Mesajele emoţionante ale copiilor desemnaţi AMBASADORI AI MEDIULUI CURAT!

În plină atmosferă de emoţii şi ropote de aplauze ale invitaţiilor, într-un cadru festiv, şase copii de excepţie şi-au prezentat ideile de proiect la sediul Ministerul Mediului şi a Schimbărilor Climatice, în prezenţa doamnei ministru – Rovana Plumb, care le-a înmânat distincţia de „Ambasadori ai Mediului Curat”. Poveştile lor sunt impresionante, iar unele experienţe din viaţa lor au dovedit sensibilitate, inocenţă

Liviu Anghel – participant Academia Creativităţii şi Talentului: “ Sursa noastră de iubire faţă de oameni o avem de la natură. Ea trebuie să existe în Universul Uman”

Liviu-Florin  Anghel: “Dezastrele naturale sunt efectele problemelor umane ce ţin de umanitate. Nu e tot una să fii blând cu omul dacă, natura de care eşti înconjurat o abuzezi la maxim. Ea are nevoie de căldură, afecţiune şi atenţie sporită. Asta avem nevoie! Natura are toate posibilităţile ei  şi e atât de inocentă şi  sinceră cu noi, încât dacă i-am spune vreodată că ne-a supărat, cu o singură ploaie ar înflori întreg Universul.  Aşa mi-aş dori să fie şi oamenii. Aşa mi-aş dori să existe şi în relaţia noastră cu natura”, mărturiseşte Liviu. Are 12 ani si face parte din categoria rara a copiilor cu inteligenta peste medie. Nu de multe ori si-a incercat talentul in mai multe domenii cum ar fi calculatoare, stiinte umane, dar mai ales psihologie. Este protectorul copiilor mai mici si, asta pentru ca la fiecare program de creativitate si dezvoltarea talentului isi asuma rolul de mentor spiritual al micilor genii. La scoala este printre primii la invatatura, este pasionat de stiinte exacte, dar inteligenta lui predominanta in materie de intelepciune l-a ajutat sa devina lider in toate domeniile. ” As vrea sa transmit tuturor generatiilor de copii tot ceea ce m-a invatat mama si sa fiu de folos la schimbarea in bine a tuturor oamenilor, cu pretul talentului care mi l-a daruit Dumnezeu” – ne spune Liviu.

Codrina Antoci – participant Academia Creativităţii şi Talentuli: “ Ocrotitoarea vieţuitoarelor” – orice animal are nevoie de noi, fiecare dintre noi avem nevoie de iubirea unui animal, ele ne pot păzi de eventualele dezastre naturale, căci ele sunt primele care simt aceste lucruri

Este elevă în clasa a IV-a la o şcoală din Bucureşti. Este pasionată de tot ceea ce înseamnă sensibilitate, înţelepciune şi este dotată cu un simţ deosebit al justiţiei faţă de mediul înconjurător şi vieţuitoare. Nu de multe ori şi-a încercat pasiunea în creaţie literară, teatru şi chiar televiziune.  Părinţii fetiţei îşi pun nădejdea în talentul ei nativ şi o încurajează să participe la toate acţiunile iniţiate de ea. Ultima întâmplare uluitoare  a impresionat mai mulţi vecini. Însă, greu de crezut. Mulţi sunt convinşi, dar greu intră în bătălia pentru câştigul unei cauze.  Aşa că, micuţa prinţesă a naturii, s-a gândit să ofere locatarilor o lecţie adevărată de curaj. Deranjaţi de “mizeriile” lăsate de porumbei, doi dintre aceştia s-au decis să afişeze un anunţ incredibil “Nu mai hrăniţi porumbeii, căci ei lasă mizerie în urma lor”.  A fost o nedreptate. Aşa a simţit copilul. Şi aşa, Codrina le-a răspuns într-un mod emoţionant încât, curajul multor vecini care i-a mobilizat i-a făcut pe iniţiatorii împotriva porumbeilor să renunţe la idee.  Mesajul ei angelic faţă de inocenţa acestor vietăţi a lăsat o urmă de învăţătură în inimile vecinilor ei de scară. A generat prin atitudinea ei nobilă respectul faţă de cele mai frumoase păsări.

David Morar, participant Academia Creativităţii şi Talentului : “ Intenţia noastră de a distruge resursele naturale se aseamănă cu distrugerea generaţiei umane”

“Povestea mea a început acum trei ani. Nu-mi amintesc destul e bine ochii mărunţi ai profesorului pe care l-am întâlnit, dar amintirea mărgelelor albastre şi senine, curate  ca lacrima se asemănau oceanelor din inima lumii. Acel om m-a inspirat atât de puternic, încât am putut să-mi imaginez într-un moment dat cum ar fi să văd adevărata natură în propria ei splendoare şi armonie absolută. Zic!” spune David.  La cei 9 ani ai săi este premiant, tânăr explorator al matematicii şi ştiinţelor în tot ceea ce înseamnă cunoaştere. De la protecţia mediului până la ştiinţa trecutului nostru. Este vorbăreţ, sociabil şi un bun orator. A reuşit prin performanţa sa artistică să rupă ropote de aplauze a publicului Operei Naţionale Bucureşti. A jucat rolul unui jurnalist. Profesionist. Şi s-a ţinut de cuvânt când a spus că va susţine copiii geniali ai României. “ Pot să îmi imaginez umiliea şi durerea unui om, dar nu pot să-mi imaginez, că pe zi ce trece, gunoaiele îşi înlocuiesc verdeaţa pădurilor şi balsamul lor specific. Mă doare cumplit să văd că există atâta ignoranţă şi agresivitate faţă de mediul nostru natural. Atâta abandon de la sentimentul de iubire faţă de tot ceea ce a fost creat de divinitate se pierde într-un delir natural. Dar cum pot să cred că pierderea pădurilor, dispariţia animalelor protejate de lege sunt pe cale să înghită pe veci memoria Pământului, aş putea să cred că intenţia noastră de a distruge resursele naturale echivalează cu distrugerea generaţiei umane”- mărturiseşte David.

Mara Medelet, participant Academia Creativităţii şi Talentului: „ Refugiul meu este natura şi artele plastice”

Mara, la opt ani a descoperit printre pasiunile sale că poate vorbi cu florile şi că ele înfloresc frumos. Inteligenţa sa extraordinară pentru mediu şi aptitudinile emoţionale o califică pentru un domeniu prestigios în cercetare. A descoperit că natura ei atât de sensibilă regăsită într-un refugiu solitar al artei se îmbină frumos cu protejarea naturii.  Ce-ar face ea dacă mâine ar juca rolul de prinţesă la Carnaval.  Ar prefera mai degrabă să fie Zâna Naturii. Cea care aduce prosperitate, armonie şi înţelegere între oameni. „După ce a fost deconspirată de profesorul Florian Colceag, specialist în descoperirea talentelor, de darul ei de a comunica cu plantele, Mara a zâmbit senin, obrăjorii ei s-au înroşit ca o furtună senină şi a răspuns timid: „Da!Atât de frumos se înalţă florile când le vorbesc,” ne-a mărturisit mama Marei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *