Mentori

Profesionistii care dau valoare unicitatii copilului tau

Diana Antoci

Diana Antoci

Fondator Kogaion Gifted Academy, Formator in psihopedagogia excelentei fondata de prof. dr. Florian Colceag, Formator Feuerstein

Perfecțiunea și frumusețea naturii, a viului, a Omului, copiii și relațiile pe care le formează cu noua lume, prin respirația primară, prin atingerea mamei, prin cunoașterea universului în care trăim, modul în care se conectează la tot ce este, prin toate trăirile lui și rolul nostru ca părinți în această călătorie a copiilor prin lume, m-au fascinat dintotdeauna.

Sunt mamă a 2 fete, vizionar, autodidact, cu multă pasiune și dăruire pentru ceea ce fac. Provin dintr-o familie cu tradiție de generații în educație și, începând cu anul 2013, am fondat centrul de enrichment Kogaion Gifted Academy împreună cu prof. dr. Florian Colceag, în cadrul căruia am conceput numeroase programe educaționale în premieră pentru educația din România: programul de dezvoltare personală adresat familiei, programul de afterschool cu curriculă integrată, programul intensiv de enrichment de identificare a abilităților copiilor, programul de dezvoltare a inteligențelor multiple prin proiecte transdisciplinare. Sunt licențiată în Economie, Relații Internaționale și Psihologie și am urmat numeroase cursuri de formare cu prof. dr. Florian Colceag („Curs psihopedagogie: Educația înainte de naștere până la vârsta a IIIa”, „Arta de a gândi – rezolvarea crizelor”, „Dezvoltarea emisferei cerebrale drepte”, „Proiect de țară, proiect de lume”, „Schimbarea paradigmei de gândire în educație”), cu prof. dr. Florin Munteanu („Științele complexității”), Wellbeing, Medicină holistică, Alimentație naturală.

Florian Colceag

Florian Colceag

Fondator Kogaion Gifted Academy, Expert international Gifted Education, promotor gifted education in Romania, doctor in economie, matematician

Prof. Dr. Florian Colceag este fondator al Kogaion Gifted Academy si a Institutului de Cercetare si Dezvoltare a Cunoasterii Umane.

Prof. dr. Florian Colceag este expert internațional Gifted Education, specialist în modelare matematică, analist în baza teoriilor complexității, inventator al fractalilor algebrici. Activează ca și consultant în multiple echipe de cercetare din domenii precum biochimie, biofizică, biologie celulară, educație, sociologie, teoria complexității, economie, în cadrul Institutului European de Integrare și a Centrului pentru Studii Complexe. A antrenat lotul olimpic de matematica, fiind detinator al unui record mondial – 84 de medalii obtinute de elevii pe care i-a instruit la olimpiadele internationale de matematica  (din care 60 de aur).

Este membru in renumite organizatii internationale, precum World Council for Gifted and Talented Children (WCGTC), European Council for High Ability (ECHA), Pacific Federation of the WCGTC, Clubul de la Roma, Australian Gifted Education (AUSTEGA). A fost desemnat personalitatea europeana a anului 2007.

Este specialist in dezvoltarea de curicule in diferite sisteme de educatie, in modelare economica, sustenabilitate, dezvoltare, globalizare.

Articolele curente pot fi citite pe https://www.hkrdi.org/ro/ si www.sustainability-modeling.com.

Florin Munteanu

Explorator, profesor, cercetător, mentor pentru copii și părinți

Florin Munteanu ne va conduce sa pasim într-o nouă lume. Profesorul Munteanu și-a dedicat peste 35 de ani din viață promovării în România a paradigmei Complexității. „A fi martor sau constructor activ al marii „împăcări dintre minte şi materie, al transformării materiale şi transfigurării spirituale este o răspundere şi un privilegiu.” spune dumnealui. Este Doctor în Ştiinţe, specializat în aplicaţii ale Știinţei Complexităţii în inginerie, econofizică, geodinamică şi mediu, precum şi în politici de integrare în educaţie a tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, membru titular al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România, co-fondator al Catedrei UNESCO de Geodinamică din cadrul Academiei Române, Institutul de Geodinamică și Preşedinte fondator al Centrul pentru Studii Complexe – centru UNESCO. Mai multe despre proiectele și omul Florin Munteanu puteți citi aici: https://www.florinmunteanu.ro/

Este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2021.

Iulian Glita

Actor liber profesionist, regizor, scenograf

Iulian a absolvit Facultatea de Teatru si Televiziune, specializarea Artele Spectacolului din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca. Ca actor a jucat in numeroase piese de teatru: “Human animals”, “Obsession” la Teatrul in Culise (2013), “Kasa poporului” la Teatrul Godot (2011), “Te vei intoarce in Galapagos” la Teatrul de Comedie (2006) si in filme ca: “Minunata nefericire” (2009), “Coridorul lui Statxovic” (2008). Iulian este mentor permanent KGA din anul 2013.

Nineta Andra Nenciu

Artist plastic, fondatoarea conceptului "Pictam vise", specialist in tehnica prelucrarii imaginii, design ambiental, fotograf

Nineta este absolventa a Universitatii Nationale de Arte Bucuresti. A urmat cursurile unui Master in Sectia grafica, avand o experienta de peste 10 ani in pictura, concept graphic design, design ambiental, pictura pe pereti, textile si piele, lemn, sticla, gravura, precum si in tehnici de reprezentare plastica. Este fondatorul si coordonatorul conceptului Pictam Vise. A participat la numeroase expozitii in tara si strainatate, intre care Expozitia de grup si expozitie personala de gravura la “Casa de cultura Friedrich Schiller”, Bucuresti, Muzeul judetean de Arta Prahova, “Ion Ionescu Quintus”, Ploiesti, Expozitie de grup la Muzeul de Istorie Bucuresti.

In cursul activitatii sale i-au fost decernate Premiul “Suvenir de Bucuresti”, precum si Premiul I la concursul organizat de Patriarhia Romana “Icoana din sufletul copilului”. Este membra a Galeriei DanaartGallery, Fundatia Ileana Mustatza.

Nicolae Cruceru

Nicolae Cruceru

Cercetator, geolog, speolog, tata si om cu pasiuni

Nicolae Cruceru este cercetător colaborator al Academiei Române – Institutul de Speologie ”Emil Racoviță”. Pe lângă cunoștințele enciclopedice din domeniile în care activează ca cercetător (procese şi forme periglaciare în Carpații Românești; permafrostul montan: cartare, modelare si analiza factorilor de control; interacțiuni procese geomorfologice – arbori (dendrogeomorfologie); impactul schimbărilor climatice asupra domeniului periglaciar montan, etc.), dl Cruceru este o persoană deosebită, cu o cultură și o personalitate remarcabile.

Este dornic să împărtășească cunoașterea și pasiunea sa pentru lumea din jur atât adulților cât mai ales – copiilor!

Este mentor permanent Kogaion din anul 2020.

Cristina Dinu-Popa

Cristina Dinu Popa

Psihoterapeut

Cristina Dinu-Popa – psihoterapeut. Cu o experiență de 13 ani, Cristina îi însoțește pe copii și adulții în călătoria lor spre sine, printr-o relație autentică și de acceptare. În această călătorie, ei explorează în siguranță hățișul trăirilor, prin experiențe creative revelatoare. Cristina lucrează de peste 14 ani în consiliere și în psihoterapia experiențială a unificării, centrată pe adult, cuplu, copil, familie, folosind atât modalități clasice, cât și alternative, precum dans-terapie sau art-terapie. Din anul 2015 este consultant educațional pentru inovație în educație. Cristina plantează semințe în gradina interioară a copiilor, pentru ca ele să înflorească atunci cand timpul este potrivit. Mai multe despre Cristina puteți citi aici: https://cristinadinupopa.ro/

Cristina este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2021.

Iuliana Marinescu

Invatatoare

Iuliana este profesor de învăţământ primar, cu o experienţă de peste 20 de ani în psihopedagogie primară. Absolventă a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Iuliana a urmat Masterul de Ştiinţele Comunicării la Universitatea Bucureşti. Abilităţile de comunicare şi de formare dobândite s-au concretizat în numeroase proiecte de activitate didactică. A colaborat cu diverse instituţii şi organizaţii naţionale şi internaţionale pentru dezvoltarea şi desfăşurarea activităţilor educaţionale centrate pe elev.

Este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

Anca Muicu

Arhitect, doctorand in arhitectura, asistent universitar

Anca a absolvit Facultatea de Arhitectură în anul 2017 (in cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”), iar după un an a revenit in universitate să încep doctoratul, pentru că, după părerea ei, „procesul de învățare nu se oprește niciodată”. Începutul doctoratului a dat startul și activității mele didactice, devenind asistent universitar în cadrul Facultății de Arhitectură, la departamentul „Bazele proiectării de Arhitectură”. Așa am descoperit că îmi place foarte mult acest lucru, să interacționez cu studenții, să îi ajut și să împărtășesc cunoștiințele mele pe înțelesul fiecăruia. Așadar am mers și dincolo de Universitate și am început să organizez pe cont propriu cursuri de desen și de softuri digitale de proiectare, extinzând și intervalul de vârstă al cursanților, de la adulți până la cei mai mici.

Înclinația mea pentru predare nu m-a lăsat, însă, să renunț la pasiunea mea, arhitectura. În paralel cu această activitate didactică, sunt arhitect. Am experiență internațională în acest domeniu, lucrând în Polonia și Olanda, în cea din urmă chiar câștigănd locul 1 în cadrul unui concurs internațional de mare anvergură.

Așadar, predarea de arhitectură, sub orice formă, îmbină cele două mari pasiuni ale mele și mă ajută să mă simt împlinită și să fac cu mare plăcere și dedicare cursurile Kogaion, unde pot să îndrum și să descopăr micii viitori arhitecți. Este mentor permanent Kogaion din anul 2017.

Luminița Vasilescu

Mediator Feuerstein, Formator in psihopedagogia excelentei fondata de prof. Florian Colceag

Dupa o cariera de 10 ani in profesia de avocat a înțeles că legea, dreptatea și echitatea sunt concepte tangențiale si că această profesie nu este calea potrivită pentru a se face utilă cu adevărat semenilor. Catalizatorul trezirii la o nouă viață și reanalizării valorilor a fost venirea pe lume a fiului ei, acum în vârstă de 8 ani.

Pasionată de non-vizibil, de sensurile din spatele aparentei evidențe, de tot ceea ce se întâmplă în interiorul ființei umane, ca parte integrantă și oglindă a Universului și trecând printr-un proces de descoperire de sine, Luminita a înțeles că ceea ce i-ar da sens vieții ar fi să investească toată energia pe care o are de dăruit în educație, în cei în care sălășluiește esența nealterată a cine Suntem cu adevărat – copiii.

La începutul anului 2017 a devenit mediator Feuerstein si proaspat licentiata a Facultății de Psihologie și Științele Educației – Pedagogia învățământului primar și preșcolar din cadrul Universității „Spiru Haret” și colaborator al unei scoli private din Bucuresti.

Luminita crede că lumea interioară a copilului este o lume fascinantă ce are nevoie doar să fie lăsată să iasă la lumină și să se manifeste, rolul adultului fiind doar să susțină acest proces. Este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

Uca Marinescu

Profesor, explorator si sportiv de performanta

Uca Marinescu este profesor, explorator si sportiv de performanta, detinatoare a numeroase recorduri nationale si mondiale – este prima femeie din lume care a atins toti cei patru poli (geografici si magnetici); este prima romanca, cea de-a treia femeie din lume si prima ca varsta (62 ani) care detine un dublu record mondial prin atingerea Polului Nord si a Polului Sud pe schiuri; de asemenea, este prima romanca ce a ajuns in Antarctica.

Doamnei Uca Marinescu i-au fost acordate numeroase distinctii pe plan intern si international, cum ar fi Diploma de excelenta din partea Comitetului Olimpic Roman si a Comitetului International Olimpic, Ordinul National de Merit in Grad de Cavaler oferit de Presedintele Romaniei, fiind totodata membra a Societatii Romane de Geografie si a Asociatiei Americane de Geografie.

Ionuț la tablă

Ionuț Ciocîrlan

Arhitect software, trainer Python, pasionat de robotica, electronica, tehnica si tehnologie

Ionuț a fost dintotdeauna curios cum functioneaza lucrurile: la 4 ani desfacea primul ceas desteptator (spre nemultumirea bunicului), si un an mai tarziu reusea sa il reasambleze pe cel de-al treilea. Acum este adult si ii sunt tare dragi copiii cu sete de cunoastere, pe care isi doreste sa ii ghideze catre intelegerea universului si a potentialului lor creator.

Ionuț este mentor permanent Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

Daniel Baciu

Daniel Baciu

Ghid montan, DJ, om pasionat de natură, instructor de sport

Dragos Marinescu

Dragoș Marinescu

Doctor in stiinte istorice, profesor de istorie, formare psiho-pedagogica

Dragos este licentiat in istorie, specializarea Istoria Medievala a Romaniei. A absolvit un Master in istorie la Universitatea Bucuresti, Specializarea Bizantinologie (1999) si este Doctor in stiinte istorice (2010). Lucreaza cu copiii de gimnaziu si de liceu de peste 16 ani. De asemenea, Dragos a urmat cursuri de gandire critica si formare psiho-pedagogica, fiind organizatorul a numeroase activitati legate de educatie cu profesori si copii din tara si Uniunea Europeana.

Este mentor Kogaion din anul 2016.

Andrei Stan

Andrei Stan

Regizor de film, fotograf, pasionat de arta colajului

Andrei a absolvit in 2011 facultatea de Stiinte Politice la SNSPA. Ceva din interiorul lui l-a indemnat insa sa caute o alta cale, mai apropiata de lumea lui interioara. A ascultat cu curaj vocea interioara si a ales sa impartaseasca celorlalti gandurile, trairile si universul viselor lui, in imagine si sunet. A urmat licenta in regie la Met Film School din Londra unde si-a confirmat pasiunea pentru film si arta.

Prima recunoastere pe plan profesional nu s-a lasat prea mult asteptata, Andrei castigand cu unul din primele sale proiecte ca scenarist si regizor de film premiul la Festivalul din Toronto. A lucrat cu artisti cunoscuti din industria muzicii (Serban Cazan, Alina Eremia, Alexandra Stan) si a realizat documentarul „The pursuit of dreams” unde a colaborat cu speakeri internationali renumiti: Gregg Braden, Joe Dispenza, Bruce Lipton. De asemenea, a avut o expozitie de artwork-uri la Casa Hospice, urmand a finaliza in curand 2 albume muzicale. In prezent dezvolta un proiect de lung metraj despre viata lui Zalmolxis. Este mentor permanent Kogaion din anul 2017.

Cosmin Stoica

Doctor in economie, lector universitar

Cosmin este casatorit, fiind tatal a trei copii minunati. A absolvit Facultatea de Stiinte Economice, a obtinut doctoratul in economie, fiind lector universitar titular. In acelasi timp, Cosmin este autor de manuale universitare, scriind totodata studii si eseuri despre viata spirituala si economie. Pasiunea si expertiza pedagogica in mediul universitar au contribuit la o cunoastere profunda a comportamentului si temperamentului uman. Ca parinte si profesor a constientizat importanta calitatilor umane (native, educationale, spirituale) vitale si perene fata de cele profesionale.

Cosmin crede ca doar copiii mai au acele calitati si virtuti umane ce pot revitaliza si reumaniza Economia: libera initiativa pura si necenzurata, bunul simt in economie, bunul gust in alegere, iertarea fara clauze contractuale, daruirea din suflet si nu din publicitate, bucuria si veselia in activitate, seriozitatea si constiinciozitatea.

Este mentor colaborator Kogaion din anul 2017.

Alexandru Mironov

Scriitor, jurnalist, vicecampion la scrima

Alexandru Mironov sau “radio-tele-profesorul” este scriitor si jurnalist, cunoscut pentru bogata activitate de popularizare a stiintei si a “science fiction” in cadrul Radiodifuziunii si Televiziunii Romane. A realizat peste 4.000 de emisiuni si cca 1.000 de articole cu caracter de popularizare a stiintei, fiind unul dintre “inventatorii” si promotorii celebrului Almanah Anticipatia si a Colectiei de Povestiri Stiintifico-Fantastice. A practicat scrima, ajungand vicecampion national, iar in anii ’90 a fost presedinte al Federatiei de Scrima. Recent i-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Suceava. Este mentor colaborator Kogaion din anul 2015.

Andreea Drăghici

Andreea Drăghici

Biolog, cercetator

Andreea este licențiată în biologie (inclusiv modulul de Psihopedagogie). A absolvit masterul în Biochimie și Biologie Moleculară și alte formări adiacente, dar cel mai important  – are un mare drag de copii!

Lucrează în cercetare și dar are și activitate în teren, împletește partea teoretică și practică într-un mod armonios și simplu. Are experiență în diferite programe pentru copii (conferințe, cursuri și scoli de vară), fiind colaborator la Muzeul National G. Antipa. Este pasionată de științele naturii și caută cu orice prilej să transmită această pasiune și copiilor.

Este mentor colaborator Kogaion din anul 2019.

Silvia Cazacu

Mediator Feurstein, licentiata in psihologie, mama

“Există multe pe care un copil nu le știe, și e firesc să fie așa. Într-o bună zi însă, își va da seama că le știe, iar acela e unul din momentele lui de fericire! E datoria noastră să–i ghidăm pe copii să-și trăiască momentele de conștientizare a capacității lor infinite!” – Silvia Cazacu

Silvia este mediator Feuerstein în programele Instrumental Enrichment și Learning Propensity Assessment Device (LPAD).

Licențiată în Psihologie, cu master în Psihologie Clinică și Intervenție Psihologică, Silvia este absolventă a Programului de Gândire Pedagogică Strategică coordonat de Prof. Dr. Florian Colceag derulat la ARCA Education Center.

Experiența sa în lucrul cu copii i-a arătat cum aceștia sunt resurse unice care au nevoie doar de încurajarea, susținerea și prezența adulților experimentați pentru a-i însoți asumat în tot ceea ce viața le oferă!

Silvia este colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

George Grama

George Grama

Arhitect, pasionat de natura, bioclimat

George face parte grupul de inițiativă civică Next Space, propunand orasului Roman un proiect de mobilitate urbana durabila intitulat “Roman – Un nou inceput” (proiectul poate fi consultat aici). Iubeste copiii pe care ii invata despre natura si mediu curat, despre ecologie si managementul crizelor.

George este colaborator Kogaion din anul 2018, fiind coordonator al proiectului de tehnologie primitiva cu adolescentii, cu care a construit deja 2 „casute in copac”.

Flavian Glonț

Profesionist in rezolvarea rapida a cubului Rubik

Flavian este student, profesionist in rezolvarea rapida a cubului Rubik. A absolvit Colegiul National „Dinicu Golescu” cu specializarea matematica-informatica intensiv, iar acum este student la Politehnica – Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor.

Flavian a devenit cunoscut in 2015, dupa ce a castigat show-ul Romanii au Talent, fiind membru al echipei SPEEDCUBING si in 2016 cand a participat la Britain’s Got Talent. Cifrele de raiting l-au clasat pe primul loc in topul celor mai cunoscuti speedcube-ri ai Planetei. Dorinta lui Flavian este de a impartasi si celorlalti copii acest sport al mintii ce dezvolta capacitatile matematice, viziunea in spatiu, memoria si dexteritatea.  Motto-ul lui este „Imposibilul este Posibil”, Flavian fiind multimplu campion national la acest sport al mintii.

Flavian este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2016.

Daniel Constantinescu

Antrenor de arte martiale

Daniel este antrenor de Arte martiale, Formator, Specialist coaching. Este instructor Kyokushin Karate din 1990 si lucreaza cu copiii de mai bine de 25 de ani, detinand 5 Dan Sei Budokai Karate si 2 Dan Kyokushin Karate. Este presedinte executiv al Asociatiei Romane de Kyokushin Karate si arbitru international.

Daniel este mentor Kogaion Gifted Academy din anul 2016.

Cristina Dumitrescu

Arhitect, designer, grafician

Arhitect proiectant si voluntar in cadrul „De-a arhitectura”, Cristina e absolventa a Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu din Bucuresti si anterior a Colegiului Tudor Vianu.

Crede ca formatia matematica din timpul liceului si-a pus amprenta asupra modului ei de gandire in proiectare, in care cauta logica si intelegerea mecanismelor si a detaliilor. Intrebarile pe care si le-a pus referitor la tipul de invatamant clasic, dar si ingrijorarea privind felul in care mediul construit evolueaza, si mai ales convingerea ca acesta isi lasa amprenta asupra formarii locuitorilor orasului, au determinat-o acum patru ani sa se inscrie ca arhitect voluntar in cadrul Asociatiei De-a arhitectura, unde in echipa cu invatatorul sau profesorul clasei din scoli de stat preda timp de cate unul sau doi ani scolari cursuri aplicative despre oras.

O bucura cel mai mult cand vede cum, doar usor ghidati, copiii descopera si incep sa lege singuri notiunile.

Cristina este mentor Kogaion Gifted Academy din anul 2019.

Gabriel Eșanu

Gabriel Eșanu

Profesor de sah, Maestru FIDE, Jurnalist

Gabriel este absolvent de jurnalism, cu experienta de peste 13 ani in presa scrisa, online si TV si de 20 de ani petrecuti printre cele 64 de campuri impartite in alb si negru, care i-au adus si categoria de Maestru FIDE. De cativa ani a ales sa impartaseasca si copiilor pasiunea lui pentru sah, considerand ca sahul este un “sport al mintii” perfect pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor, datorita modului in care imbina creativitatea si disciplina.

Este mentor KGA din anul 2017.

Gina Diculescu

Gina Diculescu

Invatatoare

Gina are o experienta didactica de 42 de ani si o activitate susținuta pentru integrarea invatamantului romanesc in cel European (2002-2010), participand la Programul Educativ European „Comenius Socrates” inițiat de Franța, Scoala Publică „Jules Michelet”din Chateauroux, alaturi de alte școli din Europa. Gina isi doreste sa transmita copiilor intelegerea de a absobi concepte noi, uneori abstracte si de a le organiza adecvat, astfel incat sa obtina acea fundatie necesara in viata pentru cladirea piramidei propriei vieti.

Gina este mentor Kogaion Gifted Academy din anul 2017.

Te asteptam cu drag la o incursiune unica in universul atat de fragil dar si atat de puternic al sufletului omului!