Cum se formeaza increderea in etapa de varsta 9-12 ani?

Disponibilitatea de cunoastere a copiilor de 9-12 ani este recunoscuta. Daca ii ajutam sa se implice, sa caute cunoasterea si sa ramana determinati in acest sens vom reusi sa le raspundem nevoii principale pe care o au la aceste varste – aceea de a-si castiga respectul social (al colegilor, al adultilor,etc.) si a-si consolida increderea in fortele proprii.

Oferindu-le programe care sa le valorifice pasiunile si abilitatile putem sa le construim motivatia potrivita pentru a-i implica. Faptul ca sunt atrasi de anumite teme, ca le abordeaza in maniera cea mai potrivita felului propriu de a fi, elimina din start retineri si elibereaza energia necesara pentru a fi autentici si a colabora frumos.

Specializarea dobandita la aceste varste este obiectivul principal al demersului. Anume acum, prin recunoasterea competentelor dobandite pe domeniile de pasiune si sustinute de aprofundarea abilitatilor predominante (cat si integrarea celor secundare) este asigurata fundamentarea autentica a increderii in sine. Utilitatea functionalitatilor individuale manifestata prin aceste competente este definitorie.

Vezi aici programele specializate de dezvoltare si descoperire a pasiunilor, organizate la Kogaion pentru copiii de 9-12 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *