TABARA KOGAION GIFTED FAMILY

Pe parcursul celor 7 zile petrecute împreună cu familia și o echipă formată din 7 mentori cu formare academica in diverse domenii ale cunoasterii, creăm împreună o mostră de umanitate și normalitate, într-un cadru natural deosebit, în Moieciu de Sus. Aici învățăm că toți copiii sunt veniți pe lume cu daruri multe și uneori, pline de provocări. Și mai învățăm că, cu cât este mai mare harul, cu atât responsabilitatea de a dărui lumii parte din strălucirea lor este mai importantă. Că înfloresc și se împlinesc doar dacă reușesc să-i înnobileze pe cei din jur cu rodul darului pe care îl au. La fel ca noi, adulții.

Tabăra pe care v-o propunem stă sub semnul triadei Știință – Artă – Tehnologie, toate în corelație cu Natura și Natura umană. Este concepută pe curricula gifted și are la baza proiecte transdisciplinare din domeniile tehnologiei inovative, electronicii, ecologiei, artei spectacolului și dezvoltarii personale. Este o tabără despre „A fi”, „A face” și „A experimenta” plecând de la „Cum”, mai degrabă decât de la „Ce”, de la „Împreună”, mai degrabă decât de la „Singur”.

Copiilor și părinților le oferim experiențe de neuitat, concepute pentru a inspira dragoste de învățare pe tot parcursul vieții și pentru a-i încuraja să-și mențină interes ridicat și capacitate înaltă pentru pasiunile lor.

Grupa de varsta: 6-12 ani

Perioada: 2-8 iulie 2022 – SESIUNE UNICA

Locatie: Moieciu de Sus

Tabăra este dedicată tuturor familiilor care își doresc o experiență inedită, copiilor și părinților open minded, care sunt pregătiți să exploreze complexitatea vieții, sunt deschiși să își depășească limitele și să iasă din zona de confort, sunt deschiși provocărilor și sunt pregătiți să apese acele butoane care să le aducă noi perspective asupra vieții.

ECHIPA EDUCATIONALA

Echipa educationala este cuprinsa din 7 specialisti multi si transdisciplinari

Diana Antoci

Fondator si CEO Kogaion Gifted Academy, Vizionar, Formator in psihopedagogia excelentei fondata de prof. Florian Colceag

Mama a doua fete, Diana provine dintr-o familie cu traditie de generatii in educatie. Cautarea de sine si intrebarile si cautarile legate de educatia lor, au condus-o catre origini, catre profunzimea vietii, catre dorinta de a descoperi si cerceta natura, natura umana si corelatiile inter si transdisciplinare. Licentiata in Economie, Diana si-a continuat studiile in Psihologie si in Psihopedagogie alaturi de prof. dr. Florian Colceag si a urmat numeroase cursuri in Wellbeing, Medicina holistica, Alimentatie naturala, fiind autodidact.
Diana este vizionara. Si la Kogaion a initiat si continuat conceptualizarea programelor educationale pentru copii si adulti, implementand o viziune holistica asupra educatiei. Dorinta Dianei este de a scrie un Manual de bune practici in educatie, care sa defineasca o metoda educationala integrata, ce corespunde nevoilor copilului si adultului, pe fiecare grupa de varsta.
Florin Munteanu

Explorator, profesor, cercetător, mentor pentru copii și părinți

Florin Munteanu ne va conduce sa pasim într-o nouă lume. Profesorul Munteanu și-a dedicat peste 35 de ani din viață promovării în România a paradigmei Complexității. „A fi martor sau constructor activ al marii „împăcări dintre minte şi materie, al transformării materiale şi transfigurării spirituale este o răspundere şi un privilegiu.” spune dumnealui.
Este Doctor în Ştiinţe, specializat în aplicaţii ale Știinţei Complexităţii în inginerie, econofizică, geodinamică şi mediu, precum şi în politici de integrare în educaţie a tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, membru titular al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România, co-fondator al Catedrei UNESCO de Geodinamică din cadrul Academiei Române, Institutul de Geodinamică și Preşedinte fondator al Centrul pentru Studii Complexe – centru UNESCO. Mai multe despre proiectele și omul Florin Munteanu puteți citi aici: https://www.florinmunteanu.ro/
Este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2021.
Rodica Efros

Director educational, Psihopedagog, Formator in psihopedagogia excelentei fondata de prof. Florian Colceag, Consilier educațional și dezvoltator de programe educaționale

Rodica este licențiată a Facultății de Filozofie a Universității ”Al.I. Cuza„, Iași, specializare în Psihopedagogie Specială și Asistență Socială și absolventă a unui master în domeniul Managementului Resurselor Umane și Training (SNSPA, București). O serie lungă de alte formări și experiențe au consolidat calitatea cunoștințelor profesionale. Are experiență în management organizațional (educație) atât în calitate de antreprenor cât și de manager educațional, cu implicare în diverse proiecte de educație formală și informală.
Rodica este director educational la Kogaion Gifted Academy, colaborand cu prof. dr. Florian Colceag în diferite proiecte educaționale, de peste 6 ani. Viziunea unitară a acestora vizează definirea unei abordări conceptuale noi asupra psihopedagogiei învățării. Domeniul de competență este consilierea educațională, inclusiv formare de personal și management educațional. Expertiza de referință este în problematica de conceptualizare a programelor educaționale pentru adulti si copii, dezvoltate în baza modelului de analiză matematică de modelare a soluțiilor calitative, elaborat de prof. F. Colceag. Specializare în psihopedagogia excelenței (a copiilor supradotați și cu abilități înalte).
”Educația este despre calitatea relațiilor pe care le construim.”
Cristina Dinu Popa

Psihoterapeut

Cu o experiență de 13 ani, Cristina îi însoțește pe copii și adulții în călătoria lor spre sine, printr-o relație autentică și de acceptare. În această călătorie, ei explorează în siguranță hățișul trăirilor, prin experiențe creative revelatoare.
Cristina lucrează de peste 14 ani în consiliere și în psihoterapia experiențială a unificării, centrată pe adult, cuplu, copil, familie, folosind atât modalități clasice, cât și alternative, precum dans-terapie sau art-terapie. Din anul 2015 este consultant educațional pentru inovație în educație. Cristina plantează semințe în gradina interioară a copiilor, pentru ca ele să înflorească atunci cand timpul este potrivit. Mai multe despre Cristina puteți citi aici: https://cristinadinupopa.ro/
Cristina este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2021.
Ionut Ciocirlan

Arhitect software, trainer Python, pasionat de robotica, electronica, tehnica si tehnologie

Ionuț a fost dintotdeauna curios cum functioneaza lucrurile: la 4 ani desfacea primul ceas desteptator (spre nemultumirea bunicului), si un an mai tarziu reusea sa il reasambleze pe cel de-al treilea. Acum este adult si ii sunt tare dragi copiii cu sete de cunoastere, pe care isi doreste sa ii ghideze catre intelegerea universului si a potentialului lor creator.
Ionuț este mentor permanent Kogaion Gifted Academy din anul 2018.
Nicolae Cruceru

Cercetator, geolog, speolog, tata si om cu pasiuni

Nicolae Cruceru este cercetător colaborator al Academiei Române – Institutul de Speologie ”Emil Racoviță”. Pe lângă cunoștințele enciclopedice din domeniile în care activează ca cercetător (procese şi forme periglaciare în Carpații Românești; permafrostul montan: cartare, modelare si analiza factorilor de control; interacțiuni procese geomorfologice – arbori (dendrogeomorfologie); impactul schimbărilor climatice asupra domeniului periglaciar montan, etc.), dl Cruceru este o persoană deosebită, cu o cultură și o personalitate remarcabile.
Este dornic să împărtășească cunoașterea și pasiunea sa pentru lumea din jur atât adulților cât mai ales – copiilor!
Este mentor colaborator Kogaion din anul 2020.
Iulian Glita

Actor liber profesionist, regizor, scenograf

Iulian Glita a absolvit Facultatea de Teatru si Televiziune, specializarea Artele Spectacolului din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca.
Ca actor a jucat in numeroase piese de teatru: “Deformatii” la Teatrul Luni (2008), “Human animals”, “Obsession” la Teatrul in Culise (2013), “Kasa poporului” la Teatrul Godot (2011), “Te vei intoarce in Galapagos” la Teatrul de Comedie (2006) , “De veghe in lanul de secara” la Teatrul Mic (2004) si in filme ca: “Minunata nefericire” (2009), “Coridorul lui Statxovic” (2008), „Pumpkinhead: Ashes to Ashes / Furia monstrului 3: Tarana si cenusa” (2006). A regizat recent spectacolul “Macbeth” cu oameni privati de libertate din penitenciarul Rahova Bucuresti la Teatru Nottara.
Iulian este mentor permanent Kogaion Gifted Academy incepand cu anul 2013.

TABĂRA OFERĂ:

 • Experiențe stimulative, semnificative și motivante pentru a-i inspira atât pe copii cât și pe părinți
 • Creșterea profunzimii, lărgimii și accelerării învățării
 • Îmbunătățirea și sprijinirea dezvoltării sociale și emoționale a participanților
 • Dezvoltarea strategiilor și abilităților de bază pentru a facilita învățarea independentă și gândirea creativă
 • Îndrumarea cu înțelegerea locului și rostului în lume
 • Experiențe împărtășite cu colegi care se bucură de aceleași idei, care au și abilități, interese și stiluri de învățare unice

Tabăra are menirea de a aprinde o scânteie, ce va continua să crească pe tot parcursul vieții copilului, dar și a părintelui.

STRUCTURA PROGRAM

Copiii sunt puși în contexte academice de învățare și explorare diferite și se vor bucura de implicarea în mai multe proiecte:

 • Construirea unei Lămpi RGV cu leduri împreună cu Ionuț Ciocîrlan, la atelierul de Electronică
 • Proiect de Tehnologii inovative împreună cu Florin Munteanu, la atelierul de Științele Complexității
 • Proiect Ecosistemul planetar și importanța cultivării sensibilității față de natură, împreună cu Nicolae Cruceru, la atelierul de Ecologie
 • Spectacol de teatru de Pantomimă și Improvizatie. Scene umoristice și Teatru Antic, împreună cu Iulian Gliță, la atelierul de Arta spectacolului.

Părinții vor explora univesul interior și exterior:

 • Științele complexității cu Florin Munteanu
 • Experiență și Mișcare. Integrarea experiențelor cu Cristina Dinu-Popa, la Dezvoltare personală
 • Relația dintre generații. Platforma educațională Conectom cu Diana Antoci
 • Cultivarea și educarea dăruirii cu Rodica Efros

La finalul taberei, copiii și părinții vor avea parte de un moment artistic surpriză.

PRET TABARA

 • Participant copil sau adult – 485 Eur servicii educationale + 960 lei pensiune completa / persoana
 • Insotitor adult – al doilea parinte care insoteste un frate sau o sora mai mica, sub 5 ani; participa doar la activitatile comune din tabara – 150 Eur + 960 lei pensiune completa / adult insotitor
 • Insotitor copil intre 3 si 6 ani – participa doar la activitatile comune din tabara – 100 Eur + 780 lei pensiunea completa / copil insotitor
 • Insotitor copil sub 3 ani – participa doar la activitatile comune din tabara – niciun cost (mai putin daca se opteaza pentru meniu separat, care este in suma de 390 lei)

Reduceri:

 • 10% pentru al doilea frate/sora, mama/tata
 • 5% din prețul serviciilor educaționale pentru înscrieri în perioada 1-31 mai 2022, cu ocazia a 10 ani de tabere Kogaion!

LOCATIE TABARA

“Pensiunea Nicoleta” (3 stele), Moeciu de Sus

Pensiunea este localizata la poalele muntilor Bucegi, la 45 km. de Brasov, la 3 km. de intrarea in Parcul National Piatra Craiului.

Meniul este prestabilit in 2 variante, una traditionala si una vegetariana si este atasat documentelor de inscriere. Mancarea se gateste in bucataria proprie a restaurantului, majoritatea ingredientelor fiind din gospodaria proprie.

Descarca programul complet

Descopera activitatile zilnice, atelierele copiilor, conferintele partintilor, precum si altelierele parinte-copil.

Pentru inscrierea in tabara Kogaion Gifted Family completeaza formularul de inscriere

Program academic de constientizare si valorizare a potentialelor creative inalte ale copiilor gifted, de sustinere si incurajare a parintilor, desfasurat la Moieciu de Sus.

Alte programe Kogaion Gifted Academy