Kogaion Advanced Learning
Kogaion Advanced Learning

UN UNIVERS DEZVALUIT

Inradacinat in filosofia si misiunea Kogaion, programul reinnoit Kogaion Advanced Learning reprezinta o modalitate de invatare inovatoare si contemporana, transdisciplinara, adresata copiilor de 9-12 ani. Curricula este fundamentata pe principiile gifted education si avizata de prof dr. Florian Colceag. KAL este conceput si structurat special pentru a dezvolta noi abilitati, prin aprofundarea a 3 domenii specifice, esentiale timpului actual: Tehnologie, Arte vizuale si Stiinta.

– Tehnology Advanced Learning – Luni, 16.00-19.00: Cunoastere integrata, Robotica, Programare, Tehnologii revolutionare

– Visual Advanced Learning – Marti, 16.00-19.00: Pictura pe diverse texturi, Stiluri de pictura, Arhitectura, Arhicad, Fotografie, Fotoshop

– Science Advanced Learning – Miercuri, 16.00-19.00: Biologie, Chimie, Fizica

Printr-o noua abordare a cunoasterii, Kogaion Advanced Learning deschide viitorul copiilor spre noi posibilitati, cunoasterea de sine si exprimarea talentului lor nativ.

Grupa de varsta: 9-12 ani

Perioada: Modul 1: 01.10 – 17.12.2019,

Modul 2: 14.01 – 31.03.2020

luni, marti si miercuri, intre orele 16.00 – 19.00

Locatie: Bucuresti, sediul Kogaion Gifted Academy

Participanti: 15 copii/grupa

Mentori: 7 specialisti si psihopedagogi

Activitati: 3 ateliere de aprofundare a domeniilor de interes/intanire, in functie de programul ales

Pret/modul (11 intalniri) : 

OBIECTIVE

 • Deschiderea orizonturilor cunoasterii si enrichment prin explorarea inteligentelor inter si intra personale, a inteligentei integrative, inteligentei logico-matematice, inteligentei lingvistice, stiintifice si estetice;
 • Descoperirea potentialelor proprii si a individualitatii prin triada: “Eu, Domeniu de cunoastere si Mentor”;
 • Descoperirea mecanismelor de autocontrol si colaborare;
 • Formarea unei personalitati armonioase prin invatare experientiala
 • Dezvoltarea si consolidarea increderii si a stimei de sine;
 • Eliminarea blocajelor de exprimare in plan fizic, mental, psihic, emotional.

STRUCTURA PROGRAM

Unicitatea programului

 • program experiential, transdisciplinar: 10 intalniri in sala si una la un obiectiv cultural/stiintific
 • Feedback – parintii vor primi la finalul cursului un Raport de observatie pentru copilul lor, completat de mentori, ce va cuprinde informatii ce releva inclinatia copilului catre o disciplina sau alta de studiu, aspecte comportamentale, de socializare, lucru individual si in echipa
 • Festivitate de incheiere – copii – parintii – mentori. Invitat surpriza.
technology advanced learning

Copii cu abilitati in domeniul IT, cu pasiune pentru tehnologie

 

Ceea ce, la un moment dat, parea cheia universala a viitorului, acum reprezinta viata noastra de zi cu zi.

Tehnologia este un subiect omniprezent in viata noastra si, cu toate acestea, este perceputa din ce in ce mai mult ca o „cutie neagra magica”, de unde apar solutii, dar unde nu se pun niciodata intrebari cu privire la ideile, limbajul sau instrumentele care creeaza minunile si solutiile crizelor din epoca noastra.

Stiind ca multi copii au o adevarata pasiune si talent pentru tehnologie, programul Technology Advanced Learning creeaza un spatiu in care vor afla mai multe despre alfabetul specific care construieste lumea noastra tehnologica.

De aceea, ne concentram asupra dobandirii si dezvoltarii competentelor- cheie in tehnologia informatiei (IT) si in elemente de programare matematica (Python). Mai mult, discutam despre rolul tehnologiei militare si civile, subliniind ciclurile tehnologiei in timp si ne largim orizontul de cunoastere si ne motivam prin intrebari din orice domeniu.

MIERCURI - SCIENCE ADVANCED LEARNING (16.00-19.00)

Copii cu abilitati in domeniul stiintelor, cu pasiune pentru fizica si bio-chimie

 

Stiinta este modalitatea prin care incearcam mereu sa decodam misterul mediului inconjurator si a propriei noastre vieti.

Inspirati de reinnoirea constanta a stiintei, am creat un program 100% experiential, dedicat acestei comori a omenirii.

Acesta este motivul pentru care KAL exploreaza, prin programul Science Advanced Learning, legile Universului, fizica si chimia experientiala si aprofundeaza cunostintele asupra elementelor naturii dintr-o perspectiva macro, care conduce copiii la intelegerea micro-universului care ne leaga pe toti.

JOI - MEDIA ADVANCED LEARNING

Media Advanced Learning
Fotografie realizata de copii in cadrul programului Media Advanced Learning

Copii pasionati de fotografie, teatru si film

 

Abilitatea de a crea un concept, de a-l transpune in realitate si de a-l comunica altora este esentiala pentru dezvoltarea noastra ca fiinte umane sociale. Aceasta abilitate devine si mai importanta atunci cand este aplicata unor domenii de interes vital, cum ar fi ecosistemul.

Acesta este motivul pentru care KAL, prin intermediul programului Media Advanced Learning, pune un accent foarte mare pe cunostintele media ale copiilor si isi propune ca apoi sa puna in valoare aceste cunostinte noi dobandite prin realizarea unor reportaje in zone foarte importante din tara noastra, cum ar fi Delta Dunarii sau Bucovina.

MARTI - VISUAL ADVANCED LEARNING (16.00-19.00)

Copii cu abilitati in domeniul artelor vizuale

 

Traim intr-o lume formata din imagini. Ne intalnim cu ele zilnic pentru a exprima idei, emotii, legaturi si semnificatii. Ochii nostri sunt expusi zi de zi, in fiecare moment, acestei realitati.

Cu toate acestea, putini copii au cunostintele necesare pentru a crea, a manipula sau a interactiona intr-un mod creativ si profesionist cu aceasta lume formata din imagini.

KAL isi propune, prin intermediul programului Visual Advanced Learning, sa dezvolte abilitati reale in acest domeniu, prin utilizarea unor tehnici si instrumente precum Photoshop, liderul software in editarea imaginilor, si Arhicad pentru crearea proiectelor arhitecturale.

visual advanced learning

Descarca programul complet

LOCATIE SI DOTARI

LOCATIE SI DOTARI

Bucuresti, sediul Kogaion Gifted Academy

Locul de desfasurare a activitatilor este situat in Bucuresti, Soseaua Nordului nr. 94F, Sector 1, intr-o zona linistita, la numai 50 de metri de Parcul Herestrau. Imobilul dispune de o curte interioara in suprafata de 200 mp si 11 spatii de desfasurare a activitatilor, spatioase si luminoase, desfasurate pe o suprafata de 450 mp, din care:

 • un Laborator de IT dotat cu un videoproiector si 16 laptop-uri
 • un Laborator de Stiinte, dotat cu o tabla inteligenta si material didactic specific pentru disciplinele Fizica, Chimie, Corpul uman, Pictura
 • un Laborator de Inteligenta muzicala dotat cu un videoproiector si peste 80 de instrumente muzicale si de percutie
 • Sala de Arta spectacolului si Dans dotata cu videoproiector, microfon, boxe
 • Sala de Arte martiale dotata cu saltele si materiale specifice
 • Ludoteca, in curs de amenajare, ce urmeaza a fi dotata cu videoproiector si peste 400 de volume de carti si jocuri specifice pentru copii
 • 4 Sali de clasa pentru desfasurarea activitatilor ce tin de curricula scolara, din care una dotata corespunzator pentru Clasa pregatitoare
 • o sala de servire a mesei.

Dotarile si materialul didactic pus la dispozitie sustin o educatie de calitate si o dezvoltare experientiala a fiecarui copil.

 

Mai multe programe pentru copii de 9 - 12 ani

Kogaion Gifted Children

Aboneaza-te la newsletter

daca vrei sa fii informat despre taberele, cursurile, conferintele, atelierele sau intalnirile organizate de noi.

[mc4wp_form id="2745"]