Kogaion Family Mastery

TABARA ADRESATA COPIILOR DIN GRUPA DE VARSTA 3-6 ANI SI 7-12 ANI SI PARINTILOR

Kogaion Family Mastery este primul program gifted education de dezvoltare personala din Romania adresat copiilor si parintilor.

Taberele se desfasoara incepand din vara anului 2013 intr-un format unic COPIL-PARINTE-MENTOR, in vacantele copiilor.

Urmarind educatia individualizata si respectand principiile gifted education, Kogaion Family Mastery are ca obiectiv identificarea, recunoasterea si recuperarea potentialelor native ale fiecarui copil.

Taberele se adreseaza intregii familii, patternul educational inovator al curriculei cuprinzand 3 tipuri de ateliere atat pentru copii cat si pentru parinti: dezvoltare personala, enrichment, parenting.

Curriculum este elaborat in colaborare cu prof. dr. Florian Colceag, unul dintre putinii specialişti din Romania care foloseste metode neconventionale in educatie si cuprinde caracteristicile psihologice ale fiecarei grupe de varsta pentru care sunt organizate taberele.

Profesorul Colceag este de parere ca „generatiile mici au unele abilitati absolut fenomenale, cum ar fi capacitatea de a observa semnificativul si de a face scenarii pertinente. Inventivitatea si creativitatea acestora se dezvolta exploziv, pana la varsta de 12 ani, insa atunci cand nu este incurajata, nu se mai dezvolta.” Profesorul Colceag sustine ca „acolo unde exista un mediu de incurajare, familial si social, capacitatile si potentialul copiilor continua sa se dezvolte pana la un nivel foarte inalt.”

Grupe de varsta / perioada: 

 • 3-6 ani – SESIUNE UNICA – 22-28.08.2020 – NU MAI SUNT LOCURI
 • 7-12 ani – SESIUNE UNICA – 29 august – 4 septembrie 2020 – 5 locuri

Participanti: Familiile cu copii intre 4 si 12 ani

Mentori: 6 specialisti si psihopedagogi

Activitati: ateliere de dezvoltare personala, parenting si enrichment

Locatie: Moieciu de Sus

ECHIPA EDUCATIONALA

Echipa educationala este cuprinsa din 6 specialisti din diverse domenii ale cunoasterii si intre 1 si 3 voluntari.

Florian Colceag este o personalitate complexa, expert international in Gifted Education, specializare la University of Utah, SUA, promotor gifted education in Romania, doctor in economie, matematician, detinator al recordului mondial cu 84 de medalii la olimpiadele internationale de matematica obtinute de elevii pe care i-a instruit (din care 60 de aur), membru in renumite organizatii internationale: World Council for Gifted and Talented Children (WCGTC), European Council for High Ability (ECHA), Pacific Federation of the WCGTC, Clubul de la Roma, Australian Gifted Education (AUSTEGA).

Desemnat personalitatea europeana a anului 2007, a fost si continua sa fie membru in diferite echipe de cercetare la nivel national si international, ca specialist in modelare matematica si consultant in multiple domenii de cercetare precum: biochimie, biofizica, biologie celulara, educatie, sociologie, teoria complexitatii, economie, dezvoltarea de curicule gifted education in diferite sisteme de educatie, sustenabilitate, dezvoltare, globalizare.

Este fondator si mentor permanent Kogaion Gifted Academy.

Rodica Efros este psihopedagog, formator in psihopedagogia excelentei metoda prof. dr. Florian Colceag (formare de 3 ani), cu o experienta de peste 20 de ani in pedagogie primara si prescolara si in management educational.

Rodica este absolventa a Facultatii de Filosofie, specializare psiho-pedagogie, Trainer in Managementul resurselor umane, fiind specialist in dezvoltarea si implementarea de programe educationale pentru adulti si copii.

Rodica este mentor permanent Kogaion Gifted Academy incepand cu anul 2016.

Andra Nineta Nenciu este absolventa a Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, Master Sectia grafica, cu o experienta de peste 10 ani in pictura, concept graphic design, specialist tehnica prelucrarii imaginii cu Adobe Photoshop, design ambiental, pictura pe pereti, textile si piele, lemn, sticla, gravura, precum si in tehnici de reprezentare plastica: bazele compozitiei si analiza limbajului vizual. Este fondatorul si coordonatorul conceptului Pictam Vise.

A participat la numeroase expozitii in tara si strainatate, intre care mentionam: Expozitia de grup si expozitie personala de gravura la “Casa de cultura Friedrich Schiller”, Bucuresti, Muzeul judetean de Arta Prahova, “Ion Ionescu Quintus”, Ploiesti, Expozitie de grup la Muzeul de Istorie Bucuresti, Premiul “Suvenir de Bucuresti”, Premiul I la concursul organizat de Patriarhia Romana “Icoana din sufletul copilului”. Este membra a Galeriei DanaartGallery, Fundatia Ileana Mustatza.

Are o experienta de lunga durata cu copiii.

Nineta este mentor permanent Kogaion Gifted Academy incepand cu anul 2013.

Iulian Glita

Iulian Glita a absolvit Facultatea de Teatru si Televiziune, specializarea Artele Spectacolului din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Ca actor a jucat in numeroase piese de teatru: “Deformatii” la Teatrul Luni (2008), “Human animals”, “Obsession” la Teatrul in Culise (2013), “Kasa poporului” la Teatrul Godot (2011), “Te vei intoarce in Galapagos” la Teatrul de Comedie (2006) , “De veghe in lanul de secara” la Teatrul Mic (2004) si in filme ca: “Minunata nefericire” (2009), “Coridorul lui Statxovic” (2008), „Pumpkinhead: Ashes to Ashes / Furia monstrului 3: Tarana si cenusa” (2006).

A regizat recent spectacolul “Macbeth” cu oameni privati de libertate din penitenciarul Rahova Bucuresti la Teatru Nottara.

Iulian este mentor permanent Kogaion Gifted Academy incepand cu anul 2013.

Corina Anastasescu este profesoara de muzica, pedagog muzical, formator in psihopedagogia excelentei alaturi pe prof. Florian Colceag.

Absolventă a Colegiului de Muzică si Pedagogie (1991-1996) din Bălţi, Republica Moldova, specializare educator muzical şi profesor de muzică. Corina este, de asemenea, licentiaţă în Pedagogia Muzicii din cadrul Universitatii de Stat “Alecu Russo” (1996-1999), Bălţi.
Corina crede ca lumea modernă, prin diversitatea ei complexă, ne copleşeşte, ne ţine atat captivi incat omitem sa mai traim viata prin esenta ei. COPIII insa sunt cei care îi dau adevăratul sens. Ei sunt cei care ne arată simplitatea şi naturaleţea lucrurilor, ne provoacă să găsim noi căi în a le fi alături în marea călătorie a cunoaşterii lumii şi a propriei cunoaşteri. Iar MUZICA este una din cele mai frumoase si mai complexe modalitati de a-i insoti in acest demers.

A fost membru in diferite echipe de cercetare, ca specialist in modelare matematica, activand si ca consultant in multiple domenii de cercetare precum biochimie, biofizica, biologie celulara, educatie, sociologie, teoria complexitatii, economie, in cadrul Institutului European de Integrare si a Centrului pentru Studii Complexe.

OBIECTIVE

Anul acesta ne dorim sa surprindem si mai profund aspectul COMUNICARII COPIL – PARINTE si cel al DEZVOLTARII PERSONALE, ca obiective esentiale ale taberei, motiv pentru care activitatile desfasurate vin in intampinarea intrebarilor primite in taberele anterioare, intrebari din planul terapeutic al vindecarii in plan relational cu copilul sau partenerul nostru, al dezvoltarii personale si al relatiei copilului cu scoala, intrebari precum:

„Cine sunt eu?”

„Cine este copilul meu?”

„Cum imi pot imbunatati relatia cu copilul meu?”

STRUCTURA PROGRAM

Programul cuprinde:

 • ateliere de parenting cu prof. dr. Florian Colceag, pe specificul si caracteristicile varstei copiilor din tabara
 • ateliere dezvoltare personala
 • ateliere enrichment organizate pe 3 paliere,: in domeniul artelor, stiintelor si muzicii cu mentori specializati in diverse domenii ale cunoasterii
 • evaluari cu prof. dr. Florian Colceag – identificare aptitudini native si directii de performanta
 • sedinte individuale cu psiholog si grupuri de Autocunoastere
 • spectacol de teatru oferit de copii parintilor
 • expozitie de arta
 • carnaval si jocuri recreativ educative
 • proiectii filme
 • drumetie
 • foc de tabara
Kogaion Family Mastery

Descarca programul complet

Descopera activitatile zilnice, atelierele copiilor, conferintele partintilor, precum si altelierele parinte-copil.

GALERIE FOTO

PRET TABARA

Grupa 3 – 6 ani

 • pentru adult participant – 840 lei pensiune completa + 385 Eur servicii educationale
 • pentru copil participant – 660 lei pensiune completa + 385 Eur servicii educationale
 • pentru adult insotitor – 840 lei pensiune completa + 100 Eur pentru activitatile comune din tabara sau 150 Eur daca se doreste participarea si la atelierele comune copil-parinte din tabara
 • pentru copil insotitor (care nu participa la activitatile taberei, avand intre 2 si 3 ani) – 330 lei (daca se doreste meniu separat) + 100 Eur pentru activitatile comune din tabara sau 150 Eur daca se doreste participarea si la atelierele comune copil-parinte din tabara
 • pentru copil insotitor (care nu participa la activitatile taberei avand sub 2 ani – niciun cost decat daca se opteaza pentru meniu separat

Grupa 7 – 12 ani 

 • pentru copil sau adult participant – 840 lei pensiune completa + 385 Eur servicii educationale
 • pentru adult insotitor – 840 lei pensiune completa + 100 Eur pentru activitatile comune din tabara sau 150 Eur daca se doreste participarea si la atelierele comune copil-parinte din tabara
 • pentru copil insotitor (care nu participa la activitatile taberei, avand intre 3 si 6 ani) – 660 lei + 100 Eur pentru activitatile comune din tabara sau 150 Eur daca se doreste participarea si la atelierele comune copil-parinte din tabara
 • pentru copil insotitor (care nu participa la activitatile taberei, avand intre 2 si 3 ani) – 330 lei (daca se doreste meniu separat) + 100 Eur pentru activitatile comune din tabara sau 150 Eur daca se doreste participarea si la atelierele comune copil-parinte din tabara
 • pentru copil insotitor (care nu participa la activitatile taberei avand sub 2 ani – niciun cost decat daca se opteaza pentru meniu separat

Reduceri:

 • 10% pentru al doilea frate/sora, mama/tata

Procedura de inscriere:

 1. completarea Formularului de inscriere on-line aflat pe aceasta pagina; urmare a completarii ar trebui sa primiti un e-mail de confirmare; in situatia in care nu il primiti, va rugam sa verificati si in spam si sa alegeti optiunea unspam pentru a primi informari viitoare de la noi.
 2. Plata avansului de 85 Eur/participant, copil sau parinte, in contul mentionat in mail-ul primit
 3. Transmiterea dovezii de plata la kfm@kogaionacademy.ro
 4. Plata diferentei aferente serviciilor educationale in acelasi cont, cel mai tarziu cu o luna inainte de inceperea taberei
 5. Plata serviciilor de pensiune completa (cazare si masa) cash, direct la pensiune, cand ajungeti in tabara.

Pretul include:

 • 7 zile cazare si pensiune completa cu 3 mese / zi si o gustare
 • cursurile de parenting, dezvoltare personala si enrichment sustinute de mentori
 • filmarile de la atelierele de parenting cu prof. Florian Colceag si toate materialele de curs
 • recomandari la finalul taberei
 • pozele realizate pe parcursul programului, precum si filmarea de la “Carnaval” si Spectacol
 • toate creatiile realizate pe parcursul taberei.

Transportul se asigura individual, de fiecare familie in parte.

LOCATIE TABARA

“Pensiunea Nicoleta” (3 stele), Moeciu de Sus

Pensiunea este localizata la poalele muntilor Bucegi, la 45 km. de Brasov, la 3 km. de intrarea in Parcul National Piatra Craiului.

Pentru inscrierea in tabara Kogaion Family Mastery completeaza formularul de inscriere

Tabara de dezvoltare personala de descoperire a potentialului familiei, adresata copiilor intre 4 si 16 ani si parintilor, desfasurata la Moieciu de Sus.

Mai multe programe pentru copii de 4 - 12 ani