TABARA DE CUNOASTERE EXPERIENTIALA

Kogaion Life Learning Academy este un program academic de cunoastere experientiala prin explorarea inteligentelor multiple.

 • 10 zile program intensiv de explorare si descoperire a patternurilor naturii si naturii proprii
 • 2 grupe de varsta: 7-9 ani si 10-12 ani; 13 copii in fiecare grupa
 • curriculum de enrichment integrat ce cuprinde ateliere specifice nevoilor de invatare pe fiecare grupa de varsta, respectand principiile gifted education
 • cuprinde 72 ateliere de enrichment ingloband 9 domenii ale cunoasterii, din care: Robotica, Electronica, Pictura pe diverse suporturi, Arhitectura, Teatru, Public Speaking, Civilizatii si tehnologii ale apei, aerului, focului si pamantului, Autocunoastere, Dans, Stiinte: Biologie si Chimie
 • 15 mentori si asistenti specializati in diverse domenii ale cunoasterii, cu pregatire psiho-pedagogica, dintre care 3 formatori in psihopedagogia excelentei prin metoda fundamentata de prof. dr. Florian Colceag (formare 4 ani) si 4 asistenti – stagiari in aceeasi metoda;
 • Feedback – Parintii primesc la finalul taberei un Raport de observatie pentru copilul lor, completat de mentori, ce va cuprinde informatii ce releva inclinatia unui copil catre o disciplina sau alta de studiu, aspecte comportamentale, de socializare si lucru individual si in echipa.

Grupe de varsta: 7-9, 10-12 ani

Locatie: Paltinis

Mentori: 13 specialisti si psihopedagogi

Tematica: 

– 10 – 19 iulie 2022 – Elemente primordiale ale vietii

– 20 – 29 iulie 2022 – STEAM: Știință, Tehnologie, Inginerie, Arte, Matematică

ECHIPA EDUCATIONALA

Echipa educationala este formata din mentori si asistenti specializati in diverse domenii ale cunoasterii, cu pregatire psiho-pedagogica, dintre care:

 • 3 formatori in psihopedagogia excelentei prin metoda fundamentata de prof. dr. Florian Colceag
 • 1 mentor specializat in Tehnica si Tehnologie (Robotica si Electronica)
 • 1 mentor specializare Cubul rubic
 • 1 mentor specializat in Arta spectacolului
 • 1 mentor specializat in Istorie, Geografie si Istoria religiilor
 • 1 mentor specializat in Stiinte
 • 1 mentor specializat in Psihoterapie
 • 1 mentor specializat in Arte plastice si decorative, Arhitectura, Photoshop, Fotografie
 • 1 ghid montan
 • 2 asistenti

Diana Antoci – Fondator Kogaion Gifted Academy, formator in psihopedagogia excelenței prin metoda prof. dr. Florian Colceag, Project Manager

Mamă a doua fete, Diana provine dintr-o familie cu tradiție de generații în educație. Căutarea de sine și întrebările legate de educația lor, au condus-o către origini, către profunzimea vieții, către dorința de a descoperi și cerceta natura, natura umană și corelațiile inter și transdisciplinare. Licențiată în Economie, Diana și-a continuat studiile în Psihologie și, ulterior, în Psihopedagogie alaturi de prof. dr. Florian Colceag și a urmat numeroase cursuri de Wellbeing, Medicină holistică, Alimentație naturală, fiind autodidact.

Iubesc copiii, omul și natura. Prezența acestora în viața mea mă fac fericită.

Corina Anastasescu – profesoara de muzica, pedagog muzical, formator psihopedagogia excelenței metoda prof. dr. Florian Colceag, mentor coordonator

Corina este absolventă a Colegiului de Muzică si Pedagogie cu specializare educator muzical şi profesor de muzica, fiind de asemenea licentiaţă în Pedagogia Muzicii din cadrul Universitatii de Stat “Alecu Russo”.

Corina crede ca lumea modernă, prin diversitatea ei complexă, ne copleşeşte, ne ţine atat captivi incat omitem sa mai traim viata prin esenta ei. COPIII insa sunt cei care îi dau adevăratul sens. Ei sunt cei care ne arată simplitatea şi naturaleţea lucrurilor, ne provoacă să găsim noi căi în a le fi alături în marea călătorie a cunoaşterii lumii şi a propriei cunoaşteri. Iar MUZICA este una din cele mai frumoase si mai complexe modalitati de a-i insoti in acest demers.

Corina este mentor permanent KGA din anul 2014.

Marilena Oancea

Marilena Oancea  – profesor consilier școlar, psihoterapeut, mentor coordonator

“Când mă expun la o situaţie nouă, ceva nou se naşte în mine.”

Sunt în preajma copiilor de peste 20 de ani. Am profesat ca educatoare, învăţătoare şi în prezent sunt consilier şcolar şi, alături de câteva generaţii, am simţit cum cresc oamenii de la vârsta de doi ani până la absolvirea liceului. Sunt absolventă a Colegiului de Institutori, a Facultăţii de Psihologie, a Şcolii de Psihoterapie Experienţială din România şi a Programului de Gândire Pedagogică Strategică (program elaborat de profesor doctor Florian Colceag).

În copilărie, mi-am dorit să devin balerină, însă visul acesta nu a avut condiţiile necesare să poată fi materializat, iar acum, sprijin cât de mult este posibil ca visele copiilor cu care lucrez să prindă viaţă. Continui să lucrez la proiecte dedicate oamenilor, continui să aloc timp pasiunilor mele şi să studiez.

Am participat la diverse workshopuri şi simpozioane cu teme legate de educaţia. În prezent, am adăugat ca domeniu de studiu relaţia omului cu mediul înconjurător.

Andreea Faur  – educator – învățător, asistent social, psiholog, dr. în sociologie, mentor Dezvoltare personală

Andreea este absolventă a Liceului Pedagogic, specializarea educator-învățător și cu definitivat în invățământul preșcolar, este licențiată în asistență socială și psihologie, doctor în sociologie, formator pe programe cognitiv- comportamentale, de grup și individuale. Andreea a acumulat o vastă experiență în psihodramă și medierea relației dintre adulți și copiii cu delincvență juuvenilă. În prezent este consilier de probațiune, formator în lucrul cu persoanele cu adicții și expert internațional în cadrul de comunități terapeutice pentru persoanele cu adicții, copii și adulți. Este psihoterapeut în cadrul programului Kogaion Family Mastery si a programelor Kogaion cu copii. Andreea crede în schimbare și în potențialul uriaș pe care fiecare copil îl are, iar adultul trebuie să învețe să scoată la lumină copilul frumos din interiorul lui. Motto-ul Andreei: ,,Ceea ce dă sens vieții este să pui în inimă în fiecare zi un răsărit de soare”!

Andreea – biolog cercetător, mentor Chimie și Biologie experiențială

Andreea este licențiată în biologie (inclusiv modulul de Psihopedagogie). A absolvit masterul în Biochimie și Biologie Moleculară și alte formări adiacente, dar cel mai important  – are un mare drag de copii!

Lucrează în cercetare și dar are și activitate în teren, împletește partea teoretică și practică într-un mod armonios și simplu. Are experiență în diferite programe pentru copii (conferințe, cursuri și scoli de vară), fiind colaborator la Muzeul National G. Antipa. Este pasionată de științele naturii și caută cu orice prilej să transmită această pasiune și copiilor.

Este mentor colaborator Kogaion din anul 2019.

Ionuț Ciocîrlan – Arhitect software, trainer Python, pasionat de robotică, electronică, tehnică și tehnologie, mentor Robotică si Electronică

Ionuț a fost dintotdeauna curios cum functioneaza lucrurile: la 4 ani desfacea primul ceas desteptator (spre nemultumirea bunicului), si un an mai tarziu reusea sa il reasambleze pe cel de-al treilea. Acum este adult si ii sunt tare dragi copiii cu sete de cunoastere, pe care isi doreste sa ii ghideze catre intelegerea universului si a potentialului lor creator.

Ionuț este mentor permanent Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

Luminita Vasilescu – mediator Feuerstein, formator in psihopedagogia excelentei prin metoda prof. dr. Florian Colceag, mentor Feuerstein

Dupa o cariera de 10 ani in profesia de avocat a înțeles că legea, dreptatea și echitatea sunt concepte tangențiale si că această profesie nu este calea potrivită pentru a se face utilă cu adevărat semenilor. Catalizatorul trezirii la o nouă viață și reanalizării valorilor a fost venirea pe lume a fiului ei, acum în vârstă de 8 ani.

Pasionată de non-vizibil, de sensurile din spatele aparentei evidențe, de tot ceea ce se întâmplă în interiorul ființei umane, ca parte integrantă și oglindă a Universului și trecând printr-un proces de descoperire de sine, Luminita a înțeles că ceea ce i-ar da sens vieții ar fi să investească toată energia pe care o are de dăruit în educație, în cei în care sălășluiește esența nealterată a cine Suntem cu adevărat – COPIII.

Luminita este formator in psihopedagogia excelentei prin metoda prof. Dr. Florian Colceag (formare de 3 ani).

La începutul anului 2017 a devenit mediator Feuerstein, iar in prezent, este studentă în anul 2 a Facultății de Psihologie și Științele Educației – Pedagogia învățământului primar și preșcolar din cadrul Universității „Spiru Haret” și colaborator al unei scoli private din Bucuresti.

Luminita crede că lumea interioară a copilului este o lume fascinantă ce are nevoie doar să fie lăsată să iasă la lumină și să se manifeste, rolul adultului fiind doar să susțină acest proces. Luminita este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

Dragos Marinescu – doctor in stiinte istorice, profesor de istorie, formare psiho-pedagogica, mentor Cultură și civilizație

Dragos este licentiat in istorie, specializarea Istoria Medievala a Romaniei; a absolvit un Master in Istorie la Universitatea Bucuresti Specializarea Bizantinologie si este Doctor in stiinte istorice. Profeseaza la gimnaziu si liceu de peste 17 ani.

Dragos a urmat cursuri de gandire critica si formare psiho-pedagogica, fiind organizatorul a numeroase activitati legate de educatie cu copii si profesori din tara si Uniunea Europeana.

Dragos este mentor permanent Kogaion Gifted Academy din anul 2014.

Iulian Glita

Iulian Gliță – actor liber profesionist, regizor, scenograf, mentor Arta spectacolului

Iulian a absolvit Facultatea de Teatru si Televiziune, specializarea Artele Spectacolului din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Ca actor a jucat in numeroase piese de teatru:

 • “Human animals”
 • “Obsession” la Teatrul in Culise (2013)
 • “Kasa poporului” la Teatrul Godot (2011)
 • “Te vei intoarce in Galapagos” la Teatrul de Comedie (2006)

si in filme ca:

 • “Minunata nefericire” (2009)
 • “Coridorul lui Statxovic” (2008).

Iulian este mentor permanent Kogaion Gifted Academy din anul 2013.

Anca Graur – Arhitect, doctorand in arhitectura, asistent universitar, mentor Pictură și Architectură

Anca a absolvit Facultatea de Arhitectură în anul 2017 (in cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”), iar după un an a revenit in universitate să încep doctoratul, pentru că, după părerea ei, „procesul de învățare nu se oprește niciodată”. Începutul doctoratului a dat startul și activității mele didactice, devenind asistent universitar în cadrul Facultății de Arhitectură, la departamentul „Bazele proiectării de Arhitectură”. Așa am descoperit că îmi place foarte mult acest lucru, să interacționez cu studenții, să îi ajut și să împărtășesc cunoștiințele mele pe înțelesul fiecăruia. Așadar am mers și dincolo de Universitate și am început să organizez pe cont propriu cursuri de desen și de softuri digitale de proiectare, extinzând și intervalul de vârstă al cursanților, de la adulți până la cei mai mici.

Înclinația mea pentru predare nu m-a lăsat, însă, să renunț la pasiunea mea, arhitectura. În paralel cu această activitate didactică, sunt arhitect. Am experiență internațională în acest domeniu, lucrând în Polonia și Olanda, în cea din urmă chiar câștigănd locul 1 în cadrul unui concurs internațional de mare anvergură.

Așadar, predarea de arhitectură, sub orice formă, îmbină cele două mari pasiuni ale mele și mă ajută să mă simt împlinită și să fac cu mare plăcere și dedicare cursurile Kogaion, unde pot să îndrum și să descopăr micii viitori arhitecți. Este mentor permanent Kogaion din anul 2017.

Flavian Glonț

Flavian Glonț – Profesionist in rezolvarea rapida a cubului Rubik, mentor Cubul Rubik

Flavian este student, profesionist in rezolvarea rapida a cubului Rubik. A absolvit Colegiul National „Dinicu Golescu” cu specializarea matematica-informatica intensiv, iar acum este student la Politehnica – Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor.

Flavian a devenit cunoscut in 2015, dupa ce a castigat show-ul Romanii au Talent, fiind membru al echipei SPEEDCUBING si in 2016 cand a participat la Britain’s Got Talent. Cifrele de raiting l-au clasat pe primul loc in topul celor mai cunoscuti speedcube-ri ai Planetei. Dorinta lui Flavian este de a impartasi si celorlalti copii acest sport al mintii ce dezvolta capacitatile matematice, viziunea in spatiu, memoria si dexteritatea.  Motto-ul lui este „Imposibilul este Posibil”, Flavian fiind multimplu campion national la acest sport al mintii.

Flavian este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2016.

OBIECTIVE

 • Construirea unei experiente de viata prin valorificarea si explorarea inteligentelor specifice varstelor:
  • inteligenta inter si intra personala
  • inteligenta de mediu
  • inteligenta integrativa
  • inteligenta existentiala
  • inteligenta estetica
  • inteligență logico-matematică și tehnologică
 • Deschiderea orizonturilor cunoasterii si enrichment
 • Descoperirea potentialelor proprii; descoperirea individualitatii prin mine, mediu si ceilalti: “Eu, Natura si Natura celorlalti”
 • Observarea si descoperirea inteligentei si patternuri-lor naturii prin raportare la patternuri-le umane: “Eu in Natura si Natura Mea”
 • Descoperirea mecanismelor de autocontrol si colaborare
 • Dezvoltarea si consolidarea increderii si stimei de sine
 • Eliminarea blocajelor de exprimare in plan fizic, mental, psihic, emotional.

STRUCTURA PROGRAM

“Elemente primordiale ale vietii” (10-19 iulie 2022) “STEAM: Știință, Tehnologie, Inginerie, Arte, Matematică” (20-29 iulie 2022)
12 ateliere dezvoltare personala “Who Am I?”: Am I Fire? Am I Air? Am I Ground? Am I Water? 12 ateliere dezvoltare personala “Who Am I?”: Self-Knowledge Hour
8 ateliere “Order & Logic Hour”: Cubul rubic 8 ateliere “Technology Hour”: Electronica. Constructia unei lampi RGV cu leduri
8 ateliere “Fine Arts & Geometry Hour”: Autoportret in penita, Pictura pe tricou, Pictura pe sticla, Pictura pe lemn; Proiect arhitectural: Casa mea, Vecinii mei, Spatii verzi, Orasul meu 8 ateliere “Drama&Self-expression Hour”: Limbaj non-verbal si paraverbal, Improvizatie si Public Speaking
8 ateliere “Culture & Civilization Hour”: Civilizatii si tehnologii ale focului, aerului, pamantului si apei 8 ateliere experientiale “Stiinta”: 4 Chimie si 4 Biologie
8 ateliere tematice “Sound, Movement & Expression Hour”: Dansurile focului, aerului, pamantului si apei 8 ateliere tematice “Sound, Movement & Expression Hour”: Energie si bucurie prin miscare
4 ateliere de “Cunoaștere, creativitate si imagistica”
9 ateliere “Connecting Time”
9 ateliere “My Hour”
8 ateliere “Discovery Hour”
Un atelier “Time for Re-By”
Două seri cu Foc de tabără
 • FEEDBACK: Părinții primesc în termen de 45 de zile de la finalizarea taberei un Raport de observație individualizat pentru copilul lor, completat de mentori, ce va cuprinde informații ce releva inclinația unui copil către o disciplina sau alta de studiu, aspect comportamentale, de socializare si lucru individual si in echipa.

Descarca programul complet

Descopera activitatile zilnice ale copiilor.

LOCATIE TABARA

“Pensiunea Romantic” (3 stele), Paltinis

Pensiunea este localizata la intrarea in statiunea Paltinis, cu o extraordinara panorama spre Muntii Cindrel.

Pensiunea dispune de 2 cladiri cu o capacitate totala de 64 locuri.

Camerele sunt de 3 si 4 locuri cu paturi matrimoniale, canapele extensibile si fotolii pat. Fiecare camera este dotata cu baie proprie cu dus / cada, TV cu televiune prin cablu, internet wireless.

Accesul cu animale de companie este interzis.

In curtea pensiunii exista amenajata o terasa, un loc de joaca pentru copii, parcare, restaurant.

Copiii vor fi cazati separat fete / baieti, indiferent de varsta.

GALERIE FOTO

PRET TABARA

PRET1.950 lei costuri educaționale + 1.350 lei cost pensiune completă / copil

REDUCERI

 • 10% pentru frate/soră (reducerea se aplică la prețul serviciului educațional)
 • 5% din prețul serviciilor educaționale pentru înscrieri Early Bird în perioada 15-28 februarie 2022
 • 15% din prețul serviciilor educaționale pentru înscrieri în perioada 1-31 mai 2022, cu ocazia a 10 ani de tabere Kogaion!

Detaliile de plată se primesc pe e-mail după completarea formularului de înscriere.

Pretul include:

 • 10 zile cazare si pensiune completa cu 3 mese / zi si o gustare
 • cursurile de dezvoltare personala si enrichment sustinute de mentori
 • toate materialele de curs
 • pozele si filmarile realizate pe parcursul programului
 • recomandari la finalul taberei elaborate de mentorii din program, incluse in Raportul de observație individualizat, ce va fi transmis parintilor in termen de 50 de zile de la finalizarea taberei
 • toate creatiile realizate de copii pe parcursul taberei

Pozele si filmarile vor fi urcate pe o platforma de stocare a informatiei in 30 zile dupa finalizarea taberei.

Meniul este prestabilit in 2 variante, una traditionala si una vegetariana si este atasat documentelor de inscriere. Mancarea se gateste in bucataria proprie a restaurantului.

Solicitarile speciale (eventuale alergii) va rugam sa le mentionati in formularul de inscriere. Optiunea nu mai poate fi schimbata ulterior, pe parcursul taberei, decat cu acordul pensiunii.

Transportul se asigura individual, de fiecare familie in parte, exclusiv pentru București și orașele de pe traseul București – Păltiniș. Un microbuz cu mentori va pleca din București spre Păltiniș în dimineața primelor zile de tabere. Pentru detalii vă rugăm să sunați la 0736.770.669 (Iulia)

Pentru inscrierea in tabara Kogaion Life Learning Academy completeaza formularul de inscriere

Program academic de cunoastere experientiala prin explorarea inteligentelor multiple.

Alte programe Kogaion Gifted Academy