Mentori

Profesionistii care dau valoare unicitatii copilului tau

Prof. dr. Florian Colceag

FLORIAN COLCEAG

Expert international Gifted Education, promotor gifted education in Romania, doctor in economie, matematician, Fondator Kogaion Gifted Academy

Prof. Dr. Florian Colceag a antrenat lotul olimpic de matematica, fiind detinator al unui record mondial – 84 de medalii obtinute de elevii pe care i-a instruit la olimpiadele internationale de matematica  (din care 60 de aur).

Este expert international gifted education, specialist in modelare matematica, inventatorul fractalilor algebrici, activand ca si consultant in multiple echipe de cercetare din domenii precum biochimie, biofizica, biologie celulara, educatie, sociologie, teoria complexitatii, economie, in cadrul Institutului European de Integrare si a Centrului pentru Studii Complexe.

Este membru in renumite organizatii internationale, precum World Council for Gifted and Talented Children (WCGTC), European Council for High Ability (ECHA), Pacific Federation of the WCGTC, Clubul de la Roma, Australian Gifted Education (AUSTEGA).

A fost desemnat personalitatea europeana a anului 2007.

Este specialist in dezvoltarea de curicule in diferite sisteme de educatie, in modelare economica, sustenabilitate, dezvoltare, globalizare.

Articolele curente pot fi citite pe www.sustainability-modeling.com, iar Cv-ul aici.

Prof. dr. Florian Colceag este membru fondator, alaturi de dna Diana Antoci, al asociatiei Kogaion Gifted Academy.

Este mentor permanent in programele Kogaion Family Mastery si Kogaion Self Mastery, in cadrul carora sustine ateliere de „Cunoastere integrata” pentru copii si Conferinte de parenting.

Fragment din Atelierul de “Cunoastere integrata”, tabara Kogaion Family Mastery, 2015

TVR 1, Emisiunea “Un doctor pentru dumneavoastra”, de la min. 40, 5 aprilie 2016

"Dumnezeu si matematica" - Realitatea spirituala, 14 septembrie 2015, Realizator: George Grigoriu

"Modelul de tara" - La Estrada Tv, 22 aprilie 2015, Realizator și moderator: Miron Manega

"Romania trebuie resetata pro natura!" - La Vama Vremii, 24 martie 2015, Realizator: Nicolae Badiu

"Cat de importanta este armonia in familie", 10 iulie 2014

Rodica Efros

RODICA EFROS

psihopedagog, formator in psihopedagogia excelentei

Rodica este psihopedagog, formator in psihopedagogia excelentei – metoda fundamentata de prof. dr. Florian Colceag (formare de 4 ani), cu o experienta de peste 12 de ani in pedagogie primara si prescolara si in managementul institutiilor furnizoare de servicii educationale.

Rodica este absolventa a Facultatii de Filosofie, specializare Psihopedagogie, Trainer in Managementul resurselor umane, specialist in dezvoltarea si implementarea de programe educationale pentru adulti si copii.

Rodica este mentor permanent Kogaion Gifted Academy incepand cu anul 2016.

Rodica este Director Educational Kogaion Gifted Academy si mentor permanent in cadrul programelor Kogaion Self Mastery, Kogaion Family Mastery si Kogaion Intensive Mastery.

Corina Anastasescu

CORINA ANASTASESCU

Profesoara de muzica, pedagog muzical, formator in psihopedagogia excelentei alaturi pe prof. Florian Colceag , director de comunicare interna

Corina este absolventă a Colegiului de Muzică si Pedagogie (1991-1996) din Bălţi, Republica Moldova, specializare educator muzical şi profesor de muzică. Corina este, de asemenea, licentiaţă în Pedagogia Muzicii din cadrul Universitatii de Stat “Alecu Russo” (1996-1999), Bălţi.

Corina crede ca lumea modernă, prin diversitatea ei complexă, ne copleşeşte, ne ţine atat captivi incat omitem sa mai traim viata prin esenta ei.

COPIII insa sunt cei care îi dau adevăratul sens. Ei sunt cei care ne arată simplitatea şi naturaleţea lucrurilor, ne provoacă să găsim noi căi în a le fi alături în marea călătorie a cunoaşterii lumii şi a propriei cunoaşteri. Iar MUZICA este una din cele mai frumoase si mai complexe modalitati de a-i insoti in acest demers.

Corina este Director Educational Kogaion Gifted Academy si mentor permanent in cadrul programelor Kogaion Self Mastery, Kogaion Family Mastery si Kogaion Intensive Mastery.

Nineta Andra Nenciu

NINETA ANDRA NENCIU

Artist plastic, fondatoarea conceptului "Pictam vise", specialist in tehnica prelucrarii imaginii, design ambiental, fotograf

Nineta este absolventa a Universitatii Nationale de Arte Bucuresti. A urmat cursurile unui Master in Sectia grafica, avand o experienta de peste 10 ani in pictura, concept graphic design, design ambiental, pictura pe pereti, textile si piele, lemn, sticla, gravura, precum si in tehnici de reprezentare plastica.

Este fondatorul si coordonatorul conceptului Pictam Vise.

A participat la numeroase expozitii in tara si strainatate, intre care Expozitia de grup si expozitie personala de gravura la “Casa de cultura Friedrich Schiller”, Bucuresti, Muzeul judetean de Arta Prahova, “Ion Ionescu Quintus”, Ploiesti, Expozitie de grup la Muzeul de Istorie Bucuresti.

In cursul activitatii sale i-au fost decernate Premiul “Suvenir de Bucuresti”, precum si Premiul I la concursul organizat de Patriarhia Romana “Icoana din sufletul copilului”. Este membra a Galeriei DanaartGallery, Fundatia Ileana Mustatza.

Iulian Glita

IULIAN GLITA

Actor liber profesionist, regizor, scenograf

Iulian este actor liber profesionist, regizor si scenograf. A absolvit Facultatea de Teatru si Televiziune, specializarea Artele Spectacolului din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca. A acumulat o vasta experienta in art-terapie si psihodrama cu oameni privati de libertate din penitenciarul Rahova Bucuresti.

Iulian a jucat in numeroase piese de teatru:

  • “Deformatii” la Teatrul Luni (2008)
  • “Obsession” la Teatrul in Culise (2013)
  • “Kasa poporului” la Teatrul Godot (2011)
  • “Te vei intoarce in Galapagos” la Teatrul de Comedie (2006)
  • “De veghe in lanul de secara” la Teatrul Mic (2004)

Precum si in filme ca:

  • “Minunata nefericire” (2009)
  • “Coridorul lui Statxovic” (2008)
  • „Pumpkinhead: Ashes to Ashes / Furia monstrului 3: Tarana si cenusa” (2006)

De asemenea, in calitate de regizor a luat premiul pentru cel mai bun spectacol in cadrul Festivalului Fringe, Iasi, 2013, cu spectacolul Obsession.

LUMINITA VASILESCU

Mediator Feuerstein, formator in pedagogia excelentei

Dupa o cariera de 10 ani in profesia de avocat a înțeles că legea, dreptatea și echitatea sunt concepte tangențiale si că această profesie nu este calea potrivită pentru a se face utilă cu adevărat semenilor. Catalizatorul trezirii la o nouă viață și reanalizării valorilor a fost venirea pe lume a fiului ei, acum în vârstă de 8 ani.

Pasionată de non-vizibil, de sensurile din spatele aparentei evidențe, de tot ceea ce se întâmplă în interiorul ființei umane, ca parte integrantă și oglindă a Universului și trecând printr-un proces de descoperire de sine, Luminita a înțeles că ceea ce i-ar da sens vieții ar fi să investească toată energia pe care o are de dăruit în educație, în cei în care sălășluiește esența nealterată a cine Suntem cu adevărat – COPIII.

Luminita este formator in psihopedagogia excelentei prin metoda prof. Dr. Florian Colceag (formare de 3 ani).

La începutul anului 2017 a devenit mediator Feuerstein, iar in prezent, este studentă în anul 2 a Facultății de Psihologie și Științele Educației – Pedagogia învățământului primar și preșcolar din cadrul Universității „Spiru Haret” și colaborator al unei scoli private din Bucuresti.

Luminita crede că lumea interioară a copilului este o lume fascinantă ce are nevoie doar să fie lăsată să iasă la lumină și să se manifeste, rolul adultului fiind doar să susțină acest proces.

Luminita este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

Luminita este Coordonator si Mentor Kogaion Life-Learning Academy pentru grupa 7-9 ani (My Hour & Discovery Hour)

Uca Marinescu

UCA MARINESCU

Profesor, explorator si sportiv de performanta

Uca Marinescu este profesor, explorator si sportiv de performanta, detinatoare a numeroase recorduri nationale si mondiale – este prima femeie din lume care a atins toti cei patru poli (geografici si magnetici); este prima romanca, cea de-a treia femeie din lume si prima ca varsta (62 ani) care detine un dublu record mondial prin atingerea Polului Nord si a Polului Sud pe schiuri; de asemenea, este prima romanca care a ajuns in Antarctica. 

Doamnei Uca Marinescu i-au fost acordate numeroase distinctii pe plan intern si international, cum ar fi Diploma de excelenta din partea Comitetului Olimpic Roman si a Comitetului International Olimpic, Ordinul National de Merit in Grad de Cavaler oferit de Presedintele Romaniei, fiind totodata membra a Societatii Romane de Geografie si a Asociatiei Americane de Geografie.

Doamna Uca este mentor colaborator in programele Kogaion Family Mastery (grupa 4-6 ani) si Kogaion Self Mastery.

ANA TRANCAN

Profesor invatamant primar si prescolar, trainer educational

Ana a absolvit Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, sectia Pedagogie si invatamant primar si prescolar, are specializare ca analist programator si a absolvit un Master in Management educational. In 2016 a urmat o formare in cadrul “The Trauma Healing Institute”.

Are o experienta de 9 ani in lucrul cu copiii si, asa cum singura spune: “De cand ma stiu eu stau intre copii. La 16 ani mi s-a oferit oportunitatea de a face voluntariat intre copii. De atunci, ma “hranesc” prin ei, prin aceste fiinte speciale, unice.”

“Sunt infinit” este deviza vietii Anei, considerand ca “a invatat ca poate face in viata orice isi doreste”.

Ana este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

Ana este Coordonator si Mentor Kogaion Life-Learning Academy grupa 10-12 ani (My Hour & Discovery Hour)

Dragos Marinescu

DRAGOS MARINESCU

Doctor in stiinte istorice, profesor de istorie, formare psiho-pedagogica

Dragos este licentiat in istorie, specializarea Istoria Medievala a Romaniei. A absolvit un Master in istorie la Universitatea Bucuresti, Specializarea Bizantinologie (1999) si este Doctor in stiinte istorice (2010).

Lucreaza cu copiii de gimnaziu si de liceu de peste 16 ani.

De asemenea, Dragos a urmat cursuri de gandire critica si formare psiho-pedagogica, fiind organizatorul a numeroase activitati legate de educatie cu profesori si copii din tara si Uniunea Europeana.

Marcel Anghel

MARCEL ANGHEL

Diplomat

Marcel este diplomat. A absolvit Facultatea de drept, Facultatea de Stiinte politice la Universitatea Bucuresti, detine un MBA la Universitatea din New Jersey, un Master in Exegeza si hermeneutica la Facultatea de Teologie si un Master in Diplomatie si Securitate la SNSPA.

Experienta sa interculturala si pasiunea pentru limba chineza l-au ajutat sa interactioneze foarte usor cu copiii, sustinand de cativa ani cursuri de limba chineza pentru copii.

Marcel este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

Marcel este mentor colaborator in programele Kogaion Intensive Mastery si Kogaion Holiday Mastery.

Dumitru Badila

Dr. DUMITRU BADILA

Medic, inventator

Sa nu crezi nimic din ce ai citit sau ai auzit, chiar daca am spus-o chiar eu, daca nu este in acord cu propria ta gandire si cu propriul tau bun simt.” Buddha

Dl. Badila este absolvent de medicina. In acelasi timp este cercetator, inventator, experimenteaza cu energii neconventionale, proiectand, printre altele, aparatura electronica si medicala.

Mitica este intr-o continua cautare a intelegerii fenomenelor, fiind un aparator al naturii si un ecologist convins. Nemultumit de directia pe care civilizatia contemporana pare a fi adoptat-o, este incredintat ca fiecare poate face ceva astfel incat copiii nostri sa mosteneasca o planeta frumoasa si curata. Fizica ramane cea mai mare pasiune, Mitica avand convingerea ca aceasta ne poate ajuta, finalmente, la solutionarea problemei energiei si la descatusarea civilizatiei omului.

Dl. Badila este mentor colaborator in programele Kogaion Self MasteryKogaion Intensive Mastery si Kogaion Holiday Mastery.

Andrei Stan

ANDREI STAN

Regizor de film, fotograf

Andrei a absolvit in 2011 facultatea de Stiinte Politice la SNSPA. Ceva din interiorul lui l-a indemnat insa sa caute o alta cale, mai apropiata de lumea lui interioara. A ascultat cu curaj vocea interioara si a ales sa impartaseasca celorlalti gandurile, trairile si universul viselor lui, in imagine si sunet. A urmat licenta in regie la Met Film School din Londra unde si-a confirmat pasiunea pentru film si arta.

Prima recunoastere pe plan profesional nu s-a lasat prea mult asteptata, Andrei castigand cu unul din primele sale proiecte ca scenarist si regizor de film premiul la Festivalul din Toronto. A lucrat cu artisti cunoscuti din industria muzicii (Serban Cazan, Alina Eremia, Alexandra Stan) si a realizat documentarul „The pursuit of dreams” unde a colaborat cu speakeri internationali renumiti: Gregg Braden, Joe Dispenza, Bruce Lipton. De asemenea, a avut o expozitie de artwork-uri la Casa Hospice, urmand a finaliza in curand 2 albume muzicale. In prezent dezvolta un proiect de lung metraj despre viata lui Zalmolxis.

Andrei este mentor permanent al Kogaion Gifted Academy incepand cu anul 2016.

Andrei este mentor permanent in programele Kogaion Intensive Mastery si Media Advanced Learning.

Anca Muicu

ANCA MUICU

Arhitect, doctorand in arhitectura, asistent universitar

Anca a absolvit Facultatea de Arhitectură în anul 2017 (in cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”), iar după un an a revenit in universitate să încep doctoratul, pentru că, după părerea ei, „procesul de învățare nu se oprește niciodată”. Începutul doctoratului a dat startul și activității mele didactice, devenind asistent universitar în cadrul Facultății de Arhitectură, la departamentul „Bazele proiectării de Arhitectură”. Așa am descoperit că îmi place foarte mult acest lucru, să interacționez cu studenții, să îi ajut și să împărtășesc cunoștiințele mele pe înțelesul fiecăruia. Așadar am mers și dincolo de Universitate și am început să organizez pe cont propriu cursuri de desen și de softuri digitale de proiectare, extinzând și intervalul de vârstă al cursanților, de la adulți până la cei mai mici.

Înclinația mea pentru predare nu m-a lăsat, însă, să renunț la pasiunea mea, arhitectura. În paralel cu această activitate didactică, sunt arhitect. Am experiență internațională în acest domeniu, lucrând în Polonia și Olanda, în cea din urmă chiar câștigănd locul 1 în cadrul unui concurs internațional de mare anvergură.

Așadar, predarea de arhitectură, sub orice formă, îmbină cele două mari pasiuni ale mele și mă ajută să mă simt împlinită și să fac cu mare plăcere și dedicare cursurile Kogaion, unde pot să îndrum și să descopăr micii viitori arhitecți.

Madalina este mentor permanent in programul Kogaion Self Mastery.

Cosmin Stoica

COSMIN STOICA

Doctor in economie, lector universitar

Cosmin este casatorit, fiind tatal a trei copii minunati (o fetita si doi baieti). 

A absolvit stiinte economice, a obtinut doctoratul in economie, fiind lector universitar titular. In acelasi timp, Cosmin este autor de manuale universitare, scriind totodata studii si eseuri despre viata spirituala si economie.

Pasiunea si expertiza pedagogica in mediul universitar au contribuit la o cunoastere profunda a comportamentului si temperamentului uman. Ca parinte si profesor a constientizat importanta calitatilor umane (native, educationale, spirituale) vitale si perene fata de cele profesionale.

Cosmin crede ca doar copiii mai au acele calitati si virtuti umane ce pot revitaliza si reumaniza Economia: libera initiativa pura si necenzurata, bunul simt in economie, bunul gust in alegere, iertarea fara clauze contractuale, daruirea din suflet si nu din publicitate, bucuria si veselia in activitate, seriozitatea si constiinciozitatea.

Cosmin este mentor colaborator in programul Kogaion Self Mastery si Kogaion Intensive Mastery.

Alexandru Mironov

ALEXANDRU MIRONOV

Scriitor, jurnalist, vicecampion la scrima

Alexandru Mironov sau “radio-tele-profesorul” este scriitor si jurnalist, cunoscut pentru bogata activitate de popularizare a stiintei si a “science fiction” in cadrul Radiodifuziunii si Televiziunii Romane.

A realizat peste 4.000 de emisiuni si cca 1.000 de articole cu caracter de popularizare a stiintei, fiind unul dintre “inventatorii” si promotorii celebrului Almanah Anticipatia si a Colectiei de Povestiri Stiintifico-Fantastice.

A practicat scrima, ajungand vicecampion national, iar in anii ’90 a fost presedinte al Federatiei de Scrima.

Recent i-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Suceava.

Dl. Mironov este mentor colaborator in programul Kogaion Self Mastery.

Andreea Draghici

ANDREEA DRAGHICI

Biolog, cercetator

Andreea este licențiată în biologie (inclusiv modulul de Psihopedagogie). A absolvit masterul în Biochimie și Biologie Moleculară și alte formări adiacente, dar cel mai important  – are un mare drag de copii!

Lucrează în cercetare și dar are și activitate în teren, împletește partea teoretică și practică într-un mod armonios și simplu. Are experiență în diferite programe pentru copii (conferințe, cursuri și scoli de vară), fiind colaborator la Muzeul National G. Antipa.

Este pasionată de științele naturii și caută cu orice prilej să transmită această pasiune și copiilor.

Razvan este mentor colaborator in programul Kogaion Holiday Mastery.

Ioana Mocanu

IOANA MOCANU

Filolog, trainer artimetica mentala

Ioana este absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine din București, secția de filologie arabă – filologie portugheză. Limbile și culturile străine au constituit din copilărie o pasiune puternică pentru Ioana, iar, împreună cu călătoriile, i-au deschis ochii către lumea de astăzi în diversitatea ei.

Ioana a făcut parte dintr-un ansamblu de dans, cu care a participat la diverse activități culturale și artistice, iar, de la 18 ani a devenit coordonator în taberele organizate de acesta. Întâlnirea cu un profesor de limba română, care i-a devenit mentor, a nascut in Ioana dorinta de a se implica și mai mult în educație și în lucrul cu copiii. In prezent Ioana urmeaza un master in filologie araba si este trainer de Aritmetica mentala (Soroban) in cadrul „The Little Genius”, îndrumându-i pe cei mici în descoperirea tainelor aritmeticii mentale, o activitate „altfel”, „distractivă, a cărei finalitate depășește hotarele fixe ale aritmeticii așa cum o înțelegem noi și tinde către dezvoltarea capacităților mentale ale copilului”.

Ioana este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

Ioana este Mentor Kogaion Life-Learning Academy (Order & Logic Hour, Sound, Movement & Expression Hour)

Lavinia Voicu

LAVINIA STEFANIA VOICU

Filolog, trainer aritmetica mentala

Lavinia urmeaza sa isi definitiveze studiile in acest an in cadrul Facultatii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea Bucureşti.

Lavinia urmează cursuri de dans de 15 ani, coordonand programe de dezvoltare şi de învăţare nonformală pentru tineri. In prezent este trainer de Aritmetică mentală in cadrul „The Little Genius”, lucrând cu copii cu vârste cuprinse între 5 si 13 ani.

“Cred foarte mult în puterea educaţiei nonformale. Întâlnirile şi experienţele pe care le avem ne formează ca oameni. Prin aritmetica mentala reusesc sa ma apropii de copii si sa le cresc increderea in fortele proprii, învăţându-i să înveţe, dar şi să se joace, prin folosirea creativităţii şi a imaginaţiei. Arta şi cunoaşterea academică pot fi îmbinate armonios, iar jocul ar trebui să rămână, la orice vârstă, modalitatea prin care descoprim şi ne descoperim.”

Lavinia este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

Lavinia este Mentor Kogaion Life-Learning Academy (Order & Logic Hour, Sound, Movement & Expression Hour)

Silvia Cazacu

SILVIA CAZACU

Mediator Feurstein, licentiata in psihologie, mama

“Există multe pe care un copil nu le știe, și e firesc să fie așa. Într-o bună zi însă, își va da seama că le știe, iar acela e unul din momentele lui de fericire! E datoria noastră să–i ghidăm pe copii să-și trăiască momentele de conștientizare a capacității lor infinite!” – Silvia Cazacu

Silvia este mediator Feuerstein în programele Instrumental Enrichment și Learning Propensity Assessment Device (LPAD).

Licențiată în Psihologie, cu master în Psihologie Clinică și Intervenție Psihologică, Silvia este absolventă a Programului de Gândire Pedagogică Strategică coordonat de Prof. Dr. Florian Colceag derulat la ARCA Education Center.

Experiența sa în lucrul cu copii i-a arătat cum aceștia sunt resurse unice care au nevoie doar de încurajarea, susținerea și prezența adulților experimentați pentru a-i însoți asumat în tot ceea ce viața le oferă!

Silvia este colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

Alina Lazar

ALINA LAZAR

Absolventa UMF Carol Davila Bucuresti

Alina a absolvit UMF Carol Davila Bucuresti, fiind pasionata de biologie in toate aspectele ei si mai ales de creativitatea din spatele mecanismelor.

Visul ei este sa ajunga cercetator.

Pe langa cunostintele medicale, Alina aprofundeaza genetica si biologia celulara, avand propriile proiecte de cercetare.

Pe langa Biologie, Alina este fascinata de complexitatea si diversitatea vietii ramanand in contact cu notiuni din domenii precum chimia, fizica, matematica, dar si Literatura care, asa cum singura spune: „imi este cea dintai si cea din urma pasiune”.

Alina este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2016 si mentor permanent Kogaion Intensive Mastery.

Alina Lazar este mentor permanent Kogaion Intensive Mastery.

Flavian Glont

FLAVIAN GLONT

Profesionist in rezolvarea rapida a cubului Rubik

Flavian este student, profesionist in rezolvarea rapida a cubului Rubik. A absolvit Colegiul National „Dinicu Golescu” cu specializarea matematica-informatica intensiv, iar acum este student la Politehnica – Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor.

Flavian a devenit cunoscut in 2015, dupa ce a castigat show-ul Romanii au Talent, fiind membru al echipei SPEEDCUBING si in 2016 cand a participat la Britain’s Got Talent. Cifrele de raiting l-au clasat pe primul loc in topul celor mai cunoscuti speedcube-ri ai Planetei. Dorinta lui Flavian este de a impartasi si celorlalti copii acest sport al mintii ce dezvolta capacitatile matematice, viziunea in spatiu, memoria si dexteritatea.

Motto-ul lui este „Imposibilul este Posibil”, Flavian fiind multimplu campion national la acest sport al mintii.

Flavian este mentor colaborator in programele Kogaion Self Mastery si Kogaion Intensive Mastery.

Daniel Constantinescu

DANIEL CONSTANTINESCU

Antrenor de arte martiale

Daniel este antrenor de Arte martiale, Formator, Specialist coaching.

Daniel este instructor Kyokushin Karate din 1990 si lucreaza cu copiii de mai bine de 25 de ani, detinand 5 Dan Sei Budokai Karate si 2 Dan Kyokushin Karate. Este presedinte executiv al Asociatiei Romane de Kyokushin Karate si arbitru international.

Daniel este mentor Kogaion Gifted Academy din anul 2016.

Daniel este mentor permanent in programul Kogaion Self Mastery.

Raluca Rotaru

RALUCA ROTARU

Profesor de limba engleza si de limba romana

Raluca sau “Teacher”, cum ii spun elevii,este absolventa a  Facultatii de Litere si a Liceului Pedagogic din Bucuresti.Este de asemenea absolventa a Facultatii de Drept si are doua mastere ,unul in Bioetica si celalalt in Stiinte Penale.

Raluca este fondatoarea “ Successful Minds”,Centru de pregatire examene Cambridge recunoscut de British Council in cadrul programului Addvantage. Examenele pentru care Successful Minds face pregatire sunt: YLE (Starters, Movers, Flyers), KET, PET, FCE, CAE, CPE, IELTS si TOEFL.

Successful Minds este de asemenea si partener Neuron English. Cu sprijinul produselor inovatoare FastForWord şi Reading Assistant, Neuron English oferă un pachet educaţional tip „blended learning”, ce conţine o serie de exerciții de Brain Fitness. Sunt exerciţii de gândire ce pun în funcţiune aptitudinile şi competenţele copiilor, fiind cu predilecţie concepute pentru a îmbunătăţi lectura şi pentru a produce un limbaj fluent. Aceste exerciţii ajută copiii în vederea dezvoltării atenţiei, memoriei precum şi a competenţelor de prelucrare a datelor.

Jolly Phonics este o alta metoda aplicata in cadrul programelor Successful Minds.Metoda Jolly Phonics este o metoda fonetica de sinteza, un program de introducere sistematica in sunetele limbii engleze prin mijloace interactive, multi-senzoriale, distractive si in acelasi timp provocatoare. Jolly Phonics este o succinta reprezentare fonetica, în cadrul careia copiii sunt învatati codul alfabetic.Copiilor le sunt predate cele 42 de sunete reprezentand litere sau grupuri de litere, sunt învatati cum sa le îmbine pentru a citi cuvinte si cum sa reuseasca sa citeasca primele cuvinte-capcana pentru care nu exista o regula anume.Din acel moment, copiii pot încerca sa citeasca de unii singuri carti.

Successful Minds este singurul centru din Romania care ofera toate aceste metode, utilizate spre beneficiul elevilor.

Cu o experienta de 17 ani in invatamant, ,metoda de predare a limbii engleze utilizata de Raluca este cea a aplicarii principiului eclectismului-gasirea metodei potrivite pentru fiecare elev,motivand si ajutand elevul sa devina independent si inspirandu-l sa invete.

Raluca este mentor in programele Kogaion Self Mastery si Kogaion Enrichment Academy.

CRISTINA DUMITRESCU

Arhitect, designer, grafician

Arhitect proiectant si voluntar in cadrul De-a arhitectura.

Cristina e absolventa a Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu din Bucuresti si anterior a Colegiului Tudor Vianu.

Crede ca formatia matematica din timpul liceului si-a pus amprenta asupra modului ei de gandire in proiectare, in care cauta logica si intelegerea mecanismelor si a detaliilor.

Intrebarile pe care si le-a pus referitor la tipul de invatamant clasic, dar si ingrijorarea privind felul in care mediul construit evolueaza, si mai ales convingerea ca acesta isi lasa amprenta asupra formarii locuitorilor orasului, au determinat-o acum patru ani sa se inscrie ca arhitect voluntar in cadrul Asociatiei De-a arhitectura, unde in echipa cu invatatorul sau profesorul clasei din scoli de stat preda timp de cate unul sau doi ani scolari cursuri aplicative despre oras.

O bucura cel mai mult cand vede cum, doar usor ghidati, copiii descopera si incep sa lege singuri notiunile.

Cristina este mentor in programul Visual Advanced Learning.

GINA DICULESCU

Invatatoare

Gina are o experienta didactica de 42 de ani si o activitate susținuta pentru integrarea invatamantului romanesc in cel European (2002-2010), participand la Programul Educativ European „Comenius Socrates” inițiat de Franța, Scoala Publică „Jules Michelet”din Chateauroux, alaturi de alte școli din Europa. Gina isi doreste sa transmita copiilor intelegerea de a absobi concepte noi, uneori abstracte si de a le organiza adecvat, astfel incat sa obtina acea fundatie necesara in viata pentru cladirea piramidei propriei vieti.

Gina este mentor KGA din anul 2017.

GEORGIANA VASILE

Psiholog, Fotograf

Georgiana este absolventa a Liceului Pedagogic si a Facultatii de Psihologie-Sociologie. Activitatile cu copiii au inceput pentru Georgiana in primul an de facultate prin diverse proiecte de voluntariat, in cadrul carora a experimentat munca cu copii de diverse varste si niveluri sociale, consilierea parintilor si consilierea psihologica. Devenind mama a inteles mai bine nevoia experientiala in educarea copiilor. Georgiana crede ca: “vibratiile inalte cresc oferind iubire, astfel poti emite siguranta si multa energie pozitiva”.

Georgiana este mentor KGA din anul 2017.

GABRIEL ESANU

Profesor de sah, Maestru FIDE, Jurnalist

Gabriel este absolvent de jurnalism, cu experienta de peste 13 ani in presa scrisa, online si TV si de 20 de ani petrecuti printre cele 64 de campuri impartite in alb si negru, care i-au adus si categoria de Maestru FIDE. De cativa ani a ales sa impartaseasca si copiilor pasiunea lui pentru sah, considerand ca sahul este un “sport al mintii” perfect pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor, datorita modului in care imbina creativitatea si disciplina. Gabriel este mentor KGA din anul 2017.

Te asteptam cu drag la o incursiune unica in universul atat de fragil dar si atat de puternic al sufletului omului!