TABARA KOGAION GIFTED CHILDREN

Impreuna dam valoare talentului copiilor nostri

Kogaion Gifted Children este un program academic de constientizare si valorizare a potentialelor creative inalte ale copiilor gifted, de sustinere si incurajare a parintilor acestora.

Pe parcursul celor 7 zile petrecute impreuna vom stimula gandirea creativa a copiilor si spiritul lor de colaborare, insotindu-i pe un parcurs ce ii va conduce atat la realizarea unui proiect comun de combatere a crizelor mediului inconjurator, cat si la descoperirea celor mai bune metode pentru gestionarea si dezvoltarea potențialului lor cel mai înalt.

Prezenta celor 7 mentori specializati in diverse domenii ale cunoasterii, cu pregatire transdisciplinara si formare in metoda pedagogiei de excelenta a prof. Dr. Florian Colceag ii va ajuta sa inceapa o calatorie de intelegere a propriei persoane in raport cu capacitatile lor ridicate, cu ceilalti si cu mediul inconjurator. Este un parcurs de imbogatire care incepe in tabara, prin aprinderea unei scantei ce va continua sa creasca pe tot parcursul dezvoltarii si evolutiei copilului.

In acest sens, familia este o parte decisiva a acestui parcurs, motiv pentru care tabara se adreseaza si parintilor, care vor descoperi cum sa-si ajute copiii cu potential inalt pe calea dezvoltarii fizice, mentale si emotionale.

In acest videoclip, prof. dr. Florian Colceag ne spune ce inseamna sa fii „copil cu potential inalt” si care este rolul Kogaion Kogaion Gifted Academy in constientizarea si valorizarea acestor potentiale.

Grupa de varsta: 7-12 ani

Perioada: 26 iunie – 2 iulie 2021 – SESIUNE UNICA

Locatie: Moieciu de Sus

Participanti: copii cu potential inalt si parintii acestora

Mentori: 7 specialisti multi si transdisciplinari

Activitati: Workshopuri: Psihopedagogia copilului gifted, Dezvoltare personala, Parenting motivational, Stiintele complexitatii, Tehnica si Tehnologie. Electronica. Arta oratoriei si pantomima. Expresie. Nonverbal si paraverbal. Ecosistemul planetar. (Orarul activitatilor il puteti downloada)

ECHIPA EDUCATIONALA

Echipa educationala este cuprinsa din 7 specialisti multi si transdisciplinari

Florin Munteanu

Explorator, profesor, cercetător, mentor pentru copii și părinți

Florin Munteanu ne va conduce sa pasim într-o nouă lume. Profesorul Munteanu și-a dedicat peste 35 de ani din viață promovării în România a paradigmei Complexității. „A fi martor sau constructor activ al marii „împăcări dintre minte şi materie, al transformării materiale şi transfigurării spirituale este o răspundere şi un privilegiu.” spune dumnealui.
Este Doctor în Ştiinţe, specializat în aplicaţii ale Știinţei Complexităţii în inginerie, econofizică, geodinamică şi mediu, precum şi în politici de integrare în educaţie a tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, membru titular al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România, co-fondator al Catedrei UNESCO de Geodinamică din cadrul Academiei Române, Institutul de Geodinamică și Preşedinte fondator al Centrul pentru Studii Complexe – centru UNESCO. Mai multe despre proiectele și omul Florin Munteanu puteți citi aici: https://www.florinmunteanu.ro/
Este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2021.
Diana Antoci

Fondator si CEO Kogaion Gifted Academy, Vizionar, Formator in psihopedagogia excelentei fondata de prof. Florian Colceag

Mama a doua fete, Diana provine dintr-o familie cu traditie de generatii in educatie. Cautarea de sine si intrebarile si cautarile legate de educatia lor, au condus-o catre origini, catre profunzimea vietii, catre dorinta de a descoperi si cerceta natura, natura umana si corelatiile inter si transdisciplinare. Licentiata in Economie, Diana si-a continuat studiile in Psihologie si in Psihopedagogie alaturi de prof. dr. Florian Colceag si a urmat numeroase cursuri in Wellbeing, Medicina holistica, Alimentatie naturala, fiind autodidact.
Diana este vizionara. Si la Kogaion a initiat si continuat conceptualizarea programelor educationale pentru copii si adulti, implementand o viziune holistica asupra educatiei. Dorinta Dianei este de a scrie un Manual de bune practici in educatie, care sa defineasca o metoda educationala integrata, ce corespunde nevoilor copilului si adultului, pe fiecare grupa de varsta.
Rodica Efros

Director educational, Psihopedagog, Formator in psihopedagogia excelentei fondata de prof. Florian Colceag, Consilier educațional și dezvoltator de programe educaționale

Rodica este licențiată a Facultății de Filozofie a Universității ”Al.I. Cuza„, Iași, specializare în Psihopedagogie Specială și Asistență Socială și absolventă a unui master în domeniul Managementului Resurselor Umane și Training (SNSPA, București). O serie lungă de alte formări și experiențe au consolidat calitatea cunoștințelor profesionale. Are experiență în management organizațional (educație) atât în calitate de antreprenor cât și de manager educațional, cu implicare în diverse proiecte de educație formală și informală.
Rodica este director educational la Kogaion Gifted Academy, colaborand cu prof. dr. Florian Colceag în diferite proiecte educaționale, de peste 6 ani. Viziunea unitară a acestora vizează definirea unei abordări conceptuale noi asupra psihopedagogiei învățării. Domeniul de competență este consilierea educațională, inclusiv formare de personal și management educațional. Expertiza de referință este în problematica de conceptualizare a programelor educaționale pentru adulti si copii, dezvoltate în baza modelului de analiză matematică de modelare a soluțiilor calitative, elaborat de prof. F. Colceag. Specializare în psihopedagogia excelenței (a copiilor supradotați și cu abilități înalte).
”Educația este despre calitatea relațiilor pe care le construim.”
Cristina Dinu Popa

Psihoterapeut

Cu o experiență de 13 ani, Cristina îi însoțește pe copii și adulții în călătoria lor spre sine, printr-o relație autentică și de acceptare. În această călătorie, ei explorează în siguranță hățișul trăirilor, prin experiențe creative revelatoare.
Cristina lucrează de peste 14 ani în consiliere și în psihoterapia experiențială a unificării, centrată pe adult, cuplu, copil, familie, folosind atât modalități clasice, cât și alternative, precum dans-terapie sau art-terapie. Din anul 2015 este consultant educațional pentru inovație în educație. Cristina plantează semințe în gradina interioară a copiilor, pentru ca ele să înflorească atunci cand timpul este potrivit. Mai multe despre Cristina puteți citi aici: https://cristinadinupopa.ro/
Cristina este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2021.
Ionut Ciocirlan

Arhitect software, trainer Python, pasionat de robotica, electronica, tehnica si tehnologie

Ionuț a fost dintotdeauna curios cum functioneaza lucrurile: la 4 ani desfacea primul ceas desteptator (spre nemultumirea bunicului), si un an mai tarziu reusea sa il reasambleze pe cel de-al treilea. Acum este adult si ii sunt tare dragi copiii cu sete de cunoastere, pe care isi doreste sa ii ghideze catre intelegerea universului si a potentialului lor creator.
Ionuț este mentor permanent Kogaion Gifted Academy din anul 2018.
Nicolae Cruceru

Cercetator, geolog, speolog, tata si om cu pasiuni

Nicolae Cruceru este cercetător colaborator al Academiei Române – Institutul de Speologie ”Emil Racoviță”. Pe lângă cunoștințele enciclopedice din domeniile în care activează ca cercetător (procese şi forme periglaciare în Carpații Românești; permafrostul montan: cartare, modelare si analiza factorilor de control; interacțiuni procese geomorfologice – arbori (dendrogeomorfologie); impactul schimbărilor climatice asupra domeniului periglaciar montan, etc.), dl Cruceru este o persoană deosebită, cu o cultură și o personalitate remarcabile.
Este dornic să împărtășească cunoașterea și pasiunea sa pentru lumea din jur atât adulților cât mai ales – copiilor!
Este mentor colaborator Kogaion din anul 2020.
Iulian Glita

Actor liber profesionist, regizor, scenograf

Iulian Glita a absolvit Facultatea de Teatru si Televiziune, specializarea Artele Spectacolului din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca.
Ca actor a jucat in numeroase piese de teatru: “Deformatii” la Teatrul Luni (2008), “Human animals”, “Obsession” la Teatrul in Culise (2013), “Kasa poporului” la Teatrul Godot (2011), “Te vei intoarce in Galapagos” la Teatrul de Comedie (2006) , “De veghe in lanul de secara” la Teatrul Mic (2004) si in filme ca: “Minunata nefericire” (2009), “Coridorul lui Statxovic” (2008), „Pumpkinhead: Ashes to Ashes / Furia monstrului 3: Tarana si cenusa” (2006). A regizat recent spectacolul “Macbeth” cu oameni privati de libertate din penitenciarul Rahova Bucuresti la Teatru Nottara.
Iulian este mentor permanent Kogaion Gifted Academy incepand cu anul 2013.

PROGRAMUL URMAREȘTE:

 • să ofere soluții pentru a construi o relație armonioasă copil gifted (supradotat, cu abilități înalte) – părinte – mentor
 • să-i ajute pe părinți să conștientizeze rolul pe care îl au în educarea caracterului și a personalității copiilor cu abilități înalte
 • să ofere părinților direcții și instrumente unde pot găsi soluții și cum pot căuta suport
 • să construim oportunități de experiențe valoroase pentru copii cu potențial înalt unde să învețe, să-și facă prieteni care au pasiuni și preocupări similare
 • să-i ajutăm să-și dezvolte gândirea critică, strategică, precum și abilitățile de învățare independentă
 • să le construim cadru necesar pentru a-și explora creativitatea și ingeniozitatea
 • să sprijinim copiii să-și exerseze abilitățile de leadership și comunicare în diferite contexte

STRUCTURA PROGRAM

Programul cuprinde:

 • 7 zile program intensiv de constientizare si valorizare a potentialelor creative inalte ale copiilor gifted, de sustinere si incurajare a parintilor
 • 70 de workshopuri avand ca tematici: Psihopedagogia copilului gifted, Dezvoltare personala, Parenting motivational, Stiintele complexitatii, Tehnica si Tehnologie. Electronica. Arta oratoriei si pantomima. Expresie. Nonverbal si paraverbal. Ecosistemul planetar. (Orarul activitatilor pe fiecare zi poate fi downloadat dand click pe butonul „Descarca programul complet” )
 • Proiectele taberei:
  • „Ecosistemul planetar”, Nicolae Cruceru
  • „Stiintele complexitatii. Tehnologie”, Florin Munteanu
  • „Electronica. Construirea unei lampi cu leduri”, Ionut Ciocirlan
  • „Spectacol Arta oratoriei si pantomima. Expresie. Nonverbal si paraverbal”, Iulian Glita

Ptogramul taberei are la baza un curriculum de enrichment integrat, respectand principiile gifted education.

Descarca programul complet

Descopera activitatile zilnice, atelierele copiilor, conferintele partintilor, precum si altelierele parinte-copil.

LOCATIE TABARA

“Pensiunea Nicoleta” (3 stele), Moeciu de Sus

Pensiunea este localizata la poalele muntilor Bucegi, la 45 km. de Brasov, la 3 km. de intrarea in Parcul National Piatra Craiului.

Meniul este prestabilit in 2 variante, una traditionala si una vegetariana si este atasat documentelor de inscriere. Mancarea se gateste in bucataria proprie a restaurantului, majoritatea ingredientelor fiind din gospodaria proprie.

PRET TABARA

Pret :

 • pentru copil 6-12 ani sau adult participant – 425 Eur servicii educationale + 840 lei pensiune completa
 • pentru adult insotitor (are calitatea de adult insotitor adultul care insoteste un frate care nu participa in tabara pentru ca este prea mic, sub 6 ani) – 100 Eur pentru activitatile comune din tabara sau 150 Eur daca se doreste participarea si la atelierele comune copil-parinte din tabara + 840 lei pensiune completa
 • pentru copil insotitor – 660 lei (pentru copil peste 2 ani) + 100 Eur pentru activitatile comune din tabara sau 150 Eur daca se doreste participarea si la atelierele comune copil-parinte din tabara
 • pentru copil sub 2 ani – niciun cost decat daca se opteaza pentru meniu separat

REDUCERI

 • 10% pentru al doilea frate/sora, mama/tata

Pretul nu include sedintele individuale solicitate cu unul din mentorii taberei. Programarile se fac in tabara.

Transportul se asigura individual, de fiecare familie in parte.

Pentru inscrierea in tabara Kogaion Gifted Children completeaza formularul de inscriere

Program academic de constientizare si valorizare a potentialelor creative inalte ale copiilor gifted, de sustinere si incurajare a parintilor, desfasurat la Moieciu de Sus.

Alte programe Kogaion Gifted Academy