Diana Antoci

Diana Antoci, Fondator si CEO Kogaion Gifted Academy

Sunt, inainte de toate, mama a unei fetite de aproape 12 ani. Drumul cautarii de sine si raspunsul la intrebarea „Cine sunt eu?” este ceea ce m-a calauzit pana acum in viata. Am lucrat pentru mai bine de 15 ani in domeniul economic, al consultantei financiare si de business, experienta care m-a ajutat mult in proiectele construite in prezent. In paralel am dezvoltat site-ul www.alimentatienaturala.ro, site de informatie in domeniul alimentatiei naturale, neprocesate termic.

Domeniul educatiei m-a fascinat inca de cand eram in liceu si cred ca fara autocunoastere nu exista cale de a da mai departe cunoastere.

Fiind constienta ca educatia este un proces ce se deruleaza pe parcursul intregii vieti, precum si de importanta rolului pe care o are educatia in primii ani de viata, proiectul Kogaion Self Academy (fost Kogaion Gifted Academy) a venit ca o continuare fireasca, constituindu-se in prima academie de cunoastere si inteligenta integrata si complexa din Romania. Proiect de cercetare gifted education unic in Romania, Kogaion Self Academy, fondat in noiembrie 2014, vizeaza dezvoltarea unui curriculum integrat si individualizat, tinand cont de etapele de dezvoltare ale fiecarui copil.

Pentru a veni in intampinarea copiilor care nu pot participa la Kogaion Self Academy, in anul 2016 am lansat in premiera programul intensiv de enrichment bazat pe un curriculum integrat – Kogaion Intensive Academy si programul intensiv de enrichment bazat pe un curriculum individualizat – Kogaion Movie Mastery.

Traseul educational firesc pe care fiecare parinte il doreste pentru copilul sau este acela al identificarii si dezvoltarii darurilor native sau cultivate, prin parcurgerea unor experiente de viata autentice, cu scopul de a dezvolta o personalitate puternica si independenta a adultului de mai tarziu. Acest deziderat nu este asigurat de curriculum traditional, in timpul alocat in scoala.

Credem ca actul educatiei este mult mai mult decat folosirea complexului existential numit OM in procesul de memorare-redare a unor informatii. Confirmarea si depasirea propriilor limite pe calea cunoasterii nu poate fi realizata decat parcurgand experiential situatii concrete de viata care sa valideze increderea in fortele si cunoasterea proprie.

Doresc sa multumesc prof. Florian Colceag fara de care aceste proiecte probabil isi vedeau lumina mult mai tarziu si care, prin cunoasterea, daruirea si intelepciunea dansului m-au ajutat pe de o parte sa inteleg complexitatea vietii si, pe de alta parte, sa depasesc momentele de neincredere sau cadere, firesti oricaror noi inceputuri.

Va asteptam cu drag la o incursiune unica in universul atat de fragil dar atat de puternic al sufletului omului!