Mentori

Profesionistii care dau valoare unicitatii copilului tau

Florian Colceag

Fondator Kogaion Gifted Academy, Expert international Gifted Education, promotor gifted education in Romania, doctor in economie, matematician

Prof. Dr. Florian Colceag este fondator al Kogaion Gifted Academy si a Institutului de Cercetare si Dezvoltare a Cunoasterii Umane. 

Prof. dr. Florian Colceag este expert internațional Gifted Education, specialist în modelare matematică, analist în baza teoriilor complexității, inventator al fractalilor algebrici. Activează ca și consultant în multiple echipe de cercetare din domenii precum biochimie, biofizică, biologie celulară, educație, sociologie, teoria complexității, economie, în cadrul Institutului European de Integrare și a Centrului pentru Studii Complexe. A antrenat lotul olimpic de matematica, fiind detinator al unui record mondial – 84 de medalii obtinute de elevii pe care i-a instruit la olimpiadele internationale de matematica  (din care 60 de aur).

Este membru in renumite organizatii internationale, precum World Council for Gifted and Talented Children (WCGTC), European Council for High Ability (ECHA), Pacific Federation of the WCGTC, Clubul de la Roma, Australian Gifted Education (AUSTEGA). A fost desemnat personalitatea europeana a anului 2007.

Este specialist in dezvoltarea de curicule in diferite sisteme de educatie, in modelare economica, sustenabilitate, dezvoltare, globalizare.

Articolele curente pot fi citite pe https://www.hkrdi.org/ro/ si www.sustainability-modeling.com.

Diana Antoci

Fondator si CEO Kogaion Gifted Academy, Formator in psihopedagogia excelentei fondata de prof. Florian Colceag

Mamă a doua fete, Diana provine dintr-o familie cu tradiție de generații în educație. Căutarea de sine și întrebările legate de educația lor, au condus-o către origini, către profunzimea vieții, către dorința de a descoperi și cerceta natura, natura umană și corelațiile inter și transdisciplinare. Licențiată în Economie, Diana și-a continuat studiile în Psihologie și, ulterior, în Psihopedagogie alaturi de prof. dr. Florian Colceag și a urmat numeroase cursuri de Wellbeing, Medicină holistică, Alimentație naturală, fiind autodidact.

Dorința Dianei este de a scrie un Manual de bune practici în educație, care să definească o metoda educațională integrată, ce corespunde nevoilor copilului și adultului, pe fiecare grupă de vârstă.

Rodica Efros

Director educational, Psihopedagog, Formator in psihopedagogia excelentei fondata de prof. Florian Colceag, Consilier educațional și dezvoltator de programe educaționale

Rodica este licențiată a Facultății de Filozofie a Universității ”Al.I. Cuza„, Iași, specializare în Psihopedagogie Specială și Asistență Socială și absolventă a unui master în domeniul Managementului Resurselor Umane și Training (SNSPA, București). O serie lungă de alte formări și experiențe au consolidat calitatea cunoștințelor profesionale. Are experiență în management organizațional (educație) atât în calitate de antreprenor cât și de manager educațional, cu implicare în diverse proiecte de educație formală și informală.

De șase ani, Rodica colaborează cu prof. dr.  Florian Colceag în diferite proiecte educaționale, fiind director educational la Kogaion Gifted Academy. Viziunea unitară a acestora vizează definirea unei abordări conceptuale noi asupra psihopedagogiei învățării. Domeniul de competență este consilierea educațională, inclusiv formare de personal și management educațional.

Expertiza de referință este în problematica de conceptualizare a programelor educaționale pentru adulti si copii, dezvoltate în baza modelului de analiză matematică de modelare a soluțiilor calitative, elaborat de prof. F. Colceag. Specializare în psihopedagogia excelenței (a copiilor supradotați și cu abilități înalte).

”Educația este despre calitatea relațiilor pe care le construim.”

Corina Anastasescu

Director educational, Pedagog muzical, Formator in psihopedagogia excelentei fondata de prof. Florian Colceag

Corina este absolventă a Colegiului de Muzică si Pedagogie (1991-1996) din Bălţi, Republica Moldova, specializare educator muzical şi profesor de muzică. Corina este, de asemenea, licentiaţă în Pedagogia Muzicii din cadrul Universitatii de Stat “Alecu Russo” (1996-1999), Bălţi.

Corina crede ca lumea modernă, prin diversitatea ei complexă, ne copleşeşte, ne ţine atat captivi incat omitem sa mai traim viata prin esenta ei.

Copiii insa sunt cei care îi dau adevăratul sens. Ei sunt cei care ne arată simplitatea şi naturaleţea lucrurilor, ne provoacă să găsim noi căi în a le fi alături în marea călătorie a cunoaşterii lumii şi a propriei cunoaşteri. Iar muzica s istetimea mintii sunt doua dintre cele mai frumoase si mai complexe modalitati de a-i insoti in acest demers.

Nineta Andra Nenciu

Artist plastic, fondatoarea conceptului "Pictam vise", specialist in tehnica prelucrarii imaginii, design ambiental, fotograf

Nineta este absolventa a Universitatii Nationale de Arte Bucuresti. A urmat cursurile unui Master in Sectia grafica, avand o experienta de peste 10 ani in pictura, concept graphic design, design ambiental, pictura pe pereti, textile si piele, lemn, sticla, gravura, precum si in tehnici de reprezentare plastica. Este fondatorul si coordonatorul conceptului Pictam Vise. A participat la numeroase expozitii in tara si strainatate, intre care Expozitia de grup si expozitie personala de gravura la “Casa de cultura Friedrich Schiller”, Bucuresti, Muzeul judetean de Arta Prahova, “Ion Ionescu Quintus”, Ploiesti, Expozitie de grup la Muzeul de Istorie Bucuresti.

In cursul activitatii sale i-au fost decernate Premiul “Suvenir de Bucuresti”, precum si Premiul I la concursul organizat de Patriarhia Romana “Icoana din sufletul copilului”. Este membra a Galeriei DanaartGallery, Fundatia Ileana Mustatza.

Iulian Glita

Actor liber profesionist, regizor, scenograf

Iulian a absolvit Facultatea de Teatru si Televiziune, specializarea Artele Spectacolului din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca. Ca actor a jucat in numeroase piese de teatru: “Human animals”, “Obsession” la Teatrul in Culise (2013), “Kasa poporului” la Teatrul Godot (2011), “Te vei intoarce in Galapagos” la Teatrul de Comedie (2006) si in filme ca: “Minunata nefericire” (2009), “Coridorul lui Statxovic” (2008). Iulian este mentor permanent KGA din anul 2013.

Cristina Dinu Popa

Psihoterapeut

Cristina Dinu-Popa – psihoterapeut. Cu o experiență de 13 ani, Cristina îi însoțește pe copii și adulții în călătoria lor spre sine, printr-o relație autentică și de acceptare. În această călătorie, ei explorează în siguranță hățișul trăirilor, prin experiențe creative revelatoare. Cristina lucrează de peste 14 ani în consiliere și în psihoterapia experiențială a unificării, centrată pe adult, cuplu, copil, familie, folosind atât modalități clasice, cât și alternative, precum dans-terapie sau art-terapie. Din anul 2015 este consultant educațional pentru inovație în educație. Cristina plantează semințe în gradina interioară a copiilor, pentru ca ele să înflorească atunci cand timpul este potrivit. Mai multe despre Cristina puteți citi aici: https://cristinadinupopa.ro/

Cristina este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2021.

Florin Munteanu

Explorator, profesor, cercetător, mentor pentru copii și părinți

Florin Munteanu ne va conduce sa pasim într-o nouă lume. Profesorul Munteanu și-a dedicat peste 35 de ani din viață promovării în România a paradigmei Complexității. „A fi martor sau constructor activ al marii „împăcări dintre minte şi materie, al transformării materiale şi transfigurării spirituale este o răspundere şi un privilegiu.” spune dumnealui. Este Doctor în Ştiinţe, specializat în aplicaţii ale Știinţei Complexităţii în inginerie, econofizică, geodinamică şi mediu, precum şi în politici de integrare în educaţie a tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, membru titular al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România, co-fondator al Catedrei UNESCO de Geodinamică din cadrul Academiei Române, Institutul de Geodinamică și Preşedinte fondator al Centrul pentru Studii Complexe – centru UNESCO. Mai multe despre proiectele și omul Florin Munteanu puteți citi aici: https://www.florinmunteanu.ro/

Este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2021.

Crina Popescu

Invatatoare

”Motivația mea în munca cu copiii îmi vine din iubirea pentru ei. Alături de ei îmi găsesc putere de a fi și drag de a-i înțelege…”

Crina Popescu, mentor și preparator curriculă școlară în programul Kogaion Self Mastery, Kogaion Online Academy și Kogaion Bootcamp Moieciu de Sus.

Cu formare profesională diversă, Crina are două specializări – economie /statistică și pedagogie primară. Experiența de voluntariat în ONG-uri cu copiii din medii vulnerabile a determinat schimbarea direcției profesionale – aplecare către meseria de dascăl și specializarea formală în pedagogie.

Pasiunea Crinei sunt cifrele și este preocupată să le descopere semnificațiile dincolo de cea matematică (psiho – numerolog).

Iuliana Marinescu

Invatatoare

Iuliana este profesor de învăţământ primar, cu o experienţă de peste 20 de ani în psihopedagogie primară. Absolventă a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Iuliana a urmat Masterul de Ştiinţele Comunicării la Universitatea Bucureşti. Abilităţile de comunicare şi de formare dobândite s-au concretizat în numeroase proiecte de activitate didactică. A colaborat cu diverse instituţii şi organizaţii naţionale şi internaţionale pentru dezvoltarea şi desfăşurarea activităţilor educaţionale centrate pe elev.

Este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

Luminita Vasilescu

Mediator Feuerstein, Formator in psihopedagogia excelentei fondata de prof. Florian Colceag

Dupa o cariera de 10 ani in profesia de avocat a înțeles că legea, dreptatea și echitatea sunt concepte tangențiale si că această profesie nu este calea potrivită pentru a se face utilă cu adevărat semenilor. Catalizatorul trezirii la o nouă viață și reanalizării valorilor a fost venirea pe lume a fiului ei, acum în vârstă de 8 ani.

Pasionată de non-vizibil, de sensurile din spatele aparentei evidențe, de tot ceea ce se întâmplă în interiorul ființei umane, ca parte integrantă și oglindă a Universului și trecând printr-un proces de descoperire de sine, Luminita a înțeles că ceea ce i-ar da sens vieții ar fi să investească toată energia pe care o are de dăruit în educație, în cei în care sălășluiește esența nealterată a cine Suntem cu adevărat – copiii.

La începutul anului 2017 a devenit mediator Feuerstein si proaspat licentiata a Facultății de Psihologie și Științele Educației – Pedagogia învățământului primar și preșcolar din cadrul Universității „Spiru Haret” și colaborator al unei scoli private din Bucuresti.

Luminita crede că lumea interioară a copilului este o lume fascinantă ce are nevoie doar să fie lăsată să iasă la lumină și să se manifeste, rolul adultului fiind doar să susțină acest proces. Este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

Elena Nastasa

Naturopath holistic, bioenergolog nativ, vindecator, consultant, creator inventator si autor

Elena a luptat mult timp la slefuire, iar acest lucru a fost posibil doar cu multa incredere, intelegere, acceptare si ajustarea modului de viata prin metamorfozare. „Nu știam ce să fac si cum sa fac pentru a-mi exprima ce si cine sunt. Paralel cu increderea în mine – care nu a fost punctul meu forte – am ajutat mii de oameni. Am evoluat si am castigat experienta si intelepciune cu fiecare dintre aceste suflete. A fost un manual viu, din care am invatat si continui sa invat si astazi, impreuna cu cei care isi doresc acest lucru.

Este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2021.

Uca Marinescu

Profesor, explorator si sportiv de performanta

Uca Marinescu este profesor, explorator si sportiv de performanta, detinatoare a numeroase recorduri nationale si mondiale – este prima femeie din lume care a atins toti cei patru poli (geografici si magnetici); este prima romanca, cea de-a treia femeie din lume si prima ca varsta (62 ani) care detine un dublu record mondial prin atingerea Polului Nord si a Polului Sud pe schiuri; de asemenea, este prima romanca care a ajuns in Antarctica. 

Doamnei Uca Marinescu i-au fost acordate numeroase distinctii pe plan intern si international, cum ar fi Diploma de excelenta din partea Comitetului Olimpic Roman si a Comitetului International Olimpic, Ordinul National de Merit in Grad de Cavaler oferit de Presedintele Romaniei, fiind totodata membra a Societatii Romane de Geografie si a Asociatiei Americane de Geografie.

Ionut Ciocirlan

Arhitect software, trainer Python, pasionat de robotica, electronica, tehnica si tehnologie

Ionuț a fost dintotdeauna curios cum functioneaza lucrurile: la 4 ani desfacea primul ceas desteptator (spre nemultumirea bunicului), si un an mai tarziu reusea sa il reasambleze pe cel de-al treilea. Acum este adult si ii sunt tare dragi copiii cu sete de cunoastere, pe care isi doreste sa ii ghideze catre intelegerea universului si a potentialului lor creator.

Ionuț este mentor permanent Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

Ana Trancan

Profesor invatamant primar si prescolar, trainer educational

Ana a absolvit Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, sectia Pedagogie si invatamant primar si prescolar, are specializare ca analist programator si a absolvit un Master in Management educational. In 2016 a urmat o formare in cadrul “The Trauma Healing Institute”.

Are o experienta de 9 ani in lucrul cu copiii si, asa cum singura spune: “De cand ma stiu eu stau intre copii. La 16 ani mi s-a oferit oportunitatea de a face voluntariat intre copii. De atunci, ma “hranesc” prin ei, prin aceste fiinte speciale, unice.” “Sunt infinit” este deviza vietii Anei, considerand ca “a invatat ca poate face in viata orice isi doreste”.

Ana este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

Dragos Marinescu
Dragos Marinescu

Doctor in stiinte istorice, profesor de istorie, formare psiho-pedagogica

Dragos este licentiat in istorie, specializarea Istoria Medievala a Romaniei. A absolvit un Master in istorie la Universitatea Bucuresti, Specializarea Bizantinologie (1999) si este Doctor in stiinte istorice (2010). Lucreaza cu copiii de gimnaziu si de liceu de peste 16 ani. De asemenea, Dragos a urmat cursuri de gandire critica si formare psiho-pedagogica, fiind organizatorul a numeroase activitati legate de educatie cu profesori si copii din tara si Uniunea Europeana.

Este mentor Kogaion din anul 2016.

Dumitru Badila

Medic, inventator

Sa nu crezi nimic din ce ai citit sau ai auzit, chiar daca am spus-o chiar eu, daca nu este in acord cu propria ta gandire si cu propriul tau bun simt.” Buddha

Dl. Badila este absolvent de medicina. In acelasi timp este cercetator, inventator, experimenteaza cu energii neconventionale, proiectand, printre altele, aparatura electronica si medicala.

Mitica este intr-o continua cautare a intelegerii fenomenelor, fiind un aparator al naturii si un ecologist convins. Nemultumit de directia pe care civilizatia contemporana pare a fi adoptat-o, este incredintat ca fiecare poate face ceva astfel incat copiii nostri sa mosteneasca o planeta frumoasa si curata. Fizica ramane cea mai mare pasiune, Mitica avand convingerea ca aceasta ne poate ajuta, finalmente, la solutionarea problemei energiei si la descatusarea civilizatiei omului. Este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2017.

Andrei Stan

Regizor de film, fotograf, pasionat de arta colajului

Andrei a absolvit in 2011 facultatea de Stiinte Politice la SNSPA. Ceva din interiorul lui l-a indemnat insa sa caute o alta cale, mai apropiata de lumea lui interioara. A ascultat cu curaj vocea interioara si a ales sa impartaseasca celorlalti gandurile, trairile si universul viselor lui, in imagine si sunet. A urmat licenta in regie la Met Film School din Londra unde si-a confirmat pasiunea pentru film si arta.

Prima recunoastere pe plan profesional nu s-a lasat prea mult asteptata, Andrei castigand cu unul din primele sale proiecte ca scenarist si regizor de film premiul la Festivalul din Toronto. A lucrat cu artisti cunoscuti din industria muzicii (Serban Cazan, Alina Eremia, Alexandra Stan) si a realizat documentarul „The pursuit of dreams” unde a colaborat cu speakeri internationali renumiti: Gregg Braden, Joe Dispenza, Bruce Lipton. De asemenea, a avut o expozitie de artwork-uri la Casa Hospice, urmand a finaliza in curand 2 albume muzicale. In prezent dezvolta un proiect de lung metraj despre viata lui Zalmolxis. Este mentor permanent Kogaion din anul 2017.

Anca Muicu

Arhitect, doctorand in arhitectura, asistent universitar

Anca a absolvit Facultatea de Arhitectură în anul 2017 (in cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”), iar după un an a revenit in universitate să încep doctoratul, pentru că, după părerea ei, „procesul de învățare nu se oprește niciodată”. Începutul doctoratului a dat startul și activității mele didactice, devenind asistent universitar în cadrul Facultății de Arhitectură, la departamentul „Bazele proiectării de Arhitectură”. Așa am descoperit că îmi place foarte mult acest lucru, să interacționez cu studenții, să îi ajut și să împărtășesc cunoștiințele mele pe înțelesul fiecăruia. Așadar am mers și dincolo de Universitate și am început să organizez pe cont propriu cursuri de desen și de softuri digitale de proiectare, extinzând și intervalul de vârstă al cursanților, de la adulți până la cei mai mici.

Înclinația mea pentru predare nu m-a lăsat, însă, să renunț la pasiunea mea, arhitectura. În paralel cu această activitate didactică, sunt arhitect. Am experiență internațională în acest domeniu, lucrând în Polonia și Olanda, în cea din urmă chiar câștigănd locul 1 în cadrul unui concurs internațional de mare anvergură.

Așadar, predarea de arhitectură, sub orice formă, îmbină cele două mari pasiuni ale mele și mă ajută să mă simt împlinită și să fac cu mare plăcere și dedicare cursurile Kogaion, unde pot să îndrum și să descopăr micii viitori arhitecți. Este mentor permanent Kogaion din anul 2017.

Nicolae Cruceru

Cercetator, geolog, speolog, tata si om cu pasiuni

Nicolae Cruceru este cercetător colaborator al Academiei Române – Institutul de Speologie ”Emil Racoviță”. Pe lângă cunoștințele enciclopedice din domeniile în care activează ca cercetător (procese şi forme periglaciare în Carpații Românești; permafrostul montan: cartare, modelare si analiza factorilor de control; interacțiuni procese geomorfologice – arbori (dendrogeomorfologie); impactul schimbărilor climatice asupra domeniului periglaciar montan, etc.), dl Cruceru este o persoană deosebită, cu o cultură și o personalitate remarcabile.

Este dornic să împărtășească cunoașterea și pasiunea sa pentru lumea din jur atât adulților cât mai ales – copiilor!

Este mentor permanent Kogaion din anul 2020.

Cosmin Stoica

Doctor in economie, lector universitar

Cosmin este casatorit, fiind tatal a trei copii minunati. A absolvit Facultatea de Stiinte Economice, a obtinut doctoratul in economie, fiind lector universitar titular. In acelasi timp, Cosmin este autor de manuale universitare, scriind totodata studii si eseuri despre viata spirituala si economie. Pasiunea si expertiza pedagogica in mediul universitar au contribuit la o cunoastere profunda a comportamentului si temperamentului uman. Ca parinte si profesor a constientizat importanta calitatilor umane (native, educationale, spirituale) vitale si perene fata de cele profesionale.

Cosmin crede ca doar copiii mai au acele calitati si virtuti umane ce pot revitaliza si reumaniza Economia: libera initiativa pura si necenzurata, bunul simt in economie, bunul gust in alegere, iertarea fara clauze contractuale, daruirea din suflet si nu din publicitate, bucuria si veselia in activitate, seriozitatea si constiinciozitatea.

Este mentor colaborator Kogaion din anul 2017.

Alexandru Mironov

Scriitor, jurnalist, vicecampion la scrima

Alexandru Mironov sau “radio-tele-profesorul” este scriitor si jurnalist, cunoscut pentru bogata activitate de popularizare a stiintei si a “science fiction” in cadrul Radiodifuziunii si Televiziunii Romane. A realizat peste 4.000 de emisiuni si cca 1.000 de articole cu caracter de popularizare a stiintei, fiind unul dintre “inventatorii” si promotorii celebrului Almanah Anticipatia si a Colectiei de Povestiri Stiintifico-Fantastice. A practicat scrima, ajungand vicecampion national, iar in anii ’90 a fost presedinte al Federatiei de Scrima. Recent i-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Suceava. Este mentor colaborator Kogaion din anul 2015.

Andreea Draghici

Biolog, cercetator

Andreea este licențiată în biologie (inclusiv modulul de Psihopedagogie). A absolvit masterul în Biochimie și Biologie Moleculară și alte formări adiacente, dar cel mai important  – are un mare drag de copii!

Lucrează în cercetare și dar are și activitate în teren, împletește partea teoretică și practică într-un mod armonios și simplu. Are experiență în diferite programe pentru copii (conferințe, cursuri și scoli de vară), fiind colaborator la Muzeul National G. Antipa. Este pasionată de științele naturii și caută cu orice prilej să transmită această pasiune și copiilor.

Este mentor colaborator Kogaion din anul 2019.

Ioana Mocanu

Filolog, trainer artimetica mentala

Ioana este absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine din București, secția de filologie arabă – filologie portugheză. Limbile și culturile străine au constituit din copilărie o pasiune puternică pentru Ioana, iar, împreună cu călătoriile, i-au deschis ochii către lumea de astăzi în diversitatea ei.

Ioana a făcut parte dintr-un ansamblu de dans, cu care a participat la diverse activități culturale și artistice, iar, de la 18 ani a devenit coordonator în taberele organizate de acesta. Întâlnirea cu un profesor de limba română, care i-a devenit mentor, a nascut in Ioana dorinta de a se implica și mai mult în educație și în lucrul cu copiii. In prezent Ioana urmeaza un master in filologie araba si este trainer de Aritmetica mentala (Soroban) in cadrul „The Little Genius”, îndrumându-i pe cei mici în descoperirea tainelor aritmeticii mentale, o activitate „altfel”, „distractivă, a cărei finalitate depășește hotarele fixe ale aritmeticii așa cum o înțelegem noi și tinde către dezvoltarea capacităților mentale ale copilului”.

Ioana este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

Lavinia Stefania Voicu

Filolog, trainer artimetica mentala

Lavinia urmeaza sa isi definitiveze studiile in acest an in cadrul Facultatii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea Bucureşti.

Lavinia urmează cursuri de dans de 15 ani, coordonand programe de dezvoltare şi de învăţare nonformală pentru tineri. In prezent este trainer de Aritmetică mentală in cadrul „The Little Genius”, lucrând cu copii cu vârste cuprinse între 5 si 13 ani.

“Cred foarte mult în puterea educaţiei nonformale. Întâlnirile şi experienţele pe care le avem ne formează ca oameni. Prin aritmetica mentala reusesc sa ma apropii de copii si sa le cresc increderea in fortele proprii, învăţându-i să înveţe, dar şi să se joace, prin folosirea creativităţii şi a imaginaţiei. Arta şi cunoaşterea academică pot fi îmbinate armonios, iar jocul ar trebui să rămână, la orice vârstă, modalitatea prin care descoprim şi ne descoperim.”

Lavinia este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

Andreea Alexandru

Studenta Facultatea de Psihologie Bucuresti

Andreea crede că atunci când inima  și sufletul unui copil se simt bine și mintea va avea o deschidere mai mare spre cunoaștere.

Ea studiază Psihologia, este pasionată de relația copil-educație-mediu, iar lucrul cu copiii îi oferă o perspectivă fară limite asupra acestui domeniu.

Andreea este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2020.

Sivia Cazacu

Mediator Feurstein, licentiata in psihologie, mama

“Există multe pe care un copil nu le știe, și e firesc să fie așa. Într-o bună zi însă, își va da seama că le știe, iar acela e unul din momentele lui de fericire! E datoria noastră să–i ghidăm pe copii să-și trăiască momentele de conștientizare a capacității lor infinite!” – Silvia Cazacu

Silvia este mediator Feuerstein în programele Instrumental Enrichment și Learning Propensity Assessment Device (LPAD).

Licențiată în Psihologie, cu master în Psihologie Clinică și Intervenție Psihologică, Silvia este absolventă a Programului de Gândire Pedagogică Strategică coordonat de Prof. Dr. Florian Colceag derulat la ARCA Education Center.

Experiența sa în lucrul cu copii i-a arătat cum aceștia sunt resurse unice care au nevoie doar de încurajarea, susținerea și prezența adulților experimentați pentru a-i însoți asumat în tot ceea ce viața le oferă!

Silvia este colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

George Grama

Arhitect, pasionat de natura, bioclimat

George face parte grupul de inițiativă civică Next Space, propunand orasului Roman un proiect de mobilitate urbana durabila intitulat “Roman – Un nou inceput” (proiectul poate fi consultat aici). Iubeste copiii pe care ii invata despre natura si mediu curat, despre ecologie si managementul crizelor.

George este colaborator Kogaion din anul 2018, fiind coordonator al proiectului de tehnologie primitiva cu adolescentii, cu care a construit deja 2 „casute in copac”.

Alina Lazar

Absolventa UMF Carol Davila Bucuresti

Alina a absolvit UMF Carol Davila Bucuresti, fiind pasionata de biologie in toate aspectele ei si mai ales de creativitatea din spatele mecanismelor. Visul ei este sa ajunga cercetator. Pe langa cunostintele medicale, Alina aprofundeaza genetica si biologia celulara, avand propriile proiecte de cercetare.

Pe langa Biologie, Alina este fascinata de complexitatea si diversitatea vietii ramanand in contact cu notiuni din domenii precum chimia, fizica, matematica, dar si Literatura care, asa cum singura spune: „imi este cea dintai si cea din urma pasiune”.

Alina este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2016.

Flavian Glont

Profesionist in rezolvarea rapida a cubului Rubik

Flavian este student, profesionist in rezolvarea rapida a cubului Rubik. A absolvit Colegiul National „Dinicu Golescu” cu specializarea matematica-informatica intensiv, iar acum este student la Politehnica – Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor.

Flavian a devenit cunoscut in 2015, dupa ce a castigat show-ul Romanii au Talent, fiind membru al echipei SPEEDCUBING si in 2016 cand a participat la Britain’s Got Talent. Cifrele de raiting l-au clasat pe primul loc in topul celor mai cunoscuti speedcube-ri ai Planetei. Dorinta lui Flavian este de a impartasi si celorlalti copii acest sport al mintii ce dezvolta capacitatile matematice, viziunea in spatiu, memoria si dexteritatea.  Motto-ul lui este „Imposibilul este Posibil”, Flavian fiind multimplu campion national la acest sport al mintii.

Flavian este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2016.

Daniel Constantinescu

Antrenor de arte martiale

Daniel este antrenor de Arte martiale, Formator, Specialist coaching. Este instructor Kyokushin Karate din 1990 si lucreaza cu copiii de mai bine de 25 de ani, detinand 5 Dan Sei Budokai Karate si 2 Dan Kyokushin Karate. Este presedinte executiv al Asociatiei Romane de Kyokushin Karate si arbitru international.

Daniel este mentor Kogaion Gifted Academy din anul 2016.

Raluca Rotaru

Profesor de limba engleza si limba romana

Raluca sau “Teacher”, cum ii spun elevii,este absolventa a  Facultatii de Litere si a Liceului Pedagogic din Bucuresti. Este de asemenea absolventa a Facultatii de Drept si are doua mastere, unul in Bioetica si celalalt in Stiinte Penale.

Raluca este fondatoarea “ Successful Minds”, Centru de pregatire examene Cambridge recunoscut de British Council in cadrul programului Addvantage. Examenele pentru care Successful Minds face pregatire sunt: YLE (Starters, Movers, Flyers), KET, PET, FCE, CAE, CPE, IELTS si TOEFL. Successful Minds este de asemenea si partener Neuron English. Jolly Phonics este o alta metoda aplicata in cadrul programelor Successful Minds.

Cu o experienta de 17 ani in invatamant, metoda de predare a limbii engleze utilizata de Raluca este cea a aplicarii principiului eclectismului – gasirea metodei potrivite pentru fiecare elev, motivand si ajutand elevul sa devina independent si inspirandu-l sa invete.

Raluca este mentor Kogaion Gifted Academy din anul 2016.

Cristina Dumitrescu

Arhitect, designer, grafician

Arhitect proiectant si voluntar in cadrul „De-a arhitectura”, Cristina e absolventa a Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu din Bucuresti si anterior a Colegiului Tudor Vianu.

Crede ca formatia matematica din timpul liceului si-a pus amprenta asupra modului ei de gandire in proiectare, in care cauta logica si intelegerea mecanismelor si a detaliilor. Intrebarile pe care si le-a pus referitor la tipul de invatamant clasic, dar si ingrijorarea privind felul in care mediul construit evolueaza, si mai ales convingerea ca acesta isi lasa amprenta asupra formarii locuitorilor orasului, au determinat-o acum patru ani sa se inscrie ca arhitect voluntar in cadrul Asociatiei De-a arhitectura, unde in echipa cu invatatorul sau profesorul clasei din scoli de stat preda timp de cate unul sau doi ani scolari cursuri aplicative despre oras.

O bucura cel mai mult cand vede cum, doar usor ghidati, copiii descopera si incep sa lege singuri notiunile.

Cristina este mentor Kogaion Gifted Academy din anul 2019.

Gabriel Esanu

Profesor de sah, Maestru FIDE, Jurnalist

Gabriel este absolvent de jurnalism, cu experienta de peste 13 ani in presa scrisa, online si TV si de 20 de ani petrecuti printre cele 64 de campuri impartite in alb si negru, care i-au adus si categoria de Maestru FIDE. De cativa ani a ales sa impartaseasca si copiilor pasiunea lui pentru sah, considerand ca sahul este un “sport al mintii” perfect pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor, datorita modului in care imbina creativitatea si disciplina.

Este mentor KGA din anul 2017.

Gina Diculescu

Invatatoare

Gina are o experienta didactica de 42 de ani si o activitate susținuta pentru integrarea invatamantului romanesc in cel European (2002-2010), participand la Programul Educativ European „Comenius Socrates” inițiat de Franța, Scoala Publică „Jules Michelet”din Chateauroux, alaturi de alte școli din Europa. Gina isi doreste sa transmita copiilor intelegerea de a absobi concepte noi, uneori abstracte si de a le organiza adecvat, astfel incat sa obtina acea fundatie necesara in viata pentru cladirea piramidei propriei vieti.

Gina este mentor Kogaion Gifted Academy din anul 2017.

Mariana Patrut

Invatatoare

Mariana are o experienta de peste 40 de ani in domeniul invatamantului scolar si prescolar de 40 ani. „Iubesc sa lucrez cu copiii, acesta fiind principalul motiv pentru care am imbratisat profesia de dascal. Consider ca aceasta meserie se simte in primul rand si abia apoi se practica. Pe langa numeroasele realizari profesionale, pot spune ca cea mai frumoasa realizare este faptul ca sunt mama si bunica.”

Pe masura ce cresc, copiii pot uita ce le-ai spus, dar nu vor uita felul in care i-ai facut sa se simta (Kevin Heath)

Mariana este mentor Kogaion Gifted Academy din anul 2021.

Te asteptam cu drag la o incursiune unica in universul atat de fragil dar si atat de puternic al sufletului omului!