Kogaion Gifted Children

IMPREUNA DAM VALOARE TALENTULUI COPIILOR NOSTRI

Kogaion Gifted Children este un program academic de constientizare si valorizare a potentialelor creative inalte ale copiilor gifted, de sustinere si incurajare a parintilor acestora.

Pe parcursul celor 7 zile petrecute impreuna vom stimula gandirea creativa a copiilor si spiritul lor de colaborare, insotindu-i pe un parcurs ce ii va conduce atat la realizarea unui proiect comun de combatere a crizelor mediului inconjurator, cat si la descoperirea celor mai bune metode pentru gestionarea si dezvoltarea potențialului lor cel mai înalt.

Prezenta celor 8 mentori specializati in diverse domenii ale cunoasterii, cu pregatire psiho-pedagogica si formare in metoda pedagogiei de excelenta a prof. Dr. Florian Colceag ii va ajuta sa inceapa o calatorie de intelegere a propriei persoane in raport cu capacitatile lor ridicate, cu ceilalti si cu mediul inconjurator. Este un parcurs de imbogatire care incepe in tabara, prin aprinderea unei scantei ce va continua sa creasca pe tot parcursul dezvoltarii si evolutiei copilului.

In acest sens, familia este o parte decisiva a acestui parcurs, motiv pentru care tabara se adreseaza si parintilor, care vor descoperi cum sa-si ajute copiii cu potential inalt pe calea dezvoltarii fizice, mentale si emotionale.

Kogaion Gifted Children va avea loc în perioada 29 iunie – 5 iulie 2019 la Moieciu de Sus.

In acest videoclip, prof. dr. Florian Colceag ne spune ce inseamna sa fii „copil cu potential inalt” si care este rolul Kogaion Kogaion Gifted Academy in constientizarea si valorizarea acestor potentiale.

Grupa de varsta:7-12 ani

Perioada: 29 iunie – 5 iulie 2019

Locatie: Moieciu de Sus

Participanti: copii cu potential inalt si parintii acestora

Mentori: 7  specialisti si psihopedagogi

Activitati: 50 de ateliere de dezvoltare personala, parenting si enrichment

ECHIPA EDUCATIONALA

Echipa educationala este cuprinsa din 8 specialisti din diverse domenii ale cunoasterii si intre 1 si 3 voluntari.

Florian Colceag este o personalitate complexa, expert international in Gifted Education, specializare la University of Utah, SUA, promotor gifted education in Romania, doctor in economie, matematician, detinator al recordului mondial cu 84 de medalii la olimpiadele internationale de matematica obtinute de elevii pe care i-a instruit (din care 60 de aur), membru in renumite organizatii internationale: World Council for Gifted and Talented Children (WCGTC), European Council for High Ability (ECHA), Pacific Federation of the WCGTC, Clubul de la Roma, Australian Gifted Education (AUSTEGA).

Desemnat personalitatea europeana a anului 2007, a fost si continua sa fie membru in diferite echipe de cercetare la nivel national si international, ca specialist in modelare matematica si consultant in multiple domenii de cercetare precum: biochimie, biofizica, biologie celulara, educatie, sociologie, teoria complexitatii, economie, dezvoltarea de curicule gifted education in diferite sisteme de educatie, sustenabilitate, dezvoltare, globalizare.

Este fondator si mentor permanent Kogaion Gifted Academy.

Ana Maria Moaga este psihoterapeut in psihoterapia centrata pe persoana lucrand cu problematici privind copilul, adultul, cuplul si grupul de peste 15 ani.

Ana este licentiata in Psihologie-Sociologie, specialist in Psihologia Muncii, Transporturilor si Serviciilor, Formator national, Manager de proiect, Mediator scolar, cu definitivat in invatamant, formator judetean pe aria curiculara “Consiliere si orientare scolara”, cu multiple specializari in domeniu.

Ana este psihoterapeut la SCPP Moaga si Asociatii Psiho-Lifestyle Rogers I Ana, fondatoarea programului experimental de dezvoltare personala si alfabetizare emotionala “Calatorie in lumea emotiilor”, al carui scop este dezvoltarea abilitatilor emotionale si psiho-socio-comportamentale ale copiilor, fete si baieti, prin activitati care implica validare emotionala, reflectare, ascultare, insotire si intelegere empatica, precum si alfabetizare emotionala in grup scolar sau particular, cu ajutorul principiilor orientarii centrate pe persoana, metoda experimentala Psiho-Lifestyle Rogers I Ana.

Ana s-a alaturat echipei Kogaion Gifted Academy incepand din anul 2017.

Rodica Efros este psihopedagog, formator in psihopedagogia excelentei metoda prof. dr. Florian Colceag (formare de 3 ani), cu o experienta de peste 20 de ani in pedagogie primara si prescolara si in management educational.

Rodica este absolventa a Facultatii de Filosofie, specializare psiho-pedagogie, Trainer in Managementul resurselor umane, fiind specialist in dezvoltarea si implementarea de programe educationale pentru adulti si copii.

Rodica este mentor permanent Kogaion Gifted Academy incepand cu anul 2016.

Andra Nineta Nenciu este absolventa a Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, Master Sectia grafica, cu o experienta de peste 10 ani in pictura, concept graphic design, specialist tehnica prelucrarii imaginii cu Adobe Photoshop, design ambiental, pictura pe pereti, textile si piele, lemn, sticla, gravura, precum si in tehnici de reprezentare plastica: bazele compozitiei si analiza limbajului vizual. Este fondatorul si coordonatorul conceptului Pictam Vise.

A participat la numeroase expozitii in tara si strainatate, intre care mentionam: Expozitia de grup si expozitie personala de gravura la “Casa de cultura Friedrich Schiller”, Bucuresti, Muzeul judetean de Arta Prahova, “Ion Ionescu Quintus”, Ploiesti, Expozitie de grup la Muzeul de Istorie Bucuresti, Premiul “Suvenir de Bucuresti”, Premiul I la concursul organizat de Patriarhia Romana “Icoana din sufletul copilului”. Este membra a Galeriei DanaartGallery, Fundatia Ileana Mustatza.

Are o experienta de lunga durata cu copiii.

Nineta este mentor permanent Kogaion Gifted Academy incepand cu anul 2013.

Iulian Glita a absolvit Facultatea de Teatru si Televiziune, specializarea Artele Spectacolului din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Ca actor a jucat in numeroase piese de teatru: “Deformatii” la Teatrul Luni (2008), “Human animals”, “Obsession” la Teatrul in Culise (2013), “Kasa poporului” la Teatrul Godot (2011), “Te vei intoarce in Galapagos” la Teatrul de Comedie (2006) , “De veghe in lanul de secara” la Teatrul Mic (2004) si in filme ca: “Minunata nefericire” (2009), “Coridorul lui Statxovic” (2008), „Pumpkinhead: Ashes to Ashes / Furia monstrului 3: Tarana si cenusa” (2006).

A regizat recent spectacolul “Macbeth” cu oameni privati de libertate din penitenciarul Rahova Bucuresti la Teatru Nottara.

Iulian este mentor permanent Kogaion Gifted Academy incepand cu anul 2013.

Ionut Ciocirlan – Arhitect software, trainer Python, pasionat de robotica

Ionuț a fost dintotdeauna curios cum functioneaza lucrurile: la 4 ani desfacea primul ceas desteptator (spre nemultumirea bunicului), si un an mai tarziu reusea sa il reasambleze pe cel de-al treilea. Acum este adult si ii sunt tare dragi copiii cu sete de cunoastere, pe care isi doreste sa ii ghideze catre intelegerea universului si a potentialului lor creator. Ionuț este mentor permanent Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

OBIECTIVE

 • Dezvoltarea creativitatii si capacitatilor de colaborare ale copiilor cu potential inalt in cadrul atelierelor structurate pe domeniile artelor frumoase si a tehnologiilor
 • Constientizarea parintilor asupra importantei educatiei copiilor cu potential inalt, bazate pe valori universale si sustinerea acestora in procesul educatiei propriilor copii
 • Incurajarea adoptarii unui mod de viata constient, bazat pe auto-cultivare, cunoastere si altruism
 • Construirea unei experiente de viata prin valorificarea si explorarea inteligentelor specifice varstelor: inteligenta inter si intra personala, inteligenta de mediu, inteligenta integrativa, inteligenta existentiala si inteligenta estetica, precum si prin constientizarea si valorizarea potentialelor creative inalte ale copiilor gifted
 • Deschiderea orizonturilor cunoasterii si enrichment
 • Observarea si descoperirea inteligentei si patternuri-lor naturii prin raportare la patternuri-le umane: “Eu in Natura si Natura Mea”
 • Descoperirea mecanismelor de autocontrol si colaborare; dezvoltarea si consolidarea increderii si stimei de sine; eliminarea blocajelor de exprimare in plan fizic, mental, psihic, emotional

STRUCTURA PROGRAM

Programul cuprinde:

 • 7 zile program intensiv de constientizare si valorizare a potentialelor creative inalte ale copiilor gifted, de sustinere si incurajare a parintilor
 • grupa de varsta: 7-12 ani
 • are la baza un curriculum de enrichment integrat, respectand principiile gifted education
 • 7 mentori specializati in diverse domenii ale cunoasterii, cu pregatire psiho-pedagogica si formare in metoda pedagogiei de excelenta a prof. Dr. Florian Colceag
 • Cuprinde 67 de ateliere de dezvoltare personala, parenting si enrichment
  • 8 ateliere cu prof. dr. Florian Colceag
  • 4 ateliere cu psihopedagog Rodica Efros
  • 10 ateliere cu psiholog Ana Maria Moaga
  • 12 ateliere cu artist plastic Andra Nenciu
  • 12 ateliere cu trainer programare Ionut Ciocirlan
  • 20 ateliere cu actorul si regizorul Iulian Glita
  • Cina in natura si Foc de tabara
  • Moment artistic surpriza oferit de copii parintilor
  • Prezentare lucrari ateliere Arhitectura

Descarca programul complet

Descopera activitatile zilnice, atelierele copiilor, conferintele partintilor, precum si altelierele parinte-copil.

LOCATIE TABARA

“Pensiunea Nicoleta” (3 stele), Moeciu de Sus

Pensiunea este localizata la poalele muntilor Bucegi, la 45 km. de Brasov, la 3 km. de intrarea in Parcul National Piatra Craiului.

Meniul este prestabilit in 2 variante, una traditionala si una vegetariana si este atasat documentelor de inscriere. Mancarea se gateste in bucataria proprie a restaurantului, majoritatea ingredientelor fiind din gospodaria proprie.

PRET TABARA

Pret / participant (copil sau parinte):

– 425 Eur servicii educationale + 840 lei pensiune completa / persoana (copil sau parinte), platibili conform procedurii de inscriere descrise in continuare.

REDUCERI

 • 10% / participant pentru PLATA INTEGRALA in 5 zile de la inscriere
 • 5% pentru fiecare nou prieten inscris
 • 10% pentru al doilea frate/sora, mama/tata

Pretul include:

 • 7 zile cazare si pensiune completa cu 3 mese / zi si o gustare
 • cursurile de parenting, dezvoltare personala si enrichment sustinute de mentori
 • filmarile de la atelierele de parenting cu prof. Florian Colceag si toate materialele de curs
 • pozele realizate pe parcursul programului, precum si filmarea de la “Carnaval” si Spectacol
 • toate creatiile realizate pe parcursul taberei

Pretul nu include:

 • Evaluari psihoaptitudinale pentru copii cu prof. dr. Florian Colceag – 250 lei/pers./30 min. Programarile se fac in tabara, nu anterior.
 • Sedinte individuale cu d-na psiholog Ana Maria Moaga – 150 lei/h

Transportul se asigura individual, de fiecare familie in parte.

Pentru inscrierea in tabara Kogaion Gifted Children completeaza formularul de inscriere

Program academic de constientizare si valorizare a potentialelor creative inalte ale copiilor gifted, de sustinere si incurajare a parintilor, desfasurat in perioada 29 iunie – 5 iulie 2019, la Moieciu de Sus.

Mai multe programe pentru copii de 7 - 13 ani

Aboneaza-te la newsletter

daca vrei sa fii informat despre taberele, cursurile, conferintele, atelierele sau intalnirile organizate de noi.

[mc4wp_form id="2745"]