Împărtășim valori precum Bunătate, Frumusețe și Adevăr – Bun simț, Respect și Responsabilitate.
Căutăm să fim cât mai autentici pentru a fi modele umane pentru copiii și părinții din comunitatea Kogaion.
În felul acesta, atragem oameni frumoși, găsim locuri minunate și creăm trăiri profunde. Suntem aproape de tine, de copilul tău si de familia ta în această călătorie prin viață și îți împărtășim din cunoașterea și bucuria noastră de a trăi frumos.

SPECIFIC PROGRAM AFTERSCHOOL KOGAION

Kogaion Self Mastery este un program academic de afterschool unic în România, care ține cont de:

 • individualitatea fiecărui copil;
 • de nevoile de învățare, caracteristicile și specificitatea fiecărei vârste;
 • de formarea unei personalității armonioase și autonome a fiecarui copil;
 • de crearea unei relații armonioase cu părinții.

Kogaion a devenit de la an la an locul in care copiii pot să socializeze în siguranță, să facă schimb de păreri și de înțelesuri, să învețe despre lucruri și oameni, să-și cultive gustul estetic și simțul practic, să experimenteze (în limitele bunului simț) și să-și descopere abilitățile, pasiunile și punctele forte.

Urmărim evoluția fiecărui copil îndeaproape și creăm împreună cu copiii și părinții o comunitate bazată pe bun simț, respect și responsabilitate, oferind diversitate informațională și posibilitatea de expresie în multiple feluri.

Kogaion Self Mastery este locul în care copilul tău este ascultat și părerea lui și a ta contează.

BENEFICII PENTRU COPIII DE LA AFTERSCHOOL KOGAION

În cadrul programului punem accent atât pe dezvoltarea cognitivă cât și pe dezvoltarea caracterului și a personalității.

 • îi încurajăm pe copii să fie autonomi în învățare și în modul în care construiesc relațiile cu colegii și cu adulții
 • îi împuternicim să ia decizii legate de viața de zi cu zi la Kogaion: părerea lor contează! Ei stabilesc regulile și ei veghează la respectarea lor
 • îi susținem să găsească soluții pentru conflicte și pentru provocările vieții; îi ajutăm să înțeleagă cauzele lor și ce pot ascunde uneori

Pe lângă toate acestea, construim împreună un mediu armonios în care ne simțim bine, învățăm și descoperim tainele vieții.

Grupa de varsta: 6-10 ani (clasa 0-IV)

Perioada: luni-vineri, intervalul orar 11.00 – 18.00 (se asigura suport

pentru Scoala online, in functie de contextul la cel moment)

Locatie: Bucuresti, sediul Kogaion Gifted Academy

Participanti: 13 copii/grupa

Mentori: 13 specialisti si psihopedagogi

Activitati: pentru scoala, recreative, enrichment, extracurriculare

ECHIPA EDUCATIONALA

Echipa educationala este formata din 13 mentori specializati in diverse domenii ale cunoasterii, cu pregatire psiho-pedagogica.

Iulian Glita

Iulian Glita a absolvit Facultatea de Teatru si Televiziune, specializarea Artele Spectacolului din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Ca actor a jucat in numeroase piese de teatru: “Deformatii” la Teatrul Luni (2008), “Human animals”, “Obsession” la Teatrul in Culise (2013), “Kasa poporului” la Teatrul Godot (2011), “Te vei intoarce in Galapagos” la Teatrul de Comedie (2006) , “De veghe in lanul de secara” la Teatrul Mic (2004) si in filme ca: “Minunata nefericire” (2009), “Coridorul lui Statxovic” (2008), „Pumpkinhead: Ashes to Ashes / Furia monstrului 3: Tarana si cenusa” (2006).

A regizat recent spectacolul “Macbeth” cu oameni privati de libertate din penitenciarul Rahova Bucuresti la Teatru Nottara.

Iulian este mentor permanent Kogaion Gifted Academy incepand cu anul 2013.

Ionut Ciocirlan este Arhitect software, trainer Python, pasionat de robotica

Ionuț a fost dintotdeauna curios cum functioneaza lucrurile: la 4 ani desfacea primul ceas desteptator (spre nemultumirea bunicului), si un an mai tarziu reusea sa il reasambleze pe cel de-al treilea. Acum este adult si ii sunt tare dragi copiii cu sete de cunoastere, pe care isi doreste sa ii ghideze catre intelegerea universului si a potentialului lor creator.

Ionuț este mentor permanent Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

Gina Diculescu – invatatoare

Gina are o experienta didactica de 42 de ani si o activitate susținuta pentru integrarea invatamantului romanesc in cel European (2002-2010), participand la Programul Educativ European „Comenius Socrates” inițiat de Franța, Scoala Publică „Jules Michelet”din Chateauroux, alaturi de alte școli din Europa. Gina isi doreste sa transmita copiilor intelegerea de a absobi concepte noi, uneori abstracte si de a le organiza adecvat, astfel incat sa obtina acea fundatie necesara in viata pentru cladirea piramidei propriei vieti. Gina este mentor KGA din anul 2017.

Flavian Glont este student, profesionist in rezolvarea rapida a cubului Rubik

Flavian a absolvit Colegiul National „Dinicu Golescu” cu specializarea matematica-informatica intensiv, iar acum este student la Politehnica – Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor. Flavian a devenit cunoscut in 2015, dupa ce a castigat show-ul Romanii au Talent, fiind membru al echipei SPEEDCUBING si in 2016 cand a participat la Britain’s got Talent. Cifrele de raiting l-au clasat pe primul loc in topul celor mai cunoscuti speedcube-ri ai Planetei. Dorinta lui Flavian este de a impartasi si celorlalti copii acest sport al mintii ce dezvolta capacitatile matematice, viziunea in spatiu, memoria si dexteritatea. Motto-ul lui este „Imposibilul este Posibil”, Flavian fiind multiplu campion national la acest sport al mintii. Flavian este mentor colaborator KGA din 2018.

Dragos Marinescu

Dragos Marinescu este doctor in stiinte istorice, profesor de istorie, formare psiho-pedagogica.

Dragos este licentiat in istorie, specializarea Istoria Medievala a Romaniei; a absolvit un Master in Istorie la Universitatea Bucuresti Specializarea Bizantinologie si este Doctor in stiinte istorice. Profeseaza la gimnaziu si liceu de peste 17 ani.

Dragos a urmat cursuri de gandire critica si formare psiho-pedagogica, fiind organizatorul a numeroase activitati legate de educatie cu copii si profesori din tara si Uniunea Europeana.

Dragos este mentor permanent Kogaion Gifted Academy din anul 2014.

Andra Nineta Nenciu este absolventa a Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, Master Sectia grafica, cu o experienta de peste 10 ani in pictura, concept graphic design, specialist tehnica prelucrarii imaginii cu Adobe Photoshop, design ambiental, pictura pe pereti, textile si piele, lemn, sticla, gravura, precum si in tehnici de reprezentare plastica: bazele compozitiei si analiza limbajului vizual. Este fondatorul si coordonatorul conceptului Pictam Vise.

A participat la numeroase expozitii in tara si strainatate, intre care mentionam: Expozitia de grup si expozitie personala de gravura la “Casa de cultura Friedrich Schiller”, Bucuresti, Muzeul judetean de Arta Prahova, “Ion Ionescu Quintus”, Ploiesti, Expozitie de grup la Muzeul de Istorie Bucuresti, Premiul “Suvenir de Bucuresti”, Premiul I la concursul organizat de Patriarhia Romana “Icoana din sufletul copilului”. Este membra a Galeriei DanaartGallery, Fundatia Ileana Mustatza.

Are o experienta de lunga durata cu copiii.

Nineta este mentor permanent Kogaion Gifted Academy incepand cu anul 2013.

Ioana Mocanu este Filolog, trainer Aritmetica mentala.

Ioana este absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine din București, secția de filologie arabă – filologie portugheză. Limbile și culturile străine au constituit din copilărie o pasiune puternică pentru Ioana, iar, împreună cu călătoriile, i-au deschis ochii către lumea de astăzi în diversitatea ei.

In prezent Ioana urmeaza un master in filologie araba si este trainer de „Aritmetica mentala” in cadrul „The Little Genius”, îndrumându-i pe cei mici în descoperirea tainelor aritmeticii mentale, o activitate „altfel”, distractivă, a cărei finalitate depășește hotarele fixe ale aritmeticii așa cum o înțelegem noi și tinde către dezvoltarea capacităților mentale ale copilului.

Ioana este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

Lavinia Stefania Voicu este filolog, trainer Aritmetica mentala.

Lavinia urmeaza sa isi definitiveze studiile in acest an in cadrul Facultatii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea Bucureşti. Lavinia urmează cursuri de dans de 15 ani, coordonand programe de dezvoltare şi de învăţare nonformală pentru tineri. In prezent este trainer de „Aritmetică mentală” in cadrul „The Little Genius”, lucrând cu copii cu vârste cuprinse între 5 si 13 ani.

“Cred foarte mult în puterea educaţiei nonformale. Întâlnirile şi experienţele pe care le avem ne formează ca oameni. Prin aritmetica mentala reusesc sa ma apropii de copii si sa le cresc increderea in fortele proprii, învăţându-i să înveţe, dar şi să se joace, prin folosirea creativităţii şi a imaginaţiei. Arta şi cunoaşterea academică pot fi îmbinate armonios, iar jocul ar trebui să rămână, la orice vârstă, modalitatea prin care descoperim şi ne descoperim.”

Lavinia este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

Raluca Rotaru este profesor de romana si engleza

Raluca sau “Teacher”, cum ii spun elevii, este absolventa a Facultatii de Litere, a Facultatii de Drept si are doua mastere, unul in Bioetica si celalalt in Stiinte Penale. Raluca este fondatoarea “Successful Minds”, centru de pregatire Cambridge recunoscut de British Council in cadrul programului Addvantage si totodata partener Neuron English si Jolly Phonics, fiind singurul centru din Romania care ofera toate aceste metode, utilizate spre beneficiul elevilor. Cu o experienta de 17 ani in educatie, metoda de predare a limbii engleze utilizata de Raluca este cea a aplicarii principiului eclectismului-gasirea metodei potrivite pentru fiecare elev, motivand si ajutand elevul sa devina independent si inspirandu-l sa invete. Motto-ul Raluca-i este “Descopera ce iti place, transforma in pasiune si atingeti adevaratul potential!”

Raluca este mentor KGA din anul 2017.

Gabriel Esanu este profesor de sah, Maestru FIDE, jurnalist

Gabriel este absolvent de jurnalism, cu experienta de peste 13 ani in presa scrisa, online si TV si de 20 de ani petrecuti printre cele 64 de campuri impartite in alb si negru, care i-au adus si categoria de Maestru FIDE. De cativa ani a ales sa impartaseasca si copiilor pasiunea lui pentru sah, considerand ca sahul este un “sport al mintii” perfect pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor, datorita modului in care imbina creativitatea si disciplina. Gabriel este mentor KGA din anul 2017.

Corina Anastasescu este profesoara de muzica, pedagog muzical, formator in psihopedagogia excelentei prin metoda prof. dr. Florian Colceag (formare de 4 ani), Director educational Kogaion Gifted Academy.

Corina este absolventă a Colegiului de Muzică si Pedagogie cu specializare educator muzical şi profesor de muzica, fiind de asemenea licentiaţă în Pedagogia Muzicii din cadrul Universitatii de Stat “Alecu Russo”.

Corina crede ca lumea modernă, prin diversitatea ei complexă, ne copleşeşte, ne ţine atat captivi incat omitem sa mai traim viata prin esenta ei. COPIII insa sunt cei care îi dau adevăratul sens. Ei sunt cei care ne arată simplitatea şi naturaleţea lucrurilor, ne provoacă să găsim noi căi în a le fi alături în marea călătorie a cunoaşterii lumii şi a propriei cunoaşteri. Iar MUZICA este una din cele mai frumoase si mai complexe modalitati de a-i insoti in acest demers.

Corina este mentor permanent Kogaion Gifted Academy din anul 2014.

Rodica Efros este psihopedagog, formator in psihopedagogia excelentei metoda prof. dr. Florian Colceag, cu o experienta de peste 20 de ani in pedagogie primara si prescolara si in management educational.

Rodica este absolventa a Facultatii de Filosofie, specializare psiho-pedagogie, Trainer in Managementul resurselor umane, fiind specialist in dezvoltarea si implementarea de programe educationale pentru adulti si copii.

OBIECTIVE AFTERSCHOOL

Programul se adreseaza copiilor din clasele 0 – IV si pleaca de la premisa ca fiecare copil este unic, inzestrat cu anumite abilitati pe care noi ca mentori si dvs. ca parinti avem datoria sa le descoperim si sa ii ajutam sa le dezvolte.

Obiectivele programului de after-school:

 • Cultivarea abilităților de autonomie și autogestionare (învățare, decizie, relații)
 • Dezvoltarea atitudinilor de autocontrol și auto motivare pentru a realiza cu responsabilitate sarcinile și responsabilitățile
 • Cultivarea comportamentelor sociale adecvate
 • Identificarea abilităților native
 • Deschiderea orizontului de cunoaștere în diverse domenii, prin asigurarea unei curricule de enrichment specifică fiecărei vârste, vizată de prof dr. Florian Colceag.

ACTIVITĂȚI AFTERSCHOOL KOGAION

STRUCTURA PROGRAM AFTERSCHOOL KOGAION

O zi include:

Pentru program normal de afterschool – desfasurat de luni pana vineri, in intervalul orar 11.00 – 18.30. 

 • Servirea mesei (1 h / zi)
 • Activitati pentru rezolvarea cerintelor scolare; include asigurarea suportului pentru temele de școală, lucru individual de înțelegere și aprofundare, autoverificarea temelor împreună cu învățătoarea, transfer de bune practici între colegi (2h / zi)
 • Activitati recreative și de socializare indoor și outdoor: ieșiri zilnice în parcul Herestrau și/sau jocuri de relaționare în spații dedicate (Ludotecă și Sala pentru mișcare), in functie de vreme (1 h / zi)
 • Activitati curricula de enrichment – de explorare a domeniilor de cunoaștere: Exploratorium Lingvistică, Exploratorium Matematică, Exploratorium Arte, Exploratorium Arta spectacolului, Exploratorium Muzică și Mișcare, Exploratorium Life Skills (1 h / zi)
 • Activitati curricula de enrichment – opționale, intensive, de aprofundare: Feuerstein, Robotică, Electronică, Tehnică și Tehnologie, Științe, Fotografie și Colaj, Aritmetică Mentală Japoneză, Fotografie, Prelucrare imagine Photoshop, Automatizare și Inovare, Înot  Pentru aceste activități va rugam consultati orarele clasei care va intereseaza (1 – 1,5h / zi)

Alte activități desfășurate pe parcursul anului școlar:

 • Activitațile comunității Kogaion ce constau în: ședințe săptămânale ale copiilor, serbarea zilelor de naștere, excursii de o zi în natură (picnic, ieșiri cu role, biciclete, trotinete, întreceri sportive, distracție în parcul Herestrău), petreceri de sărbători și tematice, activități de voluntariat (pregatirea mesei, aranjarea și îngrijirea spațiului), plantarea și îngrijirea plantelor, excursii de conectare cu natura, „Ora mea” – momentul magic al săptămânii
 • Activități socio-culturale ce constau în evenimente culturale cu personalități din cele mai diverse domenii ale vieții, vizite la muzee, teatre, cinema, bibliotecă, parcuri sau grădini, centre de cercetare, ateliere meșteșugărești
 • Activitați experiențiale: lucrul pe proiecte; folosirea de informații enciclopedice în găsirea de soluții concrete pentru rezolvarea unor situații date sau în dezvoltarea experiențelor proprii
 • Activitați cu familia: întâlniri de feedback cu părinții privind progresul copilului, workshop-uri susținute de mentorii Kogaion, de părinți sau de invitați

Pentru program lung Before and Afterschool – desfasurat de luni pana vineri, in intervalul orar 8.00 – 18.30 si include pe langa activitatile de la Programul normal, activitati de Scoala online, astfel:

 • 8.00-11.00 – Activitati de scoala on-line – Asigurarea spațiului și echipamentelor pentru desfășurarea orelor online, asigurarea suportului tehnic necesar, asigurarea legăturii cu școala și învătătoarea pentru preluarea temelor. Se organizeaza la cerere si in functie de contextul scolar si decizia autoritatilor de la acel moment.

Descarca programul complet
si orarul activitatilor

LOCATIE SI DOTARI AFTERSCHOOL KOGAION

Bucuresti, sediul Kogaion Gifted Academy

Locul de desfasurare a activitatilor este situat in Bucuresti, Soseaua Nordului nr. 94F, Sector 1, intr-o zona linistita, la numai 50 de metri de Parcul Herestrau. Imobilul dispune de o curte interioara in suprafata de 200 mp si 11 spatii de desfasurare a activitatilor, spatioase si luminoase, desfasurate pe o suprafata de 450 mp, din care:

 • un Laborator de IT dotat cu un videoproiector si 16 laptop-uri
 • un Laborator de Stiinte, dotat cu o tabla inteligenta si material didactic specific pentru disciplinele Fizica, Chimie, Corpul uman, Pictura
 • un Laborator de Inteligenta muzicala dotat cu un videoproiector si peste 80 de instrumente muzicale si de percutie
 • un Laborator de Electronică
 • Sala de Arta spectacolului si Dans dotata cu videoproiector, microfon, boxe
 • Sala de Arte martiale dotata cu saltele si materiale specifice
 • Ludoteca, in curs de amenajare, ce urmeaza a fi dotata cu videoproiector si peste 400 de volume de carti si jocuri specifice pentru copii
 • 4 Sali de clasa pentru desfasurarea activitatilor ce tin de curricula scolara, din care una dotata corespunzator pentru Clasa pregatitoare
 • o sala de servire a mesei.

Dotarile si materialul didactic pus la dispozitie sustin o educatie de calitate si o dezvoltare experientiala a fiecarui copil.

PRET PACHET EDUCATIONAL

PRET

– program lung 08.00-18.00 – 1.950 lei / luna servicii educationale + masa (parintii aduc copilul dimineata si il iau seara)

– program normal 11.00-18.00 – 1.600 lei / luna servicii educationale, la care se adauga masa si transport 

Pretul include:

 • serviciile aferente asigurarii suportului educational pentru scoala online (doar pentru programul lung), serviciile aferente activitatilor pentru rezolvarea cerintelor scolare, activitatile recreative, activitatile din curricula de enrichment exploratorii si unele activitati extracurriculare anuale.

Pretul nu include:

 • activitatile din curricula de enrichment optionale, intensive
 • Intrarile la muzee si diferite institutii de cultura, precum si transportul in afara Bucurestiului
 • costul mesei
 • costul transportului pentru scolile aflate in proximitatea sediului nostru (numai pentru programul normal)

MASA

Pretul mesei este de 16 lei/zi, include masa de pranz si o gustare si se achita separat de pachetul educational.

Masa de pranz este oferita in sistem de catering de firma Happy Food.

Gustarea este formata din fructe si legume crude, seminte crude, fructe uscate, batoane de cereale, prajituri de casa.

TRANSPORT

Transportul se poate asigura la cerere, separat de pachetul educational si se calculeaza in functie numarul de km parcursi de la scoala pana la sediul Kogaion Gifted Academy. Optiunea se face la inscriere. Cererile vor fi discutate individual, in functie de nevoile fiecarui copil in parte.

Pentru scolile aflate in proximitatea sediului nostru, costul transportului este de aproximativ 300 lei/luna: Liceul Jean Monet, Pia Bratianu, Scoala 10 (sau Maria Rosetti), Liceul Alexandru Vlahuta, Scoala Waldorf, Scoala Herastrau, Scoala nr. 7, Liceul Nicolae Iorga. Daca este o alta scoala, contacteaza-ne.

GALERIE FOTO

Pentru inscrierea in programul Kogaion Self Mastery completeaza formularul de inscriere

Program academic gifted education dupa scoala, adresat copiilor din clasele 0 – IV, desfasuta de luni pana vineri, in intervalul orara 11:30-18.00.

Alte programe Kogaion Gifted Academy