peste 10 ani in pictura, concept graphic design, specialist tehnica prelucrarii imaginii cu Adobe Photoshop, design ambiental, pictura pe pereti, textile si piele, lemn, sticla, gravura, precum si in tehnici de reprezentare plastica: bazele compozitiei si analiza limbajului vizual. Este fondatorul si coordonatorul conceptului Pictam Vise.

A participat la numeroase expozitii in tara si strainatate, intre care mentionam:

 • Expozitia de grup si expozitie personala de gravura la “Casa de cultura Friedrich Schiller”, Bucuresti
 • Muzeul judetean de Arta Prahova, “Ion Ionescu Quintus”, Ploiesti
 • Expozitie de grup la Muzeul de Istorie Bucuresti, Premiul “Suvenir de Bucuresti”
 • Premiul I la concursul organizat de Patriarhia Romana “Icoana din sufletul copilului”.

Este membra a Galeriei DanaartGallery, Fundatia Ileana Mustatza. Are o experienta de lunga durata cu copiii.

Nineta este mentor permanent Kogaion Gifted Academy din anul 2013.

Ioana Mocanu

Filolog, trainer Aritmetica mentala (Soroban), Mentor Kogaion Life-Learning Academy (Order & Logic Hour, Sound, Movement & Expression Hour)

Ioana este absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine din București, secția de filologie arabă – filologie portugheză. Limbile și culturile străine au constituit din copilărie o pasiune puternică pentru Ioana, iar, împreună cu călătoriile, i-au deschis ochii către lumea de astăzi în diversitatea ei.

Ioana a făcut parte dintr-un ansamblu de dans, cu care a participat la diverse activități culturale și artistice, iar, de la 18 ani a devenit coordonator în taberele organizate de acesta. Întâlnirea cu un profesor de limba română, care i-a devenit mentor, a nascut in Ioana dorinta de a se implica și mai mult în educație și în lucrul cu copiii. In prezent Ioana urmeaza un master in filologie araba si este trainer de Aritmetica mentala (Soroban) in cadrul „The Little Genius”, îndrumându-i pe cei mici în descoperirea tainelor aritmeticii mentale, o activitate „altfel”, „distractivă, a cărei finalitate depășește hotarele fixe ale aritmeticii așa cum o înțelegem noi și tinde către dezvoltarea capacităților mentale ale copilului”.

Ioana este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

Lavinia Stefania Voicu

Filolog, trainer Aritmetica mentala (Soroban), Mentor Kogaion Life-Learning Academy (Order & Logic Hour, Sound, Movement & Expression Hour)

Lavinia urmeaza sa isi definitiveze studiile in acest an in cadrul Facultatii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea Bucureşti.

Lavinia urmează cursuri de dans de 15 ani, coordonand programe de dezvoltare şi de învăţare nonformală pentru tineri. In prezent este trainer de Aritmetică mentală in cadrul „The Little Genius”, lucrând cu copii cu vârste cuprinse între 5 si 13 ani.

“Cred foarte mult în puterea educaţiei nonformale. Întâlnirile şi experienţele pe care le avem ne formează ca oameni. Prin aritmetica mentala reusesc sa ma apropii de copii si sa le cresc increderea in fortele proprii, învăţându-i să înveţe, dar şi să se joace, prin folosirea creativităţii şi a imaginaţiei. Arta şi cunoaşterea academică pot fi îmbinate armonios, iar jocul ar trebui să rămână, la orice vârstă, modalitatea prin care descoprim şi ne descoperim.”

Lavinia este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

Kogaion Life Learning Academy
Fotografie realizata de copii in cadrul programului Media Advanced Learning

OBIECTIVE

 • Construirea unei experiente de viata prin valorificarea si explorarea inteligentelor specifice varstelor:
  • inteligenta inter si intra personala
  • inteligenta de mediu
  • inteligenta integrativa
  • inteligenta existentiala
  • inteligenta estetica
 • Deschiderea orizonturilor cunoasterii si enrichment
 • Descoperirea potentialelor proprii; descoperirea individualitatii prin mine, mediu si ceilalti: “Eu, Natura si Natura celorlalti”
 • Observarea si descoperirea inteligentei si patternuri-lor naturii prin raportare la patternuri-le umane: “Eu in Natura si Natura Mea”
 • Descoperirea mecanismelor de autocontrol si colaborare
 • Dezvoltarea si consolidarea increderii si stimei de sine
 • Eliminarea blocajelor de exprimare in plan fizic, mental, psihic, emotional.

STRUCTURA PROGRAM

“Elemente primordiale ale vietii” (23 iulie – 1 august 2020) “Lumea in schimbare” (urmeaza in 2021)
12 ateliere dezvoltare personala “Who Am I?”: Am I Fire? Am I Air? Am I Ground? Am I Water? 12 ateliere dezvoltare personala “Who Am I?”: Self-Knowledge Hour
8 ateliere “Order & Logic Hour”: Aritmetica mentala, Brain Games 8 ateliere “Technology Hour”: Robotica
8 ateliere “Fine Arts & Geometry Hour”: Autoportret in penita, Pictura pe tricou, Pictura pe sticla, Pictura pe lemn; Proiect arhitectural: Casa mea, Vecinii mei, Spatii verzi, Orasul meu 8 ateliere “Drama&Self-expression Hour”: Limbaj non-verbal si paraverbal, Improvizatie si Public Speaking
8 ateliere “Culture & Civilization Hour”: Civilizatii si tehnologii ale focului, aerului, pamantului si apei 8 ateliere “Culture & Ecosystems Hour”: Legaturi culturale
8 ateliere tematice “Sound, Movement & Expression Hour”: Dansurile focului, aerului, pamantului si apei 8 ateliere tematice “Sound, Movement & Expression Hour”: Energie si bucurie prin miscare
4 ateliere de “Cunoastere, creativitate si imagistica”
9 ateliere “Conecting Time”
9 ateliere “My Hour”
8 ateliere “Discovery Hour”
Un atelier “Time for Re-By”
Doua seri cu Foc de tabara
 • FEEDBACK: Parintii primesc la finalul taberei un Raport de observatie pentru copilul lor, completat de mentori, ce va cuprinde informatii ce releva inclinatia unui copil catre o disciplina sau alta de studiu, aspect comportamentale, de socializare si lucru individual si in echipa.
Kogaion Life Learning Academy
Fotografie realizata de copii in cadrul programului Media Advanced Learning

Descarca programul complet

Descopera activitatile zilnice ale copiilor.

LOCATIE TABARA

“Pensiunea Romantic” (3 stele), Paltinis

Pensiunea este localizata la intrarea in statiunea Paltinis, cu o extraordinara panorama spre Muntii Cindrel.

Pensiunea dispune de 2 cladiri cu o capacitate totala de 64 locuri.

Camerele sunt de 3 si 4 locuri cu paturi matrimoniale, canapele extensibile si fotolii pat. Fiecare camera este dotata cu baie proprie cu dus / cada, TV cu televiune prin cablu, internet wireless.

Accesul cu animale de companie este interzis.

In curtea pensiunii exista amenajata o terasa, un loc de joaca pentru copii, parcare, restaurant.

Copiii vor fi cazati separat fete / baieti, indiferent de varsta.

GALERIE FOTO

PRET TABARA

PRET1.950 lei costuri educationale + 1.350 lei cost pensiune completa / copil

REDUCERI

 • 10% pentru frate/sora (reducerea se aplica la pretul serviciului educational)
 • 5% pentru plata integrala a serviciilor educationale, in termen de 10 zile de la inscriere (nu se cumuleaza cu alte promotii)

Avans necesar la inscriere: 700 lei.

Detaliile de plata se primesc pe e-mail dupa completarea formularului de inscriere.

Pretul include:

 • 10 zile cazare si pensiune completa cu 3 mese / zi si o gustare
 • cursurile de dezvoltare personala si enrichment sustinute de mentori
 • toate materialele de curs
 • pozele si filmarile realizate pe parcursul programului
 • recomandari la finalul taberei elaborate de mentorii din program, incluse in Raportul taberei, ce va fi transmis parintilor in termen de 30 de zile de la finalizarea taberei
 • toate creatiile realizate de copii pe parcursul taberei

Pozele si filmarile vor fi urcate pe o platforma de stocare a informatiei timp de 7 zile dupa finalizarea taberei, perioada in care pot fi downloadate. Informatia nu se transmite ulterior.

Meniul este prestabilit in 2 variante, una traditionala si una vegetariana si este atasat documentelor de inscriere. Mancarea se gateste in bucataria proprie a restaurantului.

Solicitarile speciale (eventuale alergii) va rugam sa le mentionati in formularul de inscriere. Optiunea nu mai poate fi schimbata ulterior, pe parcursul taberei, decat cu acordul pensiunii.

Transportul se asigura individual, de fiecare familie in parte.

Pentru inscrierea in tabara Kogaion Life Learning Academy completeaza formularul de inscriere

Program academic de cunoastere experientiala prin explorarea inteligentelor multiple.

Mai multe programe pentru copii de 7 - 12 ani