Kogaion Enrichment Academy
Kogaion Enrichment Academy

EU, PRIETENII MEI, LUMEA MEA: O CALATORIE SPRE VIITOR, COLABORARE SI DEZVOLTARE PERSONALA

Lumea din jurul nostru se schimba din ce in ce mai repede, iar cultura si educatia nu fac exceptie de la această regula. Pentru echipa Kogaion, al carui scop este descoperirea si cultivarea talentelor native ale copiilor, este esential sa revizuiasca, sa eficientizeze si sa imbunatateasca constant oferta de cursuri si programe. 

Astfel a luat nastere, incepand cu anul scolar 2018-2019, Kogaion Enrichment Academy: un program complet si cuprinzator, specific perioadei de invatare intre 6 si 9 ani, format din 6 ateliere de enrichment conduse de mentori specializati in diverse domenii ale cunoasterii si de 2 directori educationali instruiti, timp de patru ani, in psihopedagogia excelentei prin metoda fundamentata de prof. dr. Florian Colceag.

Echipa noastra, unica in felul ei, va insoti copiii în aceasta calatorie care se axeaza asupra capitalului inter- si intra- personal al fiecarui copil, unde cele 6 cursuri exploreaza exact aceasta osmoza continua intre propriul sineceilalti si mediul inconjurator.

Asa cum v-am obisnuit, mentorii Kogaion vor oferi parintilor, la cerere, feedback cu privire la copiii lor, pentru a construi impreuna urmatoarele etape educationale individualizate.

Cursurile programului Kogaion Enrichment Academy sunt disponibile luni, miercuri si vineri, intre orele 15.00 – 17.00.

Grupa de varsta:6-9 ani

Perioada:pe parcursul anului scolar,

luni, miercuri, vineri, orele 15.00 – 17.00

Locatie: Bucuresti, sediul Kogaion Gifted Academy

Participanti:15 copii/grupa

Mentori: 12  specialisti si psihopedagogi

Activitati: 6 ateliere de enrichment

si descoperire a potentialelor proprii

ECHIPA EDUCATIONALA

Echipa educationala este cuprinsa din 10 mentori specializati in diverse domenii ale cunoasterii, cu pregatire psiho-pedagogica si 2 directori educationali, formatori in psihopedagogia excelentei prin metoda fundamentata de prof. dr. Florian Colceag (formare 4 ani).

Florian Colceag este o personalitate complexa, expert international in Gifted Education, specializare la University of Utah, SUA, promotor gifted education in Romania, doctor in economie, matematician, detinator al recordului mondial cu 84 de medalii la olimpiadele internationale de matematica obtinute de elevii pe care i-a instruit (din care 60 de aur), membru in renumite organizatii internationale: World Council for Gifted and Talented Children (WCGTC), European Council for High Ability (ECHA), Pacific Federation of the WCGTC, Clubul de la Roma, Australian Gifted Education (AUSTEGA).

Desemnat personalitatea europeana a anului 2007, a fost si continua sa fie membru in diferite echipe de cercetare la nivel national si international, ca specialist in modelare matematica si consultant in multiple domenii de cercetare precum: biochimie, biofizica, biologie celulara, educatie, sociologie, teoria complexitatii, economie, dezvoltarea de curicule gifted education in diferite sisteme de educatie, sustenabilitate, dezvoltare, globalizare.

Este fondator si mentor permanent Kogaion Gifted Academy.

Rodica Efros este psihopedagog, formator in psihopedagogia excelentei metoda prof. dr. Florian Colceag (formare de 3 ani), cu o experienta de peste 20 de ani in pedagogie primara si prescolara si in management educational.

Rodica este absolventa a Facultatii de Filosofie, specializare psiho-pedagogie, Trainer in Managementul resurselor umane, fiind specialist in dezvoltarea si implementarea de programe educationale pentru adulti si copii.

Rodica este mentor permanent Kogaion Gifted Academy incepand cu anul 2016.

Corina Anastasescu este profesoara de muzica, pedagog muzical, formator in psihopedagogia excelentei prin metoda prof. dr. Florian Colceag (formare de 4 ani), Director educational Kogaion Gifted Academy.

Corina este absolventă a Colegiului de Muzică si Pedagogie cu specializare educator muzical şi profesor de muzica, fiind de asemenea licentiaţă în Pedagogia Muzicii din cadrul Universitatii de Stat “Alecu Russo”.

Corina crede ca lumea modernă, prin diversitatea ei complexă, ne copleşeşte, ne ţine atat captivi incat omitem sa mai traim viata prin esenta ei. COPIII insa sunt cei care îi dau adevăratul sens. Ei sunt cei care ne arată simplitatea şi naturaleţea lucrurilor, ne provoacă să găsim noi căi în a le fi alături în marea călătorie a cunoaşterii lumii şi a propriei cunoaşteri. Iar MUZICA este una din cele mai frumoase si mai complexe modalitati de a-i insoti in acest demers.

Corina este mentor permanent Kogaion Gifted Academy din anul 2014.

Andra Nineta Nenciu este absolventa a Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, Master Sectia grafica, cu o experienta de peste 10 ani in pictura, concept graphic design, specialist tehnica prelucrarii imaginii cu Adobe Photoshop, design ambiental, pictura pe pereti, textile si piele, lemn, sticla, gravura, precum si in tehnici de reprezentare plastica: bazele compozitiei si analiza limbajului vizual. Este fondatorul si coordonatorul conceptului Pictam Vise.

A participat la numeroase expozitii in tara si strainatate, intre care mentionam: Expozitia de grup si expozitie personala de gravura la “Casa de cultura Friedrich Schiller”, Bucuresti, Muzeul judetean de Arta Prahova, “Ion Ionescu Quintus”, Ploiesti, Expozitie de grup la Muzeul de Istorie Bucuresti, Premiul “Suvenir de Bucuresti”, Premiul I la concursul organizat de Patriarhia Romana “Icoana din sufletul copilului”. Este membra a Galeriei DanaartGallery, Fundatia Ileana Mustatza.

Are o experienta de lunga durata cu copiii.

Nineta este mentor permanent Kogaion Gifted Academy incepand cu anul 2013.

Iulian Glita a absolvit Facultatea de Teatru si Televiziune, specializarea Artele Spectacolului din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Ca actor a jucat in numeroase piese de teatru: “Deformatii” la Teatrul Luni (2008), “Human animals”, “Obsession” la Teatrul in Culise (2013), “Kasa poporului” la Teatrul Godot (2011), “Te vei intoarce in Galapagos” la Teatrul de Comedie (2006) , “De veghe in lanul de secara” la Teatrul Mic (2004) si in filme ca: “Minunata nefericire” (2009), “Coridorul lui Statxovic” (2008), „Pumpkinhead: Ashes to Ashes / Furia monstrului 3: Tarana si cenusa” (2006).

A regizat recent spectacolul “Macbeth” cu oameni privati de libertate din penitenciarul Rahova Bucuresti la Teatru Nottara.

Iulian este mentor permanent Kogaion Gifted Academy incepand cu anul 2013.

Georgiana Vasile este psiholog si fotograf.

Georgiana este absolventa a Liceului Pedagogic si a Facultatii de Psihologie-Sociologie.

Activitatile cu copiii au inceput pentru Georgiana in primul an de facultate prin diverse proiecte de voluntariat, in cadrul carora a experimentat munca cu copii de diverse varste si niveluri sociale, consilierea parintilor si consilierea psihologica. Devenind mama a inteles mai bine nevoia experientiala in educarea copiilor.

Georgiana crede ca: “vibratiile inalte cresc oferind iubire, astfel poti emite siguranta si multa energie pozitiva”.

Este mentor Kogaion Gifted Academy din anul 2017.

Ioana Mocanu este Filolog, trainer Aritmetica mentala.

Ioana este absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine din București, secția de filologie arabă – filologie portugheză. Limbile și culturile străine au constituit din copilărie o pasiune puternică pentru Ioana, iar, împreună cu călătoriile, i-au deschis ochii către lumea de astăzi în diversitatea ei.

In prezent Ioana urmeaza un master in filologie araba si este trainer de „Aritmetica mentala” in cadrul „The Little Genius”, îndrumându-i pe cei mici în descoperirea tainelor aritmeticii mentale, o activitate „altfel”, distractivă, a cărei finalitate depășește hotarele fixe ale aritmeticii așa cum o înțelegem noi și tinde către dezvoltarea capacităților mentale ale copilului.

Ioana este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

Lavinia Stefania Voicu este filolog, trainer Aritmetica mentala.

Lavinia urmeaza sa isi definitiveze studiile in acest an in cadrul Facultatii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea Bucureşti. Lavinia urmează cursuri de dans de 15 ani, coordonand programe de dezvoltare şi de învăţare nonformală pentru tineri. In prezent este trainer de „Aritmetică mentală” in cadrul „The Little Genius”, lucrând cu copii cu vârste cuprinse între 5 si 13 ani.

“Cred foarte mult în puterea educaţiei nonformale. Întâlnirile şi experienţele pe care le avem ne formează ca oameni. Prin aritmetica mentala reusesc sa ma apropii de copii si sa le cresc increderea in fortele proprii, învăţându-i să înveţe, dar şi să se joace, prin folosirea creativităţii şi a imaginaţiei. Arta şi cunoaşterea academică pot fi îmbinate armonios, iar jocul ar trebui să rămână, la orice vârstă, modalitatea prin care descoperim şi ne descoperim.”

Lavinia este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

Madalina Radu este profesoara Romana – Engleza.

Madalina este absolventa a Facultatii de Litere Bucuresti, specializare Limba si literatura romana – Limba si literatura engleza, urmand apoi cursurile de Master in Comunicare Audio-vizuala in cadrul SNSPA.

Cu o experienta de 8 ani in invatamantul prescolar si primar, urmand alternativa Step by Step, Madalina este de parere ca cel mai frumos lucru este sa poti contribui la educatia unui copil.

Madalina este mentor permanent Kogaion Gifted Academy din anul 2017.

Dragos Marinescu

Dragos Marinescu este doctor in stiinte istorice, profesor de istorie, formare psiho-pedagogica.

Dragos este licentiat in istorie, specializarea Istoria Medievala a Romaniei; a absolvit un Master in Istorie la Universitatea Bucuresti Specializarea Bizantinologie si este Doctor in stiinte istorice. Profeseaza la gimnaziu si liceu de peste 17 ani.

Dragos a urmat cursuri de gandire critica si formare psiho-pedagogica, fiind organizatorul a numeroase activitati legate de educatie cu copii si profesori din tara si Uniunea Europeana.

Dragos este mentor permanent Kogaion Gifted Academy din anul 2014.

Gina Diculescu este invatatoare.

Gina are o experienta didactica de 42 de ani si o activitate susținuta pentru integrarea invatamantului romanesc in cel European (2002-2010), participand la Programul Educativ European „Comenius Socrates” inițiat de Franța, Scoala Publică „Jules Michelet”din Chateauroux, alaturi de alte școli din Europa.

Gina isi doreste sa transmita copiilor intelegerea de a absobi concepte noi, uneori abstracte si de a le organiza adecvat, astfel incat sa obtina acea fundatie necesara in viata pentru cladirea piramidei propriei vieti.

Gina este mentor Kogaion Gifted Academy din anul 2017.

Flavian Glont este student, profesionist in rezolvarea rapida a cubului Rubik.

Flavian a absolvit Colegiul National „Dinicu Golescu” cu specializarea matematica- informatica intensiv, iar acum este student la Politehnica – Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor.

Flavian a devenit cunoscut in 2015, dupa ce a castigat show-ul Romanii au Talent, fiind membru al echipei SPEEDCUBING si in 2016 cand a participat la Britain’s got Talent. Cifrele de raiting l-au clasat pe primul loc in topul celor mai cunoscuti speedcube-ri ai Planetei. Dorinta lui Flavian este de a impartasi si celorlalti copii acest sport al mintii ce dezvolta capacitatile matematice, viziunea in spatiu, memoria si dexteritatea.

Motto-ul lui este „Imposibilul este Posibil”, Flavian fiind multiplu campion national la acest sport al mintii.

Flavian este mentor colaborator Kogaion Gifted Academy din 2018.

Kogaion Enrichment Academy

OBIECTIVE

 • Deschiderea orizonturilor cunoasterii si enrichment prin explorarea inteligentelor inter si intra personale, a inteligentei integrative, inteligentei logico-matematice, inteligentei lingvistice si inteligentei estetice;
 • Descoperirea potentialelor proprii si a individualitatii prin triada: “Eu, Domeniu de cunoastere si Mentor”;
 • Descoperirea mecanismelor de autocontrol si colaborare;
 • Dezvoltarea si consolidarea increderii si a stimei de sine;
 • Eliminarea blocajelor de exprimare in plan fizic, mental, psihic, emotional.

STRUCTURA PROGRAM

Programul cuprinde:

 • 6 ateliere de enrichment, cu structura modulara:
  • Cunoastere integrata
  • Programare computerizata
  • Arta spectacolului
  • Math Exploratorium (Aritmetica mentala japoneza, Cubul rubic, Brain Games)
  • Arhitectura
  • Arte plastice si decorative
 • Feedback – parintii care doresc, pot sa primeasca la finalul anului scolar un Raport de observatie pentru copilul lor, completat de mentori, ce va cuprinde informatii ce releva inclinatia copilului catre o disciplina sau alta de studiu, aspecte comportamentale, de socializare, lucru individual si in echipa. Costul este de 50 lei pe disciplina si este calculat separat fata de pachetul educational.
 • Gustare formata din fructe si legume crude, seminte crude, fructe uscate, batoane de cereale, prajituri de casa. Costul este de 2 lei / zi si este calculat separat fata de pachetul educational.

Kogaion Enrichment Camp

Descarca programul complet

kogaion enrichment academy

LUNI

Cunoastere integrata

Atelier multidisciplinar, de deschidere a orizontului cunoasterii, bazat pe teoria complexitatii vietii, plecand de la armonia naturii in corelatie cu rolul omului pe Pamant, de la cauzalitate la logica fenomenelor si existentei.

Atelierul raspunde „De ce-ului” copiilor, curiozitatii si nevoii de cunoastere in orice domeniu.

Atelierul se desfasoara interactiv, cu ajutorul unor mijloace moderne de educatie, folosind tabla inteligenta si videoproiector.

Atelierul creeaza un bagaj informational cognitiv de calitate, copiii fiind incurajati sa puna intrebari despre lumea in care traiesc, despre natura si natura proprie.

Programare computerizata

Atelier de dezvoltare a inteligentei logico-matematice. Copiii vor invata impreuna cu mentorul sa foloseasca cu sens calculatorul, sa descifreze tainele informaticii plecand de la corelatiile lumii vii.

Zi Enrichment

(15.00-17.00)

Plata lunara

Plata/ modul I

Plata/ modul II

Plata/ modul III

Pentru inscrieri in pana la data de 10.10.2018 inclusiv, sunt valabile preturile trecute cu portocaliu.

Luni

* Cunoastere integrata

* Programare

365 lei/luna

420 lei / luna

825 lei/modul I

1.200 lei

995 lei/modul II

1.200 lei

825 lei/modul III

960 lei

Pentru mai multe informatii referitoare la reducerile acordate si la modalitatile de plata, descarca programul complet.

Copii supradotati: intre provocari si binecuvantare

MIERCURI

Arta spectacolului

Atelier multidisciplinar, in care copiii invata sa se exprime in public, sa isi gestioneze emotiile, sa isi exprime sentimentele, sa inteleaga limbajul non-verbal si paraverbal si expresivitatea propriului corp.

Copiii invata rolul comunicarii in viata noastra, respectul de sine si pentru ceilalti, isi imbunatatesc dictia si miscarea scenica, creionand scurte scenete de improvizatie. Totodata exploreaza noi forme de exprimare artistica ale diverselor civilizatii.

Math exploratorium

Aritmetica mentala japoneza, Cubul rubic, Brain Games

 

Atelier multidisciplinar care urmareste deschiderea orizontului de cunoastere din 3 perspective diferite ale aceluiasi tip de inteligenta: inteligenta logico-matematica.

Sunt ateliere de invatare experientiala a matematicii prin mijloace noi de predare, folosind jocuri si mijloace la indemana copiilor.

Copiii descopera placerea de a invata calculul mental rapid prin metoda abacului, exploreaza simetriile si gandirea logica la Cubul rubic si isi dezvolta logica matematica, gandirea in spatiu si perspicacitatea la atelierul de Brain Games. Copiii isi exprima liber ideile si isi descopera noi pasiuni, parcurgand etapa cu etapa diferite directii de cunoastere.

Zi Enrichment

(15.00-17.00)

Plata lunara

Plata/ modul I

Plata/ modul II

Plata/ modul III

Pentru inscrieri in pana la data de 10.10.2018 inclusiv, sunt valabile preturile trecute cu portocaliu.

Miercuri

* Arta spectacolului

* Math Exploratorium

295 lei/luna

350 lei / luna

685 lei/modul I

1.000 lei

850 lei/modul II

1.000 lei

685 lei/modul III

800 lei

Pentru mai multe informatii referitoare la reducerile acordate si la modalitatile de plata, descarca programul complet.

kogaion enrichment academy

VINERI

Arhitectura

 

Atelier de deschidere a orizontului de cunoastere din perspectiva culturala, istorica si geografica, in cadrul caruia copiii invata modul in care s-a dezvoltat arhitectura cladirilor, elementele de legatura si corelative ale celor 2 dimensiuni 2D-3D si vor pune bazele, in echipa, ale orasului Kogaion.

Arte plastice si decorative

 

Atelier multidisciplinar, care urmareste deschiderea orizontului de cunoastere din 2 perspective diferite ale aceluiasi tip de inteligenta: inteligenta estetica.

Copiii se descopera pe sine prin multiple modalitati de exprimare:

 • la Pictura exploreaza noi texturi si suporturi: sticla, textil, lemn, panza;
 • la Modelaj vor explora dimensiunea 3D prin rapoartare la forme geometrice diverse si vor invata proportiile.

Este un atelier in care copiii intra in armonie cu propria viata, isi dezvoltaa creativitatea si imaginatia, isi exprima ideile si pasiunile prin arta, prin frumos, prin armonie.

Zi Enrichment

(15.00-17.00)

Plata lunara

Plata/ modul I

Plata/ modul II

Plata/ modul III

Pentru inscrieri in pana la data de 10.10.2018 inclusiv, sunt valabile preturile trecute cu portocaliu.

Vineri

* Arhitectura

* Arte plastice si decorative

295 lei/luna

350 lei / luna

685 lei/modul I

1.000 lei

850 lei/modul II

1.000 lei

685 lei/modul III

800 lei

Pentru mai multe informatii referitoare la reducerile acordate si la modalitatile de plata, descarca programul complet.

Zi Enrichment

(15.00-17.00)

Plata lunara

Plata/ modul I

Plata/ modul II

Plata/ modul III

Pentru inscrieri in pana la data de 10.10.2018 inclusiv, sunt valabile preturile trecute cu portocaliu.

Luni

* Cunoastere integrata

* Programare

365 lei/luna

420 lei / luna

825 lei/modul I

1.200 lei

995 lei/modul II

1.200 lei

825 lei/modul III

960 lei

295 lei/luna

350 lei / luna

685 lei/modul I

1.000 lei

850 lei/modul II

1.000 lei

685 lei/modul III

800 lei

Miercuri

* Arta spectacolului

* Math Exploratorium

Vineri

* Arhitectura

* Arte plastice si decorative

Pretul nu include:

 • transportul
 • masa servita
 • intrarile la diferitele obiective culturale desfasurate pe parcursul anului, in Bucuresti sau in tara.

Pentru copiii care nu doresc participarea la evenimentele anuntate, nu se asigura supraveghere in cadrul Kogaion Gifted Academy si nu se returneaza contravaloarea sesiunilor respective, acestea facand parte integranta din program.

 

MODALITATI DE PLATA:

 • plata lunara – achitata in 8 transe egale; prima constituie taxa de inscriere si se deduce din ultima transa contractuala si urmatoarele incep cu 1.10.2017, in baza facturii emise in prealabil de Prestator pentru luna in curs
 • plata / modul – se achita in 2 transe: 30% la inscriere si 70% inainte de inceperea modulului

ALTE REDUCERI APLICATE:

 • 10% pentru frati si daca te inscrii cu un prieten, valabil pentru amandoi

______

Toate reducerile se aplica la pretul integral / an scolar. Indiferent de modalitatea de plata aleasa, contravaloarea a 4 sesiuni este considerata taxa de inscriere care se deduce din ultima luna contractuala si nu se recupereaza daca copilul este retras pe parcursul anului scolar. Orice alte sume achitate in afara taxei de inscriere pot fi recuperate in cazul retragerii copilului pe parcursul anului scolar decat in situatiile mentionate in documentul “Conditii de participare” agreat la inscriere.

LOCATIE SI DOTARI

LOCATIE SI DOTARI

Bucuresti, sediul Kogaion Gifted Academy

Locul de desfasurare a activitatilor este situat in Bucuresti, Soseaua Nordului nr. 94F, Sector 1, intr-o zona linistita, la numai 50 de metri de Parcul Herestrau. Imobilul dispune de o curte interioara in suprafata de 200 mp si 11 spatii de desfasurare a activitatilor, spatioase si luminoase, desfasurate pe o suprafata de 450 mp, din care:

 • un Laborator de IT dotat cu un videoproiector si 16 laptop-uri
 • un Laborator de Stiinte, dotat cu o tabla inteligenta si material didactic specific pentru disciplinele Fizica, Chimie, Corpul uman, Pictura
 • un Laborator de Inteligenta muzicala dotat cu un videoproiector si peste 80 de instrumente muzicale si de percutie
 • Sala de Arta spectacolului si Dans dotata cu videoproiector, microfon, boxe
 • Sala de Arte martiale dotata cu saltele si materiale specifice
 • Ludoteca, in curs de amenajare, ce urmeaza a fi dotata cu videoproiector si peste 400 de volume de carti si jocuri specifice pentru copii
 • 4 Sali de clasa pentru desfasurarea activitatilor ce tin de curricula scolara, din care una dotata corespunzator pentru Clasa pregatitoare
 • o sala de servire a mesei.

Dotarile si materialul didactic pus la dispozitie sustin o educatie de calitate si o dezvoltare experientiala a fiecarui copil.

 

Pentru inscrierea in programul Kogaion Enrichment Academy completeaza formularul de inscriere

Program de imbogatire a cunoasterii, de descoperire a potentialelor propii adresat copiilor intre 6 si 9 ani, desfasurat in Bucuresti, pe parcursul anului scolar.

Mai multe programe pentru copii de 6 - 9 ani

Aboneaza-te la newsletter

daca vrei sa fii informat despre taberele, cursurile, conferintele, atelierele sau intalnirile organizate de noi.

[mc4wp_form id="2745"]