Copii cu abilitati in domeniul IT, cu pasiune pentru tehnologie

Ceea ce, la un moment dat, parea passepartout-ul viitorului, acum reprezinta viata noastra de zi cu zi.

Tehnologia este un subiect omniprezent in viata noastra si, cu toate acestea, este perceputa din ce in ce mai mult ca o „cutie neagra magica”, unde nu se pun intrebari cu privire la ideile, limbajul sau instrumentele care creeaza minunile si solutiile crizelor din epoca noastra.

Stiind ca multi copii au o adevarata pasiune si talent pentru tehnologie, programul Technology Advanced Learning creeaza un spatiu in care vor afla mai multe despre alfabetul specific care construieste lumea noastra tehnologica.

De aceea, ne concentram asupra dobandirii si dezvoltarii competentelor-cheie in tehnologia informatiei (IT) si in elemente de programare matematica (Python). Mai mult, discutam despre rolul tehnologiei in trecut, subliniind ciclurile tehnologiei in timp.

Grupa de varsta: 9-12 ani

Perioada: pe parcursul anului scolar,

luni, orele 16.00 – 19.00

Locatie: Bucuresti, sediul Kogaion Gifted Academy

Participanti: max. 15 copii

Mentori: 2 specialisti si mentori invitati

Activitati: 3 ateliere saptamanale

(Cunoastere Integrata, Tehnologii Revolutionare, Robotica)

Sesiuni anuale: 27 intalniri(octombrie 2018 – iunie 2019)

kogaion enrichment academy

OBIECTIVE

 • sa isi largeasca orizontul cunoasterii plecand de la armonia naturii in corelatie cu rolul omului pe Pamant, de la intelegerea istoriei si a vechilor culturi si civilizatii in corelatie cu dezvoltarea de noi tehnologii si cu depasirea crizelor globale, de la explorarea naturii si a macrocosmosului la intelegerea microcosmosului, de la intelegerea nevoilor propriei persoane in corelatie cu nevoile altora, de la intelegerea propriilor capcane ale mintii la patrunderea universului atat de sensibil dar si atat de complex al omului;
 • sa isi prezinte propriile proiecte si sa se angreneze in dezbateri privind lucrarile lor si ale altor colegi;
 • sa invete limbajul de programare Python si aplicatiile in care poate fi folosit.

STRUCTURA PROGRAM

Programul cuprinde:

 • 27 de intalniri desfasurate in perioada 15.10.2018-03.06-2019 conform calendarului, structurate astfel:
  • activitati saptamanale – in fiecare zi de luni in intervalul 16.00-19.00, exclusiv pe perioada vacantelor si a sarbatorilor legale:
  • activitati trimestriale – stabilite impreuna cu mentorii care pot consta in: vizite programate la institutii si companii specializate, locatii de cultura, institute de cercetare, dezbateri impreuna cu personalitati specializate intr-unul dintre domeniile studiate, excursii, expeditii, precum si orice alte activitati identificate impreuna cu mentorul si care au ca obiectiv interactiunea directa dintre copil si mediul de desfasurare specific domeniilor studiate.
technology advanced learning

ATELIERE SAPTAMANALE

- luni, 16.00-19.00 -

In fiecare zi de luni, in intervalul 16.00-19.00, exclusiv pe perioada vacantelor si a sarbatorilor legale.

CUNOASTERE INTEGRATA

luni, 16.00-17.00

 

Atelier multidisciplinar, de deschidere a orizontului cunoasterii, bazat pe teoria complexitatii vietii, plecand de la armonia naturii in corelatie cu rolul omului pe Pamant, de la cauzalitate la logica fenomenelor si existentei.

Atelierul raspunde „De ce-ului” copiilor, curiozitatii si nevoii de cunoastere in orice domeniu.

Atelierul se desfasoara interactiv, cu ajutorul unor mijloace moderne de educatie, folosind tabla inteligenta si videoproiector.

Atelierul creeaza un bagaj informational cognitiv de calitate, copiii fiind incurajati sa puna intrebari despre lumea in care traiesc, despre natura inconjuratoare si natura proprie.

MENTORI

 

Cursul este sustinut de o echipa de mentori specializati in diverse domenii ale cunoasterii, adevarate modele umane de viata, intre care mentionam: prof. dr. Florian Colceag, specialist international gifted education, doctor in economie, matematician, specialist in modelare matematica; explorator Uca Marinescu; scriitor si jurnalist Alexandru Mironov, etc.

TEHNOLOGII REVOLUTIONARE

luni, 17.00-18.00

 

Atelier de deschidere a orizontului de cunoastere din perspectiva culturala, istorica si geografica, in cadrul caruia copiii invata modul in care s-au cladit si au disparut civilizatiile de ieri, modul de organizare si ierarhizare.

Aparitia, cresterea si caderea unei civilizatii, cauzele care au condus la disparitia lor, explicitarea notiunilor spatio-temporale, ciclurile istorice tehnologie-criza, sunt elemente care aduc o intelegere holistica asupra complexitatii existentei.

Atelierul se desfasoara interactiv, cu ajutorul unor mijloace moderne de educatie, folosind tabla inteligenta si videoproiector.

De asemenea, copiii au diverse proiecte pe parcursul anului, fiind incurajati sa lucreze atat individual cat si in echipa.

MENTOR

 

Cursul este sustinut de Dragos Marinescu, doctor in stiinte istorice, profesor istorie, cu formare psiho-pedagogica.

Dragos este licentiat in istorie, specializarea Istoria Medievala a Romaniei. A absolvit un Master in istorie la Universitatea Bucuresti, Specializarea Bizantinologie (1999) si este Doctor in stiinte istorice (2010).

Lucreaza cu copiii de gimnaziu si de liceu de peste 16 ani.

De asemenea, Dragos a urmat cursuri de gandire critica si formare psiho-pedagogica, fiind organizatorul a numeroase activitati legate de educatie cu profesori si copii din tara si Uniunea Europeana.

Dragos este mentor permanent Kogaion Gifted Academy din anul 2014.

Dragos Marinescu
robotica

ROBOTICA

luni, 18.00-19.00

 

Cursul de robotica pentru copiii din grupa de varsta 9-12 ani imbina elemente de robotica, mecanica si programare si are la baza invatarea corelativa mediu fizic – mediu virtual, folosind platforma “Lego Mindstorms” si limbajul de programare Python, elementele de programare reflectandu-se imediat in actiuni ale robotului construit.

“Lego Mindstorms” este un produs ce adauga faimoasei platforme Lego Technic un kit complet de robotica, cu servo-motoare, senzori si o unitate de logica centrala, ce poate fi conectata la computer, tableta si telefon. Copiii vor folosi componentele specializate Lego Mindstorms puse la dispozitia lor pe parcursul cursului, pentru a construi si personaliza proprii lor roboti, in timp ce:

 • vor dobandi cunostinte de inginerie mecanica: elemente de rezistenta structurala, mecanisme de transmisie cu roti dintate, relatia dintre forta de tractiune si viteza, transformare de miscare de rotatie in miscare liniara, precum si elemente avansate: scripeti, parghii, centru de greutate;
 • vor invata intr-un mediu vizual elementele de baza ale programarii, impreuna cu elementele de programare specializata: modularitate, indeplinirea conditiilor necesare pentru o actiune, executie in bucla; selectie si lucru cu senzori, relatie de feedback stimul-actiune;
 • vor aplica si extinde cunostintele dobandite pentru a deveni programatori in limbajul de programare Python.

Atelierul se desfasoara in Laboratorul de informatica.

MENTOR

Cursul este sustinut de Ionuț Ciocîrlan, arhitect software si trainer Python cu o pasiune pentru robotica.

Ionuț a fost dintotdeauna curios cum functioneaza lucrurile: la 4 ani desfacea primul ceas desteptator (spre nemultumirea bunicului), si un an mai tarziu reusea sa il reasambleze pe cel de-al treilea. Acum este adult si ii sunt tare dragi copiii cu sete de cunoastere, pe care isi doreste sa ii ghideze catre intelegerea universului si a potentialului lor creator.

Ionuț este mentor permanent Kogaion Gifted Academy din anul 2018.

Descarca programul complet

LOCATIE SI DOTARI

Bucuresti, sediul Kogaion Gifted Academy

Locul de desfasurare a activitatilor este situat in Bucuresti, Soseaua Nordului nr. 94F, Sector 1, intr-o zona linistita, la numai 50 de metri de Parcul Herestrau. Imobilul dispune de o curte interioara in suprafata de 200 mp si 11 spatii de desfasurare a activitatilor, spatioase si luminoase, desfasurate pe o suprafata de 450 mp, din care:

 • un Laborator de IT dotat cu un videoproiector si 16 laptop-uri
 • un Laborator de Stiinte, dotat cu o tabla inteligenta si material didactic specific pentru disciplinele Fizica, Chimie, Corpul uman, Pictura
 • un Laborator de Inteligenta muzicala dotat cu un videoproiector si peste 80 de instrumente muzicale si de percutie
 • Sala de Arta spectacolului si Dans dotata cu videoproiector, microfon, boxe
 • Sala de Arte martiale dotata cu saltele si materiale specifice
 • Ludoteca, in curs de amenajare, ce urmeaza a fi dotata cu videoproiector si peste 400 de volume de carti si jocuri specifice pentru copii
 • 4 Sali de clasa pentru desfasurarea activitatilor ce tin de curricula scolara, din care una dotata corespunzator pentru Clasa pregatitoare
 • o sala de servire a mesei.

 

Dotarile si materialul didactic pus la dispozitie sustin o educatie de calitate si o dezvoltare experientiala a fiecarui copil.

PRET PROGRAM

145 lei / sesiune, pentru inscriere in perioada 1-15.10.2018; plata se face anticipat pentru 4 sesiuni

Pentru inscrierile efectuate dupa aceasta data, pretul va fi de 160 / sesiune.

Pretul nu include:

 • transportul
 • masa servita sau intrarile la diferitele obiective culturale desfasurate pe parcursul anului, in Bucuresti sau in tara.

Pentru copiii care nu doresc participarea la evenimentele anuntate, nu se asigura supraveghere in cadrul Kogaion Gifted Academy si nu se returneaza contravaloarea sesiunilor respective, acestea facand parte integranta din program.

 

Pentru toate modalitatile de plata disponibile, va rugam descarcati programul complet.

Pentru inscrierea in programul Technology Advanced Learning completeaza formularul de inscriere

Program adresat copiilor intre 9-12 ani, cu abilitati in domeniul IT, cu pasiune pentru tehnologie, dornici de cunoastere si de a performa in domeniul de pasiune.

Mai multe programe pentru copii de 9 - 12 ani

Aboneaza-te la newsletter

daca vrei sa fii informat despre taberele, cursurile, conferintele, atelierele sau intalnirile organizate de noi.