Mentori

Profesionistii care dau valoare unicitatii copilului tau

FLORIAN COLCEAG

Expert international Gifted Education, promotor gifted education in Romania, doctor in economie, matematician, Fondator Kogaion Gifted Academy

Prof. Dr. Florian Colceag a antrenat lotul olimpic de matematica, fiind detinator al unui record mondial – 84 de medalii obtinute de elevii pe care i-a instruit la olimpiadele internationale de matematica  (din care 60 de aur).

Este expert international gifted education, specialist in modelare matematica, inventatorul fractalilor algebrici, activand ca si consultant in multiple echipe de cercetare din domenii precum biochimie, biofizica, biologie celulara, educatie, sociologie, teoria complexitatii, economie, in cadrul Institutului European de Integrare si a Centrului pentru Studii Complexe.

Este membru in renumite organizatii internationale, precum World Council for Gifted and Talented Children (WCGTC), European Council for High Ability (ECHA), Pacific Federation of the WCGTC, Clubul de la Roma, Australian Gifted Education (AUSTEGA).

A fost desemnat personalitatea europeana a anului 2007.

Este specialist in dezvoltarea de curicule in diferite sisteme de educatie, in modelare economica, sustenabilitate, dezvoltare, globalizare.

Articolele curente pot fi citite pe www.sustainability-modeling.com, iar Cv-ul aici.

Prof. dr. Florian Colceag este membru fondator, alaturi de dna Diana Petcu, al programului gifted education Kogaion Gifted Academy.

Este mentor permanent in programele Kogaion Family Mastery si Kogaion Self Mastery, in cadrul carora sustine ateliere de „Cunoastere integrata” pentru copii si Conferinte de parenting

De asemenea sustine si evaluari psihoaptitudinale pentru copii si adulti. 

Incepand cu anul 2016-2017, prof. dr. Florian Colceag sustine, alaturi de Psiholog dr. Andreea Olteanu, intalnirile cu educatorii, invatatorii, profesorii si parintii participanti la Campania de constientizare a importantei identificatii abilitatilor copiilor si a obtinerii performantei fara stres, “Orice copil poate atinge performanta!”.

Fragment din Atelierul de “Cunoastere integrata”, tabara Kogaion Family Mastery, 2015

TVR 1, Emisiunea “Un doctor pentru dumneavoastra”, de la min. 40, 5 aprilie 2016

"Dumnezeu si matematica" - Realitatea spirituala, 14 septembrie 2015, Realizator: George Grigoriu

"Modelul de tara" - La Estrada Tv, 22 aprilie 2015, Realizator și moderator: Miron Manega

"Romania trebuie resetata pro natura!" - La Vama Vremii, 24 martie 2015, Realizator: Nicolae Badiu

"Cat de importanta este armonia in familie", 10 iulie 2014

RODICA EFROS

psihopedagog, formator in psihopedagogia excelentei

Rodica este psihopedagog, formator in psihopedagogia excelentei – metoda fundamentata de prof. dr. Florian Colceag (formare de 4 ani), cu o experienta de peste 12 de ani in pedagogie primara si prescolara si in managementul institutiilor furnizoare de servicii educationale.

Rodica este absolventa a Facultatii de Filosofie, specializare Psihopedagogie, Trainer in Managementul resurselor umane, specialist in dezvoltarea si implementarea de programe educationale pentru adulti si copii.

Rodica este mentor permanent Kogaion Gifted Academy incepand cu anul 2016.

Corina este mentor colaborator in programul Kogaion Family Mastery.

CORINA ANASTASESCU

Profesoara de muzica, pedagog muzical, formator in psihopedagogia excelentei alaturi pe prof. Florian Colceag , director de comunicare interna

Corina este absolventă a Colegiului de Muzică si Pedagogie (1991-1996) din Bălţi, Republica Moldova, specializare educator muzical şi profesor de muzică. Corina este, de asemenea, licentiaţă în Pedagogia Muzicii din cadrul Universitatii de Stat “Alecu Russo” (1996-1999), Bălţi.

Corina crede ca lumea modernă, prin diversitatea ei complexă, ne copleşeşte, ne ţine atat captivi incat omitem sa mai traim viata prin esenta ei. COPIII insa sunt cei care îi dau adevăratul sens. Ei sunt cei care ne arată simplitatea şi naturaleţea lucrurilor, ne provoacă să găsim noi căi în a le fi alături în marea călătorie a cunoaşterii lumii şi a propriei cunoaşteri. Iar MUZICA este una din cele mai frumoase si mai complexe modalitati de a-i insoti in acest demers.

A fost membru in diferite echipe de cercetare, ca specialist in modelare matematica, activand si ca consultant in multiple domenii de cercetare precum biochimie, biofizica, biologie celulara, educatie, sociologie, teoria complexitatii, economie, in cadrul Institutului European de Integrare si a Centrului pentru Studii Complexe. 

Corina este mentor permanent in programul Kogaion Self Mastery.

ANA MARIA MOAGA

Psiholog, psihoterapeut

Ana este psihoterapeut in psihoterapia centrata pe persoana lucrand cu problematici privind copilul, adultul, cuplul si grupul de peste 15 ani. Ana este licentiata in Psihologie-Sociologie, specialist in Psihologia Muncii, Transporturilor si Serviciilor, Formator national, Manager de proiect, Mediator scolar, cu definitivat in invatamant, formator judetean pe aria curiculara “Consiliere si orientare scolara”, cu multiple specializari in domeniu. Ana este psihoterapeut la SCPP Moaga si Asociatii Psiho-Lifestyle Rogers I Ana, fondatoarea programului experimental de dezvoltare personala si alfabetizare emotionala “Calatorie in lumea emotiilor”, al carui scop este dezvoltarea abilitatilor emotionale si psiho- socio-comportamentale ale copiilor, fete si baieti, prin activitati care implica validare emotionala, reflectare, ascultare, insotire si intelegere empatica, precum si alfabetizare emotionala in grup scolar sau particular, cu ajutorul principiilor orientarii centrate pe persoana, metoda experimentala Psiho-Lifestyle Rogers I Ana. Ana s-a alaturat echipei Kogaion Gifted Academy incepand din anul 2017. Cred foarte tare in “Indrazneste sa te joci, indrazneste sa fii tu”, acesta fiind si motto-ul Anei.

Corina este mentor colaborator in programul Kogaion Family Mastery.

NINETA ANDRA NENCIU

Artist plastic, fondatoarea conceptului "Pictam vise", specialist in tehnica prelucrarii imaginii, design ambiental, fotograf

Nineta este absolventa a Universitatii Nationale de Arte Bucuresti. A urmat cursurile unui Master in Sectia grafica, avand o experienta de peste 10 ani in pictura, concept graphic design, design ambiental, pictura pe pereti, textile si piele, lemn, sticla, gravura, precum si in tehnici de reprezentare plastica.

Este fondatorul si coordonatorul conceptului Pictam Vise.

A participat la numeroase expozitii in tara si strainatate, intre care Expozitia de grup si expozitie personala de gravura la “Casa de cultura Friedrich Schiller”, Bucuresti, Muzeul judetean de Arta Prahova, “Ion Ionescu Quintus”, Ploiesti, Expozitie de grup la Muzeul de Istorie Bucuresti.

In cursul activitatii sale i-au fost decernate Premiul “Suvenir de Bucuresti”, precum si Premiul I la concursul organizat de Patriarhia Romana “Icoana din sufletul copilului”. Este membra a Galeriei DanaartGallery, Fundatia Ileana Mustatza.

Nineta este mentor permanent in programele Kogaion Self MasteryKogaion Family Mastery si Kogaion Intensive Mastery.

IULIAN GLITA

Actor liber profesionist, regizor, scenograf

Iulian este actor liber profesionist, regizor si scenograf. A absolvit Facultatea de Teatru si Televiziune, specializarea Artele Spectacolului din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca. A acumulat o vasta experienta in art-terapie si psihodrama cu oameni privati de libertate din penitenciarul Rahova Bucuresti.

Iulian a jucat in numeroase piese de teatru:

 • “Deformatii” la Teatrul Luni (2008)
 • “Obsession” la Teatrul in Culise (2013)
 • “Kasa poporului” la Teatrul Godot (2011)
 • “Te vei intoarce in Galapagos” la Teatrul de Comedie (2006)
 • “De veghe in lanul de secara” la Teatrul Mic (2004)

 

Precum si in filme ca:

 • “Minunata nefericire” (2009)
 • “Coridorul lui Statxovic” (2008)
 • Pumpkinhead: Ashes to Ashes / Furia monstrului 3: Tarana si cenusa” (2006)

 

De asemenea, in calitate de regizor a luat premiul pentru cel mai bun spectacol in cadrul Festivalului Fringe, Iasi, 2013, cu spectacolul Obsession.

Iulian este mentor permanent in programele Kogaion Self MasteryKogaion Family Mastery si Kogaion Intensive Mastery.

Mentori Kogaion Gifted Academy - Irina Vasilache

IRINA VASILACHE

Pedagog, consilier pentru dezvoltare personala, formator

 

Irina este absolventa a Colegiului de Institutori Waldorf din Bucuresti (1999-2002), specializare  institutori – cultura fizica – euritmie. Este de asemenea, licentiata  a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii   Bucuresti (2004-2008), specializare pedagogie. Dezvoltarea personala este una din pasiunile ei, in anul 2014 obtinand si un certificat in acest sens.

Initial a lucrat in domeniul financiar bancar, apoi a ales sa-si urmeze inima si sa faca ceea ce si-a dorit inca de mica: sa lucreze cu copii.

Irina, care este si mama unei  fetite de 12 ani, crede cu tarie ca in educatie este importanta rabdarea, autenticitatea, echilibrul, ca adevarata libertate vine dintr-o temeinica si continua  autocunoastere. Dupa parerea ei predarea vie, insotita de experiente diverse, directe,  pline de sens, este cheia. Cheia de care copiii au nevoie, pentru a se dezvolta armonios.

 UCA MARINESCU

Profesor, explorator si sportiv de performanta

 

Uca Marinescu este profesor, explorator si sportiv de performanta, detinatoare a numeroase recorduri nationale si mondiale – este prima femeie din lume care a atins toti cei patru poli (geografici si magnetici); este prima romanca, cea de-a treia femeie din lume si prima ca varsta (62 ani) care detine un dublu record mondial prin atingerea Polului Nord si a Polului Sud pe schiuri; de asemenea, este prima romanca care a ajuns in Antarctica. 

Doamnei Uca Marinescu i-au fost acordate numeroase distinctii pe plan intern si international, cum ar fi Diploma de excelenta din partea Comitetului Olimpic Roman si a Comitetului International Olimpic, Ordinul National de Merit in Grad de Cavaler oferit de Presedintele Romaniei, fiind totodata membra a Societatii Romane de Geografie si a Asociatiei Americane de Geografie.

Doamna Uca este mentor permanent in programele Kogaion Family Mastery (grupa 4-6 ani) si Kogaion Self Mastery.

MARIA MITROFAN

Software developer, programator, doctorand

Maria este absolventa a Facultatii de Matematica si Informatica si a masteratului de Matematici Aplicate in Finante si Biostatistica, Universitatea Bucuresti. In ultimul an de masterat a urmat un stagiu de Matematici Aplicate ale Universitatii Paris-Est Marne-la-Vallee in cadrul caruia a studiat aplicabilitatea matematicii in diverse domenii.

Maria a lucrat ca software developer in domeniul predictiilor financiare, unde a implementat metode de machine learning capabile sa prezica anumite tipuri de tranzactii.

Drumul parcurs pana acum in intelegerea complexitatii a ajutat-o sa constientizeze atat sensibilitatea extraordinara a naturii, cat si faptul ca fiecare om poate contribui in mod creativ la dezvoltarea structurilor inconjuratoare.

Maria este mentor permanent in programele Kogaion Self Mastery si Kogaion Intensive Mastery.

Dragos Marinescu

DRAGOS MARINESCU

Doctor in stiinte istorice, profesor de istorie, formare psiho-pedagogica

Dragos este licentiat in istorie, specializarea Istoria Medievala a Romaniei. A absolvit un Master in istorie la Universitatea Bucuresti, Specializarea Bizantinologie (1999) si este Doctor in stiinte istorice (2010).

Lucreaza cu copiii de gimnaziu si de liceu de peste 16 ani.

De asemenea, Dragos a urmat cursuri de gandire critica si formare psiho-pedagogica, fiind organizatorul a numeroase activitati legate de educatie cu profesori si copii din tara si Uniunea Europeana.

Dragos este mentor permanent in programele Kogaion Self Mastery si Kogaion Intensive Mastery.

FLORENTIN MUNTEANU

Coregraf, dansator

Florentin este coregraf, dansator, absolvent al Liceului de Muzica Dinu Lipatti, Sectia Actorie si al Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica, Sectia Coregrafie. A urmat cursurile scolii de vara din Olanda „Roots and Routes”, unde a studiat bazele diferitelor stiluri de dans, finalizand cursurile cu o coregrafie inedita.

Florentin are o experienta de peste 13 ani in dans, pornind de la dans sportiv de performanta la varsta de 10 ani, cu numeroase participari la concursuri specifice, continuand cu dezvoltarea pe dans contemporan si modern.

A participat la numeroase proiecte ca si coregraf sau dansator, unul dintre cele mai importante fiind „PROEDUS”, in colaborare cu Primaria Municipiului Bucuresti, unde a predat cursuri de dans sportiv, contemporan si modern liceenilor.

A colaborat si studiat cu Saltimbanco Italiano in Dubai si in Suedia, unde a reprezentat Romania la concursul Eurovision editia din 2013 ca si dansator.

Florentin este mentor permanent in programele Kogaion Self Mastery si Kogaion Intensive Mastery si mentor colaborator in programul Kogaion Family Mastery.

Dr. DUMITRU BADILA

Doctor in economie, lector universitar

Sa nu crezi nimic din ce ai citit sau ai auzit, chiar daca am spus-o chiar eu, daca nu este in acord cu propria ta gandire si cu propriul tau bun simt.” Buddha

Dl. Badila este absolvent de medicina. In acelasi timp este cercetator, inventator, experimenteaza cu energii neconventionale, proiectand, printre altele, aparatura electronica si medicala.

Mitica este intr-o continua cautare a intelegerii fenomenelor, fiind un aparator al naturii si un ecologist convins. Nemultumit de directia pe care civilizatia contemporana pare a fi adoptat-o, este incredintat ca fiecare poate face ceva astfel incat copiii nostri sa mosteneasca o planeta frumoasa si curata. Fizica ramane cea mai mare pasiune, Mitica avand convingerea ca aceasta ne poate ajuta, finalmente, la solutionarea problemei energiei si la descatusarea civilizatiei omului.

Dl. Badila este mentor permanent in programele Kogaion Self Mastery si Kogaion Intensive Mastery.

ANDREI STAN

Regizor de film, fotograf

Andrei a absolvit in 2011 facultatea de Stiinte Politice la SNSPA. Ceva din interiorul lui l-a indemnat insa sa caute o alta cale, mai apropiata de lumea lui interioara. A ascultat cu curaj vocea interioara si a ales sa impartaseasca celorlalti gandurile, trairile si universul viselor lui, in imagine si sunet. A urmat licenta in regie la Met Film School din Londra unde si-a confirmat pasiunea pentru film si arta.

Prima recunoastere pe plan profesional nu s-a lasat prea mult asteptata, Andrei castigand cu unul din primele sale proiecte ca scenarist si regizor de film premiul la Festivalul din Toronto.

Ziua film, seara exercitiu continuu al libertatii artistice: fotografii, colaje, arta vizuala impletita cu explorarea sunetelor si muzica.

Andrei este mentor permanent in programele Kogaion Self Mastery si Kogaion Intensive Mastery.

GERMIN PETCU

Profesor de istorie, avocat, profesor de limbi straine

Germin este, printre altele, parinte (“cea mai mare realizare!”), profesor de istorie, avocat, scriitor, profesor de limbi straine.

De asemenea, este pasionat de masini retro, de muzica buna, de mentalitati si personalitati complexe, de literatura sci-fi dar si de cea patristica, precum si de multe altele. Si, conform spuselor lui, este “un taclagiu”, intotdeauna interesat in a schimba idei si a argumenta/contra-argumenta.

Format pe bancile multor biblioteci si institutii de educatie din tara si strainatate, beneficiar al catorva premii si burse de studii acordate de prestigioase institutii de invatamant. Germin a ales, de curand, sa dezvolte un proiect personal in domeniul avocaturii in cadrul firmei Dobre si Asociatii.

Germin este mentor colaborator in cadrul Kogaion Gifted Academy.

COSMIN STOICA

Doctor in economie, lector universitar

Cosmin este casatorit, fiind tatal a trei copii minunati (o fetita si doi baieti). 

A absolvit stiinte economice, a obtinut doctoratul in economie, fiind lector universitar titular. In acelasi timp, Cosmin este autor de manuale universitare, scriind totodata studii si eseuri despre viata spirituala si economie.

Pasiunea si expertiza pedagogica in mediul universitar au contribuit la o cunoastere profunda a comportamentului si temperamentului uman. Ca parinte si profesor a constientizat importanta calitatilor umane (native, educationale, spirituale) vitale si perene fata de cele profesionale.

Cosmin crede ca doar copiii mai au acele calitati si virtuti umane ce pot revitaliza si reumaniza Economia: libera initiativa pura si necenzurata, bunul simt in economie, bunul gust in alegere, iertarea fara clauze contractuale, daruirea din suflet si nu din publicitate, bucuria si veselia in activitate, seriozitatea si constiinciozitatea.

Cosmin este mentor colaborator in programul Kogaion Self Mastery.

ALEXANDRU MIRONOV

Scriitor, jurnalist, vicecampion la scrima

Alexandru Mironov sau “radio-tele-profesorul” este scriitor si jurnalist, cunoscut pentru bogata activitate de popularizare a stiintei si a “science fiction” in cadrul Radiodifuziunii si Televiziunii Romane.

A realizat peste 4.000 de emisiuni si cca 1.000 de articole cu caracter de popularizare a stiintei, fiind unul dintre “inventatorii” si promotorii celebrului Almanah Anticipatia si a Colectiei de Povestiri Stiintifico-Fantastice.

A practicat scrima, ajungand vicecampion national, iar in anii ’90 a fost presedinte al Federatiei de Scrima.

Recent i-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Suceava.

Dl. Mironov este mentor colaborator in programul Kogaion Self Mastery.

RAZVAN SUPURAN

Hartier

Razvan este absolvent al Academiei de arta si design din Cluj, fiind initiatorul proiectului de reciclare si educatie ecologica “Atelierul de Carte” gazduit de Muzeul National al Taranului Roman din anul 2005, unde cu maiestrie “fabrica” hartie manuala.

Razvan spune ca atelierul sa tinde catre o biblioteca alcatuita din editii mestesugarite, case din deseuri de hartie, o moara de hartie ca la carte si un letterpress.

Razvan este mentor colaborator in programul Kogaion Self Mastery.

Delia Popa, mentor Kogaion Gifted Academy

DELIA POPA

Arhitect, designer, grafician

Delia este absolventa a Universitatii de arhitectura ”Ion Mincu” (2004-2010), mediu care, spune ea, a deschis multe drumuri in viata: arhitectura, design interior, peisagistica, grafica, design de produs si scenografie.

Multiplele conexiuni intre forma si functiune, ajungand la esenta lucrurilor, i-au deschis calea catre explorarea identitatilor vizuale, ca si grafician. In prezent este autoarea multor logo-uri pentru firme si institutii din tara si strainatate. Considera ca un proiect de arhitectura este complet atunci cand cuprinde si studiul identitatii vizuale.

A studiat numerologia si este pasionata de geometria descriptiva pe care o preda in cadrul cursurilor de arhitectura. Este membru fondator ”Atelierul 5”, in care se desfasoara aceste cursuri pregatitoare. Inclinatia catre profesia de meditator o are de mic copil si crede ca implinirea pentru cunostintele acumulate vine prin daruirea lor celorlalti, in special copiilor.

IOANA NICOLESCU

Arhitect

Ioana este arhitect. Pregatirea academica si profesionala a inceput-o in Romania si a continuat-o, cu sprijinul unor burse de studiu, in Olanda. In 2012 a lucrat intr-un birou de arhitectura olandez unde a invatat sa proiecteze cladiri de scoli si gradinite, luand astfel contact cu un alt mod de gandire al spatiului destinat copiilor. Totodata cursurile din Olanda au deschis si alte drumuri, dezvoltandu-i un interes sporit pentru arhitectura sustenabila si biomimetism.

In prezent lucreaza la propriile ei proiecte de arhitectura si colaboreaza cu Delia Popa intr-un proiect sensibil, dedicat educatiei prin arhitectura. 

LORETA NECULAI

Actrita, pedagog, creatoare de spectacole, mama

Loreta este absolventa Universitatii de Arte „G. Enescu”, Iaşi, Facultatea: Compozitie, Muzicologie , Pedagogie si Teatru, Specializarea – Actorie . Iubeste muzica, dansul, filmul, pantomima si animalele.

Autoarea cartii “Actorul in fata libertatilor si constrangerilor estetice ale timpului sau ”, in prezent face parte din trupa Passe-Partout.

A fost  actrita in trupele „Zurli” si „Libelula” din Bucuresti, la Teatrul Municipal „Gh.Pastia” din Focsani, la Teatrul „Urmuz” din Tulcea si Fundatia Gh. Destelnicu din Bacau.

A colaborat pe plan international cu departamentul Teatru al centrului UNESCO. A fost profesoara de Arta Actorului la scolile Centerstage , Pygmalion, Aletheea si Proerudio.

Are titlul de Doctor in domeniul Teatru si Master in Consilierea si educatia familiei.

A avut nenumarate aparitii TV la posturile nationale, a lucrat cu renumiti regizori si coregrafi. Roluri interpretate:

 • Ofelia în „Hamlet”, W. Shakespeare
 • Sonia în „Unchiul Vanea”, A. Cehov
 • Vera în „Cei din urmă”, M. Gorki
 • Spiridon şi Ziţa, „O noapte furtunoasă”, I.L.Caragiale
 • Vica – „Chiţimia”, V. Băieşu
 • Alice – „Henric II”, W.Shakespeare
 • Ioana D’Arc – „Henric IV” – Shakespeare
 • Lucietta – „Bădăranii” – C. Goldoni
 • Didina – „D’ale carnavalului” , I.L.Caragiale
 • Marghioliţa în „Piatra din casă” de V. Alecsandri
 • Natalia Stepanovna, “Cerere in casatorie”, de A.P. Cehov

Loreta considera ca un copil poate invata orice prin Joc. “Jocul este forma cea mai inalta a cercetarii”, spunea Albert Einstein. Acesta ii deschide un camp al libertatii catre Calea Cunoasterii, spre Drumul catre Sine. Limita este doar propria Imaginatie.

Te asteptam cu drag la o incursiune unica in universul atat de fragil dar si atat de puternic al sufletului omului!