Performanta fara stres

Campanie de informare si constientizare

De la descoperirea si valorificarea

potentialului nativ al copilului la

PERFORMANTA FARA STRES

 

Prezentarea campaniei

Fiecare copil vine în această lume cu un „dar”. Identificarea şi valorificarea acestui potenţial este definitoriu pentru aprecierea şi dezvoltarea pasiunilor, lărgirea orizonturilor de cunoaştere şi pentru găsirea rostului in viaţă.

Acest „dar” se conturează printr-o serie de abilităţi şi aptitudini predominante care ajung să influenţeze puternic particularităţile individuale ale copilului:  modul în care cunoaşte lumea, felul în care o interpretează şi înţelege, modalitatea în care reuşeşte să interacţioneze cu ea. Identificate, încurajate şi hrănite, acestea determină copilul să cunoască şi să experimenteze cu plăcere, îi cultivă şi dezvoltă stima de sine şi încrederea că este valoros. Îl ajută să rămână curios şi deschis în faţa provocărilor vieţii.

Este evident că gestionarea problemelor legate de educaţie şi instruire prin abordări care altădată produceau efecte mulţumitoare astăzi nu mai sunt suficiente. Pe lângă multe alte elemente deficitare, schimbarea paradigmei de abordare a procesului educaţional, în general, este o necesitate a zilelor noastre.

Obiectivele campaniei

  • Informarea educatorilor, invatatorilor, profesorilor, specialistilor din domeniul educatiei, precum si părinţilor asupra modalităţilor de manifestare a talentelor şi abilităţilor înalte, precum şi asupra demersului de identificare, cultivare si evaluare a acestora
  • Conştientizare asupra riscului de irosire a potenţialelor native ale copiilor
  • Constientizare asupra pericolelor adiacente incarcarii cu sarcini si de a obtine performanta in alte domenii

Campania se va desfasura pe perioada anului scolar 2016-2017 in 9 locatii din Bucuresti si din tara si va debuta cu o primă conferinta in data de 18 octombrie, ora 17.00 in Bucuresti. Orasele din tara sunt: Iasi, Cluj, Constanta, Brasov si Galati.

Prezentare speakeri

  • Diana Antoci este fondatoare si CEO la Kogaion Gifted Academy si totodata initiatoarea campaniei. Diana are la baza o formare de economist, drumul cautarii de sine inspirat de fetita ei de aproape 12 ani conducand-o pe calea educatiei acum mai bine de 15 ani, prin fondarea primelor tabere cu copii si parinti din Romania, program cunoascut astazi sub numele de Kogaion Family Mastery. De la an la an, Diana a dezvoltat in cadrul Kogaion Gifted Academy – prima academie de cunoastere integrata din tara noastra, impreuna cu prof. dr. Florian Colceag si o echipa de 15 specialisti in domeniul educatiei, peste 10 programe fundamentate pe curricula gifted education, avand la baa triada copil-parinte-mentor.
  • Prof. Dr. Florian Colceag, personalitate complexa, specializat in gifted education la University of Utah SUA, este  promotor gifted education in Romania, doctor in economie, matematician, detinator al recordului mondial cu 84 de medalii la olimpiadele internationale de matematica obtinute de elevii pe care i-a instruit (din care 60 de aur), membru in renumite organizatii internationale: World Council for Gifted and Talented Children (WCGTC), European Council for High Ability (ECHA), Pacific Federation of the WCGTC, Clubul de la Roma, Australian Gifted Education (AUSTEGA). Desemnat personalitatea europeana a anului 2007, a fost si continua sa fie membru in diferite echipe de cercetare la nivel national si international, ca specialist in modelare matematica si consultant in multiple domenii de cercetare precum: biochimie, biofizica, biologie celulara, educatie, sociologie, teoria complexitatii, economie, dezvoltarea de curicule gifted education in diferite sisteme de educatie, sustenabilitate, dezvoltare, globalizare. Prof. dr. Florian Colceag este membru fondator al Kogaion Gifted Academy
  • Psih. dr. Andreea Olteanu este specialist in terapie experientiala centrata pe adult, copil, cuplu si familie, terapie cognitiv-comportamentala si hipnoză ericksoniană, Psiholog clinician, Logoped. Andreea este Preşedinte al Asociației pentru dezvoltarea copilului şi a familiei si asistent formator în consiliere în cadrul institutului SPER. Este fondatoarea proiectului “Parinti informati”. Incepand din anul 2016 Andreea s-a alaturat Kogaion Gifted Academy.

CONFERINTA CLUJ, 7 DECEMBRIE 2016, orele 17.00-20.00

          Formular de inscriere Conferinta Cluj

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd_KXs9TQ014MkhsrT6kWKVDKtrjbaLJ8k_Z-HzNAliP_aJrQ/formResponse

          Locatie Conferinta Cluj

Transylvania College Cluj-Napoca, Aleea Băișoara nr. 2A

          Programul conferintei din Cluj

16.30 – Primirea si inregistrarea participantilor 17.00 – Cuvant de deschidere, Rodica Efros, Director educational, Kogaion Gifted Academy 17.10 – Psih. dr. Andreea Olteanu 18.00 – Prof. dr. Florian Colceag 19.00 – Dezbateri 19.30 – Networking 20.00 – Incheierea evenimentului

          Detalii suplimentare Conferinta Cluj

e-mail: conferinta.cluj@gmail.com

nr. telefon: 0746-461026

 

CONFERINTA GALATI, 10 noiembrie 2016, orele 17.00-20.00

          Formular de inscriere Conferinta Galati

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd_KXs9TQ014MkhsrT6kWKVDKtrjbaLJ8k_Z-HzNAliP_aJrQ/formResponse

          Locatie Conferinta Galati

Colegiul National Costache Negri, Galati

          Programul conferintei din Galati

16.30 – Primirea si inregistrarea participantilor

17.00 – Cuvant de deschidere, Rodica Efros, Director educational, Kogaion Gifted Academy

17.10 – Psih. dr. Andreea Olteanu

18.00 – Prof. dr. Florian Colceag

19.00 – Dezbateri

19.30 – Networking

20.00 – Incheierea evenimentului

CONFERINTA BUCURESTI, 18 OCTOMBRIE 2016, orele 17.00-20.00

Programul conferintei din Bucuresti – 18.10.2016

16.30 – Primirea si inregistrarea participantilor

17.00 – Cuvant de deschidere, Diana Antoci – CEO si Fondator Kogaion Gifted Academy

17.10 – Prof. dr. Florian Colceag

18.30 – Psih. dr. Andreea Olteanu

19.00 – Dezbateri

19.30 – Networking

20.00 – Incheierea evenimentului

Locatia Conferintei din Bucuresti 18.10.2016

Sala Aula Magna, Academia de Studii Economice, Piata Romana nr. 6, Cladirea Ion N. Angelescu, Sector 1, Bucuresti. Acces: dinspre strada Caderea Bastiliei, pe usa din stanga a cladirii Ion N. Angelescu (pe colt), apoi imediat inainte dupa usa rotativa.harta

Inscriere conferinta Bucuresti 18.10.2016

Multumim pentru interesul acordat demersului nostru. Pentru acest eveniment înscrierile au fost inchise in urma completarii tuturor locurilor disponibile. Participantii inregistrati vor primi confirmarea inscrierii lor prin sms. Pentru urmatoarele evenimente va rugam sa ne urmariti pe site-ul asociatiei și pe paginile de Facebook. Persoanele care doresc sa rezerve un loc la conferintele sustinute de prof. Florian Colceag in Bucuresti pe parcursul anului scolar 2016-2017, sunt rugate sa trimita un mail precizand numarul de telefon la: contact@giftedacademy.ro. Persoanele fizice si juridice care doresc sa sprijine Campania sunt rugate sa se adreseze Dnei Diana Antoci la telefon 0720.529.398. Echipa Kogaion Gifted Academy va multumeste pentru sustinerea educatiei de calitate si pentru demersul nostru!