Conferinta „Ecologia informatiei: a afla, a sti, a intelege, a face”

Tehnologia aduce cu sine cantitati uriase informatii, le face accesibile si ne lasa privilegiul de a ne pierde in ele. Ea amplifica nu doar valoarea informatiei ci, mai ales, contradictiile generate de procesarea acesteia.

Nu de putine ori ne intalnim cu opinii diferite (uneori total contradictorii) pe acelasi subiect. Pertinenta lor este argumentata cu date stiintifice (sau nu), se naste din surse valide (sau nu) si toate au pretentia sa le credem, pentru ca sigur asa este!

ecologia informatiei

Articole de parenting, cercetari psihologice, descoperiri medicale si tehnologice (ca sa nu mai pomenim de stiintele cognitivitatii si alte domenii sintetice destul de noi) – toate vin sa ne anunte ca solutiile miraculoase sunt si e nevoie doar sa le preluam si … sa le incercam.

In aceste conditii este de inteles dificultatea parintilor de a-si gasi surse de inspiratie credibile, care sa-i ajute sa se orienteze si sa-i sprijine in complicata meserie de a fi parinte bun de copii altfel. 

Indiferent de ceea ce citim si descoperim, e bine sa nu uitam ca suntem diferiti: uniti de aceleasi principii de functionare, dar diferiti.

Ar fi util sa cunoastem si sa intelegem aceste principii, chiar daca de cele mai multe ori recunoasterea lor este complicata si este nevoie sa fie citita printre randuri. Problema este ca am fost educati sa cautam pastila pentru orice, care sa functioneaze rapid, eficient si, de dorit – fara durere! Nu ne-au indemnat sa gandim, sa intelegem, sa simtim.

 

Este mare nevoie sa invatam, sa ne informam si apoi  sa ne luam timp pentru a reflecta asupra celor aflate, sa punem in balanta valorile si principiile proprii cu cele intuite in noile descoperiri. De cele mai multe ori aceasta strategie functioneaza fara gres.

 

Ecologia informatiei la asta se refera: la capacitatea noastra de discernamant, la dezvoltarea bunului simt si la antrenarea abilitatii de a intui si recunoaste firescul.  

 

Ecologia informatiei are in vedere atitudinea calculata si grijulie fata de tot ce citim si tot ce transmitem mai departe; fata de formularea si exrpimarea propriilor idei si argumentarea lor.

Ecologia informatiei se refera si la capacitatea noastra de a anticipa efectele pe care le poate produce o informatie, la responsabilitatea pentru a ne construi o parere nu doar documentata ci si trecuta prin filtrul propriu al intelegerii si simtirii. Gandirea critica poate face minuni!

CONFERINTA "ECOLOGIA INFORMATIEI"

Asadar va invitam sambata, 20 ianuarie 2018, intre orele 10:00 – 11:30, la o intalnire cu prof. dr. Florian Colceag, unde vom discuta despre ecologia informatiei, mai exact despre nevoia exercitarii liberului arbitru in cunostinta de cauza.

Vom invata sa ne informam utilizand gandirea critica, antrenandu-ne discernamantul asupra valorii celor descoperite si asumandu-ne responsabilitatea pentru consecintele deciziilor pe care le luam, caci altfel riscam sa ne pierdem in noianul de informatii!

In cadrul acestei conferinte vom dezbate urmatoarele aspecte:

  • Tehnologiile si accesibilitatea informatiilor: oportunitati, provocari si pericole;
  • Provocarea de a fi parinte informat;
  • Bunul simt – instrument verificat pentru a prelua si implementa bune practici;
  • Liberul arbitru: gandesc si aleg sa simt in cunostinta de cauza.

SPEAKER

  • Prof. dr. Florian Colceag, expert international Gifted Education, promotor gifted education in Romania, doctor in economie, matematician, Fondator Kogaion Gifted Academy

Prof. Dr. Florian Colceag a antrenat lotul olimpic de matematica, fiind detinator al unui record mondial – 84 de medalii obtinute de elevii pe care i-a instruit la olimpiadele internationale de matematica  (din care 60 de aur). Este membru in renumite organizatii internationale, precum World Council for Gifted and Talented Children (WCGTC), European Council for High Ability (ECHA), Pacific Federation of the WCGTC, Clubul de la Roma, Australian Gifted Education (AUSTEGA). A fost desemnat personalitatea europeana a anului 2007. A fost membru in diferite echipe de cercetare, ca specialist in modelare matematica, activand si ca consultant in multiple domenii de cercetare precum biochimie, biofizica, biologie celulara, educatie, sociologie, teoria complexitatii, economie, in cadrul Institutului European de Integrare si a Centrului pentru Studii Complexe. Prof. Colceag  este mentor permanent in programele Kogaion Gifted Academy. Este specialist in dezvoltarea de curicule in diferite sisteme de educatie, in modelare economica, sustenabilitate, dezvoltare, globalizare.

Acum si LIVE!

Completeaza formularul de inscriere pentru a avea acces la workshop-uri si din fata calculatorului.

CAND?

Sambata, 20 ianuarie 2018, in intervalul orar 10.00 – 11.30.

UNDE?

In Bucuresti, la Sediul Kogaion Gifted Academy: Sos. Nordului, nr. 94F

Vezi pe harta

PRET

Pret/ participant – 120 lei

Participare LIVE – 120 lei

INSCRIERE

Pentru inscrierea la conferinta sustinuta de prof. dr. Florian Colceag completeaza acest formular.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *