Kogaion Explorer Bootcamp

Kogaion Explorer Bootcamp

Tabără transdisciplinară de cunoaștere a elementelor primordiale ale vieții

copii 7-9 ani și 10-12 ani

12–17 iulie 2024, 6 zile, Păltiniș

Un loc unde copiii să își urmeze cursul firesc al copilăriei: să exploreze noi domenii de cunoaștere, să se joace, să își facă noi prieteni. Să se bucure de viață.

Direcții principale de cunoaștere și explorare:

 • Fizică experimentală
 • Tehnologie
 • Inginerie
 • Cunoaștere de sine
 • Harta mentală
 • Corelații Natură - OM
 • Tabără de proiect
 • Construcție
 • Teatru de improvizație
 • Drumeție
 • Carnaval
 • Foc de tabără
Sună Formular de înscriere

Tabără de cunoaștere a elementelor primordiale ale vieții în corelație cu natura umană, în care vom construi hărți mentale pornind de la temele centrale: apă, pământ, aer, foc, vom construi un sistem hidroponic în cascadă, vom afla cauzalitatea fenomenelor și legilor naturii prin experimente de fizică, ne vom bucura de prietenie și vom învăța să comunicăm unii cu alții la atelierele de teatru de improvizație, vom pleca în drumeții zilnice pentru fortifierea corpului și a minții.

Copiii vor păși într-un univers 100% exploratoriu, de înțelegere a conexiunii armonioase pe care o are omul cu elementele primordiale ale vieții, care le va aduce un plus de cunoaștere a fenomenelor, structurilor și legilor care guvernează universul în care trăim și conștientizarea rolului omului în univers, o experiență transformatoare, care îi va conecta pe copii la esența elementelor primordiale ale naturii.

cine: copii 7-9 ani și 10-12 ani

unde: Păltiniș, Pensiunea Romantic, la poalele masivului Cindrel

când: 12–17 iulie 2024 , 6 zile

Copiii vor construi împreună cu mentorii Harta mentală a elementelor primordiale ale vieții, Apă, Pământ, Aer, Foc, pentru dezvoltarea cunoașterii integrate, vor conștientiza corelațiile Natură-OM prin prisma emoțiilor și a consecințelor acțiunilor noastre în relație cu mediul, vor colabora pentru a construi un „Sistem hidroponic ebb-and-flow” în care vom planta răsaduri, învățând despre principiile constructive, integritatea structurală, dinamicile termice și ale fluidelor, proprietățile materialelor folosite. Copiii vor face experimente de fizică cu fiecare element al vieții, pentru a înțelege fenomenologia universului în care trăim, vor explora natura prin drumeții zilnice, vor învăța cum se face focul, vor privi natura cu lupa și binoclul, vor dansa și se vor bucura în serile cu foc de tabără.

Tabăra reprezintă un prilej de interacțiune umană sănătoasă, de dezvoltare cognitivă, emoțională, socială și spirituală, de dezvoltare a abilităților și setare a valorilor, cunoaștere a unicității proprii, de adaptare la noi provocări, de testare a limitelor în lucrul individual și în echipă, de atenție la detaliile relevante și dezvoltare a gândirii critice.

copil curajos sare peste o gaură în pădure

Activitățile taberei

 • Ancorarea: Fiecare zi are un început. Copiii învață să își înceapă ziua în armonie, hrănindu-și trupul, mintea și inima.
 • Cunoaștere de sine copiii explorează universul propriei ființe prin conștientizarea corelațiilor Natură-OM și a consecințelor acțiunilor noastre în relație cu mediul, a importanței protejării lui. Ne vom identifica și recunoaște propriile emoții plecând de la aspectele pozitive și negative ale fiecărui element primordial. Vom identifica astfel elemente ce ne oferă stabilitate și încredere în sine. Vom facilita comunicarea și cunoașterea reciprocă, unicitatea fiecăruia și patternurile noastre.
 • Construcția hărții mentale – copiii vor construi Harta mentală a fiecărui element primordial al vieții, plecând de la cuvântul de bază: Apă, Pământ, Aer, Foc, din perspectivă multi și transdisciplinară; își vor îmbogăți cunoașterea și vor face noi corelații între cunoștințele lor
 • Construcție sistemul hidroponic „ebb and flow” (inundare și drenare) – copiii vor construi un sistem de vase care comunică între ele prin conducte, o aplicație practică a dinamicii fluidelor; se presupune că sistemul ar fi fost secretul grădinilor suspendate ale Semiramidei, una din cele șapte minuni ale lumii antice. Finalizăm proiectul plantând cu copiii răsaduri și verificând funcționalitatea sistemului. Acesta poate fi replicat și acasă, indiferent că locuința se află la bloc sau la curte.

Călătoria începe cu planificarea inițială, progresează prin munca în echipă și rezolvarea creativă a problemelor apărute culminând cu o sărbătoare comunitară și prezentarea sistemului. Experiența lor practică reflectă o conexiune armonioasă a omului cu elementele primordiale ale naturii.

George va aprofunda împreună cu copiii principiile constructive ale unui sistem hidroponic in cascadă, proprietatile materialelor folosite, integritatea structurală și dinamicile termice, punând accentul pe natura ecologică a sistemului.

 • spectru audio vioarăFizică experimentală – copiii învață despre legile universului în care trăim, procesele și cauzele existenței fenomenelor; vor face experimente cu toate elementele primordiale ale vieții, înțelegând natura fenomenologică și legile ce guvernează planeta noastră
 • Drumeții în natură Copiii vor porni explorarea în natură pornind de la conștientizarea propriului corp, vor învăța cum se face focul, vor privi natura cu lupa și binoclul, își vor dezvolta adaptabilitatea la situații noi. Activitatea se va desfășura în natură, în cadrul drumețiilor zilnice.
 • Metamorfoză Fiecare zi are un sfârșit. Copiii învață să își încheie ziua în armonie, hrănindu-și trupul, mintea și inima. Învățăm despre ciclicitatea vieții. Fiecare sfârșit este un nou început.
 • Focuri de tabără Ne bucurăm în ritm de dans în jurul focurilor de tabără
 • Carnaval „Cu mască fără mască” – Ne costumăm. Cine sunt eu?

Mentorii copilului tău

Diana Antoci

Diana Antoci

Fondator, formator în psihopedagogia excelenței, formator Feuerstein

Irina Nicolaescu

Psiholog

George Grama

George Grama

Arhitect, pasionat de natură, bioclimat

Iulian Gliță

Iulian Glita

Actor liber profesionist, regizor, scenograf

Constantin Căprioreanu

Constantin Căprioreanu

Ghid montan

Beneficii principale pentru copii

 • experiență de învățare prin experiment direct într-un mediu de un înalt profesionalism
 • dezvoltarea autonomiei, încrederii și stimei de sine
 • dezvoltarea capacității de autogestionare a emoțiilor și trăirilor datorate separării de părinți și integrării într-un grup nou
 • formarea și / sau consolidarea rutinelor zilnice într-un mediu din afara casei
 • stabilirea și definirea propriilor nevoi, a spațiului și timpului propriu, respectând spațiul și timpul celorlalți
 • lărgirea orizonturilor de cunoaștere multi și transdisciplinar

Beneficii secundare pentru copii

 • dezvoltarea capacității de focusare în implicare direcționată în activități/ relații
 • dezvoltarea socializării, a relaționării, îmbunătățirea abilităților de comunicare, dezvoltarea vocabularului
 • dezvoltarea spiritului de cooperare, participarea la activități în scopul găsirii unei identități comune, de coeziune de grup
 • deschiderea orizontului cunoașterii în domenii diverse, învățarea experiențială în sală sau în natură
 • participarea la activități susținute de mentori cu pasiune și drag pentru ceea ce fac, specializați în diverse domenii ale cunoașterii

Galerie foto

Transport

Se asigură transportul din București și localitățile de pe ruta București – Păltiniș, contra cost. Detalii: 0736.770.669 – Iulia

Meniu

Meniul este prestabilit în 2 variante, una tradițională și una vegetariană. Pentru copiii cu alergii, se asigură meniu separat.

Locație

Pensiunea Romantic 3***, Păltiniș

Pensiunea este localizată la intrarea în stațiunea Păltiniș, cu o extraordinară panoramă spre Munții Cindrel.
Pensiunea dispune de 3 clădiri cu o capacitate totală de 90 de locuri.
Camerele sunt de 3 și 4 locuri cu paturi matrimoniale, canapele extensibile și fotolii pat. Fiecare cameră este dotată cu baie proprie cu duș / cadă, TV cu televiziune prin cablu, internet wireless.
Accesul cu animale de companie este interzis.
În curtea pensiunii există amenajată o terasă, un foișor, un loc de joacă pentru copii, parcare, restaurant.
Copiii vor fi cazați separat fete / băieți, indiferent de vârstă.

Înscriere

Înscrierea în tabăra Kogaion Explorer Bootcamp presupune o primă discuție cu reprezentanții Kogaion, pentru stabilirea împreună a măsurii în care tabăra este potrivită pentru copilul dvs. și pentru ghidarea către programul educațional care se potrivește cel mai bine copilului dvs.

Te rugăm să completezi formularul de detalii pentru a fi contactat sau sună la 0720.529.398 (Diana Antoci)

Sună Formular de înscriere